Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 12.-18.12.2022.


Posle šokova i jurnjave koje nam je priredila prethodna sedmica, ulazimo u dane utišavanja, povlačenja.
Misli i osećanja se sležu u nama, pravimo retrospektivu celokupnog proteklog perioda i sa jasnoćom i potpuno realno sagledavamo svoju situaciju. Ovo su dani u kojima se teži zrelosti, dugoročnosti, ozbiljnosti – koji god da je životni segment u pitanju.
Da, nemira u nama će još uvek biti – ali kako se približavamo ulasku u zimu (eto nje kod nas za desetak dana) sve više ćemo postajati odlučni i spremni da napravimo neophodne promene i iskorake i ostavimo iza sebe sve ono što je potreslo naš svet i na šta smo shvatili da ne možemo da računamo.
Ova sedmica u koju ulazimo je na prvi pogled – mirna. Manjih iskakanja iz koloseka će biti, manjih distrakcija, nedoumica, pogreški – ali uglavnom sve teče prilično laganim tokom.
Dani da duboko udahnemo i razmislimo šta ćemo dalje. Šta je vredno truda, u šta treba uložiti sebe, svoje vreme, svoje snage i ambicije, želje? Ko su ti ljudi koji su naši, koje vredi čuvati, posvetiti im se, dati im poverenje?
Budite dobro, srećno putovanje kroz sedmicu koja je pred nama!

OVAN

Hrana

Probavni sistem vam je opterećen ovih dana – previše udovoljavate sebi i kada je hrana, ali i kada je piće u pitanju. Pokušajte da budete umereniji.

Ljubav

Partner se ne ponaša u skladu sa vašim očekivanjima, pogotovo ako ste u protekloj nedelji/nedeljama imali češće čarke ili ukoliko je vaš odnos bio sa velikim oscilacijama. Sa partnerove strane dolazi do neke vrste povlačenja, distanciranja – možda je ovo dobro, obzirom da vam je oboma potrebno da rashladite glave. Odnosi koji su „pravi“ nisu ugroženi. Oni drugi…pa, partner je prilično odlučan da ovog puta ne popusti. Što se tiče slobodnih – može biti neke zanimljive komunikacije, ali da li će se ovo razviti u pravcu koji biste vi priželjkivali – još uvek je vrlo neizvesno.

Posao

Stari klijenti ili poslovni saradnici vam se mogu „vratiti“ tokom ove sedmice ili ćete vi pak inicirati kontakt – suština je da može biti novih predloga i mogućnosti da se ove saradnje obnove i unaprede. Takođe, interesantna komunikacija sa nadređenima ili nekim od autoriteta – moguće su ponude ili projekti koji deluju dosta zanimljivo i stabilno. Evidentno je da je kod vas došlo vreme za ozbiljne poslovne priče. I pored serije troškova, prilično ste zadovoljni trenutnom finansijskom situacijom.

Zdravlje

Odmarajte se, vaša energija nije neiscrpna.

 

BIK

Hrana

Ne preterujte sa gaziranim pićima i alkoholom. Prijaće vam kuvana hrana – variva, supe, čorbe. Takođe, mlečni proizvodi – naročito zreli sirevi. Mesne prerađevine su ok, ali samo ako su proverene i kvalitetne.

Ljubav

Vaša vladarka Venera u tranzitu kroz znak Jarca budi u vama energiju koja vam prija – a po pitanjima ljubavi donosi realan pogled na odnos. I na ono što partner jeste, ali i na ono što nije. Kao i prihvatanje svih vrlina i mana voljene osobe. A i jednih i drugih ima, isto kao i kod vas. Možda nećete u ovom periodu imati savršenost i odnos koji priželjkujete, ali ćete imati i sopstvenu, ali i stabilnost veze. Što se slobodnih tiče, ulazite u period aktiviranja višestrukih ljubavnih ponuda. Slede vam češći izlasci i više druženja, kao i makar dve zanimljive osobe koje će vas zaintrigirati.

Posao

Venera i Merkur u odgovornom i praktičnom znaku Jarca vam prijaju, donose vam način komunikacije koji vam odgovara, donose vam kontakte sa ljudima na koje se možete osloniti i sa kojima se možete lepo poslovno povezati. Period je dobar za dogovaranje, za nove poslovne prilike, pa čak i za poboljšanje zarade. Odnos sa autoritetima će biti prilično korektan i ovo možda jeste vreme da pokušate da progurate neke svoje ideje ili predloge.  Troškovi su vezani za kuću i članove porodice.

Zdravlje

Mlađi – prehlade. Stariji – reumatske tegobe.

 

BLIZANCI

Hrana

Potrebna vam je nešto „konkretnija“ hrana da nadoknadi brz gubitak energije koji je ovih dana prisutan kod vas. Ne zanemarujte ni povrće kroz salate, niti voće – naročito južno.

Ljubav

Komunikacija sa partnerom i dalje predstavlja tačku saplitanja u vašim emotivnim relacijama. Ili je ima premalo, ili se bavite samo uskim krugom tema (a ne pričate o onima koje su zaista bitne za vaš odnos) ili se pak jednostavno – ne razumete na pravi način. Čak i ako u ovoj nedelji bude postojala želja da razumski i iskreno porazgovarate o nekim stvarima, malo je verovatno da ćete temu zaključiti do kraja. No, ukoliko je u proteklom periodu postojao prekid ili ozbiljnije uzdrmavanje odnosa, čak i ovi mali koraci biće dobrodošli. Slobodni – dobar period za one koji traže ali i nude zrelost u ljubavi.

Posao

Sada možete da se na ozbiljniji i odgovorniji način posvetite svim onim obavezama, papirologiji ili poslovnim temama koje su ostale nedovršene, nedorečene ili koje ste propustili da uradite. Vaš vladar Merkur u znaku Jarca „tera“ vas na odgovornija ponašanja, zreliji način razmišljanja i mnogo praktičnosti – što i nije toliko loše, ako zanemarimo da ćete se verovatno žaliti kako su vam dani i radne akcije prilično suvoparni, jednolični, dosadni. No, bolje i to nego raspad sistema i haos koji su ostali iza vas.

Zdravlje

Imuni sistem je i dalje dosta osetljiv.

 

RAK

Hrana

I vi ćete se malo „raspustiti“ kada je ishrana u pitanju. Doduše, ne samo da smažete već i da pripremite za ukućane ili za goste. Samo nemojte preterati sa slatkišima i previše začinjenom hranom.

Ljubav

Nervoza i napetost već su neko vreme prisutni u vama i sigurno je da su u više navrata donele manje ili veće „čarke“ sa partnerom. Interesantno je da vam partner u ovoj sedmici može jednim delom olakšati, skinuti neki teret sa vaših leđa – da li konkretnom akcijom ili pak razgovorom sa vama koji će vam makar na neko vreme umanjiti tu nervozu ili ublažiti brige. Nije savršeno i teško da to može biti ali ipak postoji dobar prostor da se voljena osoba i vi više u ovom periodu približite jedno drugom. Slobodni – neko na koga intenzivnije mislite u poslednje vreme doći će u vašu blizinu ili pokrenuti komunikaciju sa vama.

Posao

Doći će do poboljšavanja komunikacije sa saradnicima i kolegama. Biće s vremena na vreme konfuznih momenata ali ćete uglavnom uspevati da ovo na zadovoljavajući način rešite. Sunce u vašem polju poslovne svakodnevice i odgovornosti s jedne strane ukazuje da ste u ozbiljnom poslovnom periodu kada je potrebno da date sve od sebe i dokažete se, a sa druge govori o tome da možete doći u kontakt sa značajnim osobama iz svoje poslovne sfere, ostaviti utisak na njih, ostvariti saradnju i dogovor.

Zdravlje

Problemi sa varenjem i stomakom.

 

LAV

Hrana

Umećete da se u ovoj sedmici opustite i uživate u hrani. Skrenula bih vam samo pažnju na kvalitet i ispravnost namirnica koje koristite. Takođe, nemojte preterivati sa alkoholom.

Ljubav

Partner i vi uspevate da se lepo uskladite i prilagodite jedno drugom. U nekim momentima to ide jednostavno i lako, u drugim naiđe po koja prepreka na vašem putu, ali kada sve saberemo i oduzmemo – dobro je. Iako nemate onoliko vremena koliko biste voleli za zajedničke trenutke sa voljenom osobom – biće i lepih dešavanja, razonode i opuštene atmosfere u vašem odnosu. Slobodni Lavovi – dobar trenutak za ulazak u lepu, ali i ozbiljnu ljubavnu priču. Moguće je da je više „udvarača“ u igri – vodite se onim – one osobe koje deluju nerealno dobro, vrlo izvesno nisu takve. Ne ulazite u tajne veze niti odnose sa zauzetim osobama.

Posao

Prilično korektna poslovna nedelja je pred vama. Ne samo da ćete moći da rešite neke zaostatke, da završite veliku količinu obaveza, nego je ovo i period za korektne odnose sa kolegama i saradnicima, kao i za početke pregovora oko nekih poslova koji bi se mogli pokazati kao isplativi i trajni. Dobra nedelja i za kreativnost, za nove ideje i nove projekte.  Finansijska situacija će krenuti ka stabilizaciji, ali sredinom nedelje možete imati više troškova ili se pak zaleteti u neka ulaganja i kupovine.

Zdravlje

Čuvajte se viroza i prehlada.

 

DEVICA

Hrana

I za vas je krenulo vreme sa više prostora za opuštanje i uživanje u dobrom zalogaju….ali na vaš način. Ovo je odličan period da, ukoliko je bilo nekih problema –sredite navike po pitanju ishrane.

Ljubav

Još uvek niste u potpunosti izašli iz nemirne faze u vašim partnerstvima (potrajaće još desetak dana), koliko god da se energija između voljene osobe i vas poboljšala i koliko god da se oboje trudite da stvari funkcionišu lako i bez prepreka. Do sredine nedelje možete imati još jedan „talas“ nesigurnosti, sumnji ili pak preispitivanja partnerovih reči i postupaka. Lep, normalan iskren i otvoren razgovor dve zrele i odrasle osobe rešiće mnogo toga. Slobodne Device – ovo je za vas povoljan emotivni period. Možete pokrenuti ozbiljne i trajne ljubavne priče i ući u vrlo značajnu emotivnu fazu.

Posao

I poslovno je ovo povoljan period za vas. Samo nemojte ulaziti u neke nerealne šeme, u projekte u kojima se obećavaju brda i doline – a biće osoba koje će pokušavati da vas uvuku u nešto tog tipa. Dovoljno ste zreli i mudri da prepoznate šta je realan i dobar posao, a šta ne. Dobar je trenutak i da smišljate nove ideje i pokrećete planove  – sve ono o čemu ste razmišljali sada možete otpočeti sa realizacijom. Odgovornost i posvećenost poslu doneće vam i nove poslovne prilike, vrlo korektne.

Zdravlje

Cirkulacija i krvni sudovi kod starijih Devica.

 

VAGA

Hrana

Period kada je potrebno da više pažnje posvetite ishrani, ali i fizičkoj aktivnosti. Možete upasti u „zamku“ – kombinacija statičnosti i pojačanih apetita nije dobra niti za vaš izgled, niti za vaše zdravlje.

Ljubav

Venera u znaku Jarca nije vaša energija. Nema tu lepršavosti već se sve svodi na zrelost, razum,odgovornost, posvećenost partneru, domu, porodici. Nisam sigurna koliko će vam ovaj period prijati jer malo je tu „želim“ a previše je „moram“. Neki vid podrške od strane voljene osobe imate, a sad – da li je to vama dovoljno i da li ste zadovoljni – to već vi znate.  Ako ni za šta drugo – ovaj je period dobar da sa partnerom pokrenete ozbiljne teme. Slobodne Vage – vaš ljubavni život se sveo na neke sitne komunikacije, dopisivanja – nije baš da nema ničega, ali ono što ima – baš i nije podsticajno po vas.

Posao

Naporno, suvoparno, previše ozbiljno, jednolično. Ok, oni koji se bave privatnim biznisom jesu u periodu kada mogu imati više posla, čak ozbiljnijih poslovnih projekata i dogovora – ali neće to biti baš stopostotno po vašem ukusu. Generalno gledano – ovo jeste period kada morate ozbiljno i odgovorno da prionete na posao i da rešite najpre zaostale, a onda i tekuće obaveze. Bićete zadovoljni rezultatima, mada ćete se umoriti u procesu. Po pitanju finansija – zaradićete i zatvoriti neke veće novčane obaveze.

Zdravlje

Glavobolje, prehlade, meteoropatske tegobe. Aktivacija hroničnih boljki.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Jako je teško da ćete vi u ovom periodu uspevati da odolite slatkim ili slanim đakonijama. Ukoliko ste na dijeti – bar za sada dignite ruke od toga jer je malo verovatno da je nećete prekršiti.

Ljubav

Merkur i Venera u polju komunikacije doneće ne samo više razumevanja između partnera i vas, već i priliku da kroz lep i otvoren razgovor rešite bilo koju temu koja eventualno predstavlja problem u vašem odnosu, kao i da se dogovorite, usaglasite. Možda i da napravite po koji plan – možda vezan za putovanje, praznike, a možda vezan i za budućnost vašeg odnosa. Ozbiljne teme, ali na lep način. Slobodne Škorpije – videćete nekog koga dugo niste, pokrenućete komunikaciju koja je bila u zastoju ili prekinuta, ali isto tako – otvorićete i nova ljubavna „polja“ , upoznati nove ljude i pokrenuti se ka njima.

Posao

Aktivan, aktivan period. Jeste, vaš vladar Mars se i dalje mrljavi u retrogradnom hodu, donoseći vam povremene padove energije, ponavljanja, kašnjenja, to da retko šta možete da završite iz prvog pokušaja….ali ipak….Marsov dispozitor Merkur, kao i Venera donose zrele, praktične i razumne ljude u vašu blizinu sa kojima možete da se dogovorite, sporazumete, nađete zajednički interes. Moguće je da vam bude ponuđeno više poslovnih dogovora, saradnji, projekata. Zaradićete…naravno – i potrošiti.

Zdravlje

Mlađi – prehlade. Stariji – meteoropatske i reumatske tegobe.

 

STRELAC

Hrana

Nešto lošije navike po pitanju ishrane. Na tapetu su najpre slatkiši i grickalice koji će vam nekako vrlo često biti „pri ruci“. Unosite više tečnosti, naročito kroz supe i čajeve.

Ljubav

Nije bajno, nije. Doduše, nema one naglašene tenzije i promenljivih raspoloženja kao što je to bilo tokom protekle nedelje, ali partner i vi imate još podugačak put pred sobom da biste rešili nagomilane probleme, kao i sve ono što ste gurali pod tepih. Ukoliko je došlo do razdvajanja i prekida odnosa – oboma vam je sada potrebno da se povučete i razmislite malo o svemu. Ne zaboravite – ovaj period sada samo je najava dešavanja koja će vas od proleća pratiti godinama. Vreme za ozbiljna partnerstva, samo to će imati prođu. Slobodni – nije vam baš ovo fenomenalan period da se zaljubljujete.

Posao

Poslovno je situacija bolja nego po pitanjima emocija. Merkur i Venera u tranzitu kroz kuću koja vlada novcem pomoći će da se finansijska situacija stabilizuje – za neke kroz dodatne prihode, za neke kroz period koji donosi mogućnost povećanja nadoknade za rad. Saturn u polju komunikacije i Sunce koje je kod vas obezbediće vam važne razgovore sa ozbiljnim poslovnim ljudima, dobre dogovore i projekte, ali i to da umete da pronađete način da se snađete u svakoj situaciji koja se postavi pred vas.

Zdravlje

Osetljiv probavni sistem, sklonost prehladama.

 

JARAC

Hrana

U dobrom ste raspoloženju za druženja, slavlja, veselja – a ta opuštenost i rasterećenost doneće i jače buđenje apetita. Nema potrebe govoriti vam da ne preterate – imaćete meru u svemu.

Ljubav

Merkur i Venera u vašem znaku daće vam mudre reči, lepe reči, daće vam to da umete da kažete pravu stvar u pravom trenutku. Ukoliko je u prethodnom periodu bilo trzavica sa partnerom, sada je vreme da se to rešava. Ako ste pak imali mirno more, sada je dobar trenutak da dodatno lepo i lako zaplovite njime, pod ruku sa voljenom osobom. Dogovarajte se, pričajte, pravite planove – sve je ostvarivo kada postoji dobra volja a sada je ima, itekako. Slobodni Jarčevi – i evo nekih lepih momenata pred vama. Evo prilike za uživanja, druženja, za kontakte sa osobama sa kojima se kopčate i koje vam prijaju.

Posao

Preambiciozni planovi i grandiozni poslovni potezi sada je malo verovatno da će proći….ili će pak za njih biti potrebno mnogo više vremena i truda nego što vi trenutno mislite. Ali će zato proći sve ono što je ozbiljno i studiozno razrađeno, proći će svi dogovori kojima se posvetite i u kojima nastupate zrelo, odgovorno. Ovo je dobar period za vas, vreme kada umete i možete da pokažete svoje sposobnosti, kada je lako ostvariti pravu komunikaciju i dogovor sa onima koji su vam poslovno važni.

Zdravlje

Osetljivost disajnih organa, problemi sa spavanjem.

 

VODOLIJA

Hrana

Sedmica u kojoj ćete biti prilično opušteni po pitanjima hrane, a umećete vrlo često i da preterate – naročito sa mesom i mesnim proizvodima. Potreba za jačom, kaloričnijom hranom.

Ljubav

Osećaj da je sve kako treba postojaće kod vas. Partner i vi se držite čvrsto, povezani ste, razumete se i podržavate. Ok, biće par situacija u kojima će vas voljena osoba možda začuditi svojim ponašanjima ili u kojima će pokazati određeni nivo neodgovornosti, ali kada sve saberemo i oduzmemo – dobro je. No, vaše polje podsvesti i tajni se aktiviralo i tako će biti i u narednom, dužem vremenskom periodu. Ovo će kod nekih doneti možda statičniju fazu u partnerskim odnosima….a kod nekih pa, mogućnost da malo brljeknu sa strane. No, pratićemo pa ćemo izveštavati šta se dešava….Slobodni – razmišljate o nekome, prilično intenzivno. Da li postoji šansa da se nešto pokrene? O, da – već od ove nedelje pa na dalje.

Posao

Po pitanju finansija ništa se neće značajnije promeniti. Pred vama je i na dalje period sa vrlo solidnim zaradama, ali isto tako period u kojem novac odlazi od vas. I to na žalost, bar trenutno – ne možete u većoj meri promeniti. Generalno gledano – poslovno ste vi prilično stabilni. Situacija je korektna i sa autoritetima i sa saradnicima. Moguće je da ćete od ovog perioda pokazati značajniju odgovornost i posvećenost svim poslovnim temama i obavezama. Kao da se pripremate za udarnički rad.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem i probavom.

 

RIBE

Hrana

Period slava i praznika je pred nama. Uživajte i opustite se, ali nemojte preterati jer vam probava u poslednje vreme nije sjajna. Izbegavajte alkohol.

Ljubav

Problematična i napeta prethodna nedelja, ali i celokupan duži vremenski period unazad – ostavio je svoje posledice na partnera i vas. Da, situacija se donekle stabilizovala i sredila, ali je problem u tome što je ovo sve vrlo krhko i lako ga je poremetiti. Odjeci neprijatnih dešavanja i dalje su prisutni tokom ove nedelje i jedini savet koji vam mogu dati jeste da sa voljenom osobom istinski razgovarate otvoreno i iskreno. Ono što zaista i do kraja ne rešite sada – opet će doći na dnevni red, želeli vi to ili ne. Slobodne Ribe – preko prijatelja, izlazaka, druženja – idu vam pozitivni trenuci, uživanje i emotivne prilike.

Posao

Poslovno ste vi dobro, samo je mali problem u tome što ćete ili preuzeti previše na sebe ili ćete pak imati teškoću da se organizujete na pravi način. Ovo može dovoditi do toga da imate dane u kojima ne znate gde ćete pre i u kojima se obaveze samo gomilaju a vi ne možete na pravi način da odgovorite na njih. Dobićete neki tip zasluge ili potvrde vašeg rada od strane autoriteta, šefova – samo nisam sigurna da je to baš ono čemu ste se vi nadali. Vaši planovi sada mogu početi sa realizacijom i krenuti kako treba.

Zdravlje

Osetljiv je vratni deo, kao i ramena. Nešto bolji imunitet.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3