Kaži mi, kaži...

Karte dana – četvrtak 04.06.2020.

NEŠTO NOVCA – UDOVAC 
Vrlo obratite pažnju na to kako su karte postavljene – karta Udovca, koja bi u ovom slučaju trebala da prestavi NAS, okrenula je leđa karti Nešto novca. Šta to znači?

Simbolika je ovde dvostruka – PRVO – to označava da u sebi, na leđima, u mislima – nosimo milion i jednu sitnicu koja nas kljuca u mozak. Milion i jedan problemčić/problem/problemčinu koji nam šapuće na uvo i konstantno nas podseća na sebe. Mnogo nerešenih situacija. Mnogo nedoumica. Mnogo pokušaja da raciom iskalkulišemo, presaberemo, posložimo. Posložili bismo mi vrlo rado, kad bi se to htelo posložiti! Al jok – neće, ne da se.

A zbog čega? Pa, prosto rečeno – zato što nije trenutak, zato što ne gledamo stvari na pravi način, zato što smo preopterećeni pa ne vidimo jasno, zato drage i dragi moji što sada NISMO SPOSOBNI da iz mnoštva izvučemo suštinu i pogledamo je u oči, a samim tim i krenemo put njenog rešavanja. Karta Udovca govori o umoru, najpre onom mentalnom i duševnom, govori o stezanju i o nemanju širine, vere, nade – a kakva to onda rešenja iz nas mogu da izađu ako smo unapred nadu izgubili u njih?

Pa šta onda uraditi? E, onda dođemo do DRUGE simbolike ovih karata – a ona bi bila – svemu onome što vas muči u ovom trenutku okrenite leđa. Posvetite se nečemu potpuno desetom. Uložite najpre fizičku snagu, voljni momenat u obaveze – a onda će i psihički pritisak popustiti. Takođe, danas ne slušajte nikoga ko vam skače po živcima, ko vam priča budalaštine, ko vas nervira, ko vam daje „stopostotno proverene“ informacije. NE VIDIMO ISTINU  – zato nemojte da se primate ni na šta, a iskreno rečeno – ne verujte ni sopstvenim očima – jer mentalno ne možemo danas na pravi način da preradimo ono što vidimo. Izvući ćemo pogrešan zaključak. A od pogrešnog zaključka može se očas posla doći do samonerviranja, rasprava, tenzičnih momenata sa drugima.

Da uprostim – danas pokušajte da se distancirate od bilo čega što vas muči i opterećuje, POGOTOVO ako ta muka i opterećenje dugo traju. Pustite, pomozite sebi. Posvetite se obavezama, radu, posvetite se osobama koje su za vas uvek sigurna luka. Posvetite se onima kojima je potrebna pomoć.  Posvetite se sebi, svom odmoru. Radite ono što volite i što vas ispunjava. Posvetite se porodici, poslu, spremanju kuće i tako dalje…..

Istine i rešenja će izaći, pre ili kasnije. To vreme je svakako pred nama. Ali danas, potrudimo se da svojoj duši damo predah. Period je sam po sebi zahtevan i težak – hajde da pokušamo da ga ne otežavamo još više….

Budite dobro. Napolju je sunce, lep je dan. I ovaj četvrtak nosi komadić plavog neba samo za nas. I ovaj četvrtak nosi osmehe i radost. Tu su oni – njih gledajte u oči i prigrlite. Osmesi – napred! Problemi – ćao, zdravo, stop!Srećno danas!!!!

Voli vas vaša motivaciona Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3