Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 03.12.2020.

LJUBAV – NEPRIJATELJ

U ovom danu su nam potrebni nežnost, podrška, sigurnost, potrebno nam je da se osetimo zaštićeno i ušuškano u emocije, pripadanje, spokoj. I ne znači da jednim delom to nećemo pronaći, dobiti ovog četvrtka.

Da li će nam to biti dovoljno? Iskreno, teško. Jer, karta Neprijatelja nije baš milosrdna i suptilna, ona hoće da ubode i da pritisne i da nažulja i da stegne….

Dodatno je komplikovano to što smo osetljivi i ranjivi u ovom danu pa možemo odreagovati i na nešto što nas inače ma ni trunku ne bi pogodilo i dotaklo. Zato su nam danas u gostima velike promene raspoloženja, velike oscilacije – od ushićenja do besa, od ljubavi do razočarenja, od sreće do straha….i tako dalje i tako dalje…Čas smo mirni, čas imamo jake unutrašnje nemire. Čas smo fokusirani i skoncentrisani na ono što radimo, čas nam energija ljosne ili se rasplinemo na sto strana i više ne možemo da pohvatamo da li smo pošli ili došli.

U nekom trenutku kod nas se mogu javiti čak i razdražljivost i nervoza pa je itekako moguće da se danas izšištite na nekog, bio vam on kriv ili ne. No, nemojte se iznenaditi ukoliko oni oko vas budu primenljivali sličan princip – ne potpaljujte tuđe vatre dolivanjem ulja, ako možete – smirite, ako ne možete – sklonite se. Ulaženje u rasprave samo može dovesti do dodatnih emotivnih povređivanja…..a u pojedinim slučajevima – ljudi se mogu i pošaketati.

Jaki nemiri, ali jake i strasti. Šta mislite o tome da ove prve smirujete ovim drugim, da nervozu pretočite u vatromet? Meni to deluje kao super rešenje, ne znam za vas…..Ovo pričam naravno o emotivnom segmentu – da ne bude zabune 😀

U poslovnoj sferi, porodičnoj, prijateljskoj –  ove karte mogu ukazati na to da nam sigurnost izmiče iz ruku, da nervoza preovladava, da smo naelektrisani i mi i oni oko nas! Izbacite višak energije kroz fizičku aktivnost, ne „gušite“ je hranom, pićem – jer danas želudac, celokupan stomačni deo, čak i donji deo grudnog koša – može lepo „žigati“ kao odgovor na to što ste ga pretovarili…

Dan za velike oscilacije i u nama i oko nas. Ali, šta da se radi – naše je da se prilagođavamo onoliko koliko je to u našoj moći. I da izvučemo najbolje iz ovog četvrtka, jer da – ima u njemu itekako dobrih mogućnosti i dobre energije! Nije lako, ali šta je pa u ovom životu lagano i na tacni?

Znate nekad pre sto godina kad sam ja bila devojana mlada, mi smo imali jednu izreku – Život je takav, čupav i dlakav. Kad ga obriješ – opet je nikakav…..Dobro, dobro, neću vas više zalivati optimizmom…..idemo da junački preturimo ovaj dan preko glave

Srećno!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3