Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 04.12.2020.

UDOVICA – GUBITAK
A u ovaj petak ulazimo u mentalnom disbalansu, a fizički – kao da smo kopali celu noć. Sve nam teško. Mi smo teški, glava nam je teška, misli takođe. Naravno, ovo je zasluga opozicije Meseca iz znaka Raka sa Saturnom – tako lepo prikazane kroz kartu Udovica kojom i vladaju ove dve planete. Ovu kartu bismo mogli prevesti kao – umor duše i tela.

Bićemo usporeni i ćutljivi, a čak i ako to nismo – situacije koje su oko nas neće nam donositi baš neki ne znam ni ja kakav podstrek – samo će nas spuštati energetski i otežavati nam.

Pa ćemo zato u prvom delu dana da se suočavamo sa preprekama, situacijama, osobama – koje će nam crpiti energiju ili koje će nam donositi ne baš neko bajno raspoloženje. Da, da – ima ona izreka – Što se mora nije teško – pa, očigledno ćemo videti kako u praksi ona deluje….

Drugi deo dana nam je predstavljen kartom Gubitak. E sad, znajući da Mesec na nebu prelazi u znak Lava, stvarno sam očekivala da izađe neka vedrija i opuštenija karta. Karta Gubitak daje akciju, to nije sporno – daje i rezultate, ali nisu ovo lagane akcije i rezultati – ovo bi bilo – dogovor u poslednjem trenutku nakon mnogo peripetija, rešavanje situacije koja vas muči ali uz neke uslove koji vam baš i nisu srcu mili, kratkotrajno sređivanje nekih problema ili okolnosti (a svesni ste da će one opet izaći na dnevni red) i tako dalje i tako dalje.

Generalno gledano, čini  mi se da ovaj dan traži od nas da prihvatimo da smo u takvoj poziciji u kakvoj smo, da prihvatimo ne lake okolnosti i pokušamo da izvučemo najbolje iz njih. Da ne žurimo sa odlukama, da budemo spremni da se prilagodimo svemu što ispred nas izađe.

Ne izgleda mi kao da ćemo biti baš u nekom euforičnom raspoloženju (osim možda kratkotrajnih epizoda), već da se od nas traži odgovornost, prisutnost i to da se ne zarozamo i zakočimo, već da nastavimo dalje.

Zdravstveno – ovaj dan može doneti ludovanje hormona, meteoropatske tegobe, probleme sa spavanjem i osećaj umora. I tako…..ovaj je petak ispred nas – da pokušamo da iz njega izvučemo najbolje.

Budite dobro, srećni bili!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3