Kaži mi, kaži...

KARTE DANA 07.12.2022. I PUN MESEC U BLIZANCIMA 08.12.2022.

VESELJE – NESREĆA
Baš su nam simpa ovi dani, jel da? Malo malo pa nas nešto istrese iz gaća, izuje iz cipela, okrene nas naglavačke, digne nam pritisak, mi planiramo jedno – dogodi se nešto stoto, kreni stani kreni stani kreni stani, kasni, juri, pričaj, žuri, trči i tako dalje i tako dalje…..Hej, ma ima u ovim danima i pozitivne akcije i dešavanja, ima i dobre i podsticajne energije – ali nekako to ode u drugi plan ili pak to nije dovoljno da nam donese mir u glavi.
Retrogradni Mars u Blizancima, u znaku koji vlada komunikacijom, mentalnim procesima, saobraćajem, okolinom, kratkim i brzim dešavanjima – uzburkao je sve ove segmente, doneo im jednu dozu impulsivnosti i agresivnosti čak, s jedne strane nas požuruje a sa druge sapliće, vraća nas korak unazad. Ovih dana nas stalno vraća na stare, nezavršene, zaboravljene ili gurnute pod tepih teme, dešavanja, sukobe.
Sutra u ranim jutarnjim satima u znaku Blizanaca i u zagrljaju istog ovog Marsa imamo i pun Mesec. Sva simbolika Marsa o kojoj smo pričali ovih dana raste jer je pun Mesec širi unedogled. Tako da je pred nama i ovaj dan ali i dani na dalje –  protkan burnim, izazovnim dešavanjima, tenzijom, žurbom, rečima koje kao strele izleću i isto tako umeju i da ubodu – jer reč je ubojitija od mača, donosi probleme sa organizacijom, probleme u saobraćaju, bagovanja tehnike….itd.
A šta nam kažu karte za konkretno ovaj dan? Simbolika je – pojačana anksioznost i uznemirenost, nemiri, neizdrž. U jednom trenutku smeh, u drugom rasprava (što bi se reklo – od igračke, plačke). Avantura, kombinacija, brzinska strast kojoj se ne može odoleti. Nestabilni i promenljivi planovi. Nesuglasice u saradničkim odnosima, sa kolegama i autoritetima. Povećanje troškova ili bacanje para i na ono što nam je potrebno ali i na ono što nam definitivno ne treba. U emotivnim relacijama – jedna reč, jedan postupak, jedan trenutak može istumbati sve i dovesti do burnih reakcija.  Pojačana potreba da se krećemo, budemo fizički aktivni, da „trošimo“ napetost koja postoji unutar nas. Iznenađenja – neka da nas podignu i ushite, neka da nas iznerviraju.
To bi bilo to, najukratkije moguće. Ovi dani su nam zaista dosta nemirni u svakom segmentu života. Ono što je dobro jeste da dispozitor punog Meseca i Marsa – Merkur – od sinoć boravi u znaku praktičnog i racionalnog, razumskog Jarca. Tako da postoji šansa da u mnogim situacijama razum prevlada impuls. No, isto tako da znate – odluke koje ovih dana donesemo – kakve god da su – neće biti moguće promeniti, bar ne na neki duži vremenski rok. Zato pokušajte da kada odlučujete o bilo čemu – ne činite to u dahu, brzinski – već da dobro razmislite o njima. Potezi koje povučemo neće moći da budu povučeni tako lako.
Trošite tenziju i nemire kroz kontakte sa onima koji vas pokreću i koji vam donose radost i osmehe, trošite je kroz akciju.
Budite dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3