Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 03.09.2020.

LOPOV – OFICIR

Juče nas je pun Mesec pošašoljio po svim živcima koje imamo, doneo nam osećaj da smo čas na sedmom nebu, čas u bunaru, doneo nam gomilu pitanja a vrlo malo odgovora. Mozak nam je stenjao i huktao u pokušajima da preradi informacije koje su dolazile do nas i uglavnom nam je utisak za sredu bio u fazonu „Lele, lele šta ovo bi?“ bez obzira da li nas je potrefilo nešto mnogo dobro ili nešto baš bezveze.

E, ali danas nije sreda nego četvrtak. No, ako mislite da je igranka završena, ma ništa od toga. Danas se spremite za reprizu. Doduše, repriza neće ostaviti baš takav gromoglasan utisak kao premijera, ali daleko od toga da neće zahtevati našu punu pažnju.

I tako u ovaj dan ulazimo blago ošamućeni, kao da smo onako fino oho-ho mamurni posle neke žestoke žurke. Ali ne lezi vraže! – situacije zahtevaju od nas da se podhitno saberemo i prihvatimo se posla, prihvatimo se onoga što MORAMO srediti, završiti, obaviti. I hajd ti sad budi sabran kad ti je u glavi košnica od misli koje zuje i sudaraju se međusobno.

E zato je ovaj dan fenomenalan da pogrešimo, da zakasnimo, da zaboravimo, da se loše dogovorimo, da se ne razumemo. Ako je za utehu – to će biti mnogo izraženije u prvom delu dana, drugi deo ovog četvrtka nam  ipak daje da bolje i organizovanije funkcionišemo, da smo koliko toliko sabrani.

Dakle, danas se naoružajte sa tri litre kafe i trudite se da vam oči budu širom otvorene a vi pribrani. Mogu vam dolaziti ljudi koji vam nude kule i gradove – baš ti što mnogo nude, sa njima posebno treba biti oprezan! Nemojte dozvoliti da vas prevode žedne preko vode – ne zalećite se ako niste milion i jedan posto sigurni!

Dan je dušu dao za sve što je tajno, mutno, čudno – za poslovne brljotine, za totalna nerazumevanja i naravno – za emotivne zanose, one dubinske gde imate osećaj da vam se srce raspada od ljubavi.

Hodajte polako i oprezno, da se ne sapletete. Otvorite mamurne okice, naterajte mozak da sarađuje sa vama i laganini – korak po korak. Budite dobro!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3