Kaži mi, kaži...

DEVICE – lepotice i lepotani sa kefalom

Device su prava Merkurova deca – ima nešto svetlo i čisto u njihovim licima, prosto odišu nekom bezazlenošću, obično su vitki, sa elegantnim i dugačkim rukama, nogama, prstima, deluju na prvi pogled toliko nežno….da je nama običnim smrtnicima prosto neshvatljivo da se u ovako krhkim bićima krije toliko moćan mozak! Kakvi kompjuteri, kakvi bakrači – mozak jedne Device je savršena mešavina zdravog razuma, racionalnosti, praktičnosti, a o inteligenciji ne treba ni da govorimo! Ako neko ima mozak i ume da ga upotrebi – ma to su one!

Nenametljive, istančanog ukusa u oblačenju i ponašanja, sa urođenom elegancijom….perfekcionisti u svemu što rade i nisu one krive što odmah primete tuđe greške i propuste. Zato nemojte da se čudite ako vas Devica zamoli da nešto uradite umesto nje, pa vam posle nekog kratkog vremena taj zadatak „oduzme“. Verujte, sigurno ju je smorilo da se nervira jer vi očigledno ne radite kako treba….i zato će radije sama zasukati rukave, jer niko ne može da uradi nešto kao što to može ona….

Pošto je znak Device vladar šestog horoskopskog polja, koje govori o navikama, zdravlju, svakodnevici, odgovornosti i obavezama, uslugama – nije ni čudo što su pripadnici ovog znaka savršeno organizovani baš u ovim segmentima. I ne, nemaju kalkulator umesto srca, one samo osećanja ne ispoljavaju na sav glas, već više postupcima, prisutnošću, brižnošću. Nemojte samo da se zanosite – ove na prvi pogled stidljive osobe pretvaraju se u uragan u spavaćoj sobi – strast i senzualnost ključa ispod njihove mirne, anđeoske površine…..

Verni prijatelji, uvek sa pravim savetom, uvek spremni da saslušaju, izanaliziraju vaš problem sa svih strana i pronađu najbolje rešenje, uvek  humani i požrtvovani, veliki psiholozi i čitači ljudskih karaktera, uvek lojalni i odani onima koje vole. One možda neće biti pravo rame za plakanje, jer teško pronalaze reči utehe, ali zato imaju savet koji pomaže. Da ne pričam da za svaku vašu boljku one imaju lek (pa dobro, malo su opsednute zdravljem, šta sad….).

Doživljavamo ih često kao sitničare i preterano kritične. Ali to nije tačno. One samo žele da ukažu na ono što nije dobro, što se ne radi kako treba, jer žele da i drugi budu isto tako pametni, vredni i sposobni.
Kažemo da su hladne. Još jedna greška. One samo čekaju i žele „onog pravog“. A kada ta osoba prođe njihove testove, kada shvate da joj mogu verovati i predati se bez straha, u stanju su da pomere nebo i zemlju zbog nje. Ko nije doživeo strast kada se Devica zaista prepusti ljubavi, taj ni ne zna kako prava strast i ljubav zaista izgledaju….
Vreme Devica je upravo krenulo. Narednih trideset dana živećemo i disaćemo u njihovom ritmu. Naučimo od njih da budemo lojalni, vredni, pouzdani. Naučimo od njih da budemo uredni, strpljivi, marljivi, korektni. Naučimo da ne budemo površni, već da cenimo i ono što se na prvi pogled ne vidi, ono duboko skriveno, ispod površine. Naučimo da volimo i podržavamo drage osobe. Naučimo da budemo humani. Da budemo bolji ljudi.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom (naravno, sa Mesecom u Devici pa je možda iz tog razloga toliko blagonaklona prema ovom znaku 😀 ) <3 <3 <3