Kaži mi, kaži...

Pun Mesec i pomračenje u znaku Strelca – kad se od duše otkine deo

Sto puta smo pričali o pomračenjima Meseca ili Sunca i znamo šta su – veliko kosmičko „dugme“ koje isključi jednu životnu fazu  i onda uključi neku potpuno drugu. Donese mrak i spuštanje zavese na jedan deo našeg života – a onda nam otvori novu pozornicu na kojoj ćemo nastaviti sa igrom. Skretničari naših života, koji nam ucrtaju novu trasu a ona stara ostane kao da nikada nije ni postojala.

Uvek mnogo dublje i intenzivnije doživljavamo pomračenja Meseca, zato što Mesec predstavlja ono najtananije, najemotivnije u nama, onaj naš deo kojem je najviše potrebna sigurnost i spokoj – našu dušu. Takođe, predstavlja sve ono gde mi tražimo sigurnost – u emotivnom odnosu, u poslu, u materijalnoj stabilnosti, u porodici, u prijateljima…i tako dalje i tako dalje…

Večerašnje pomračenje se dešava u nekim prilično zahtevnim aspektima i samim tim – itekako je moguće da ćemo ga doživeti mnogo dublje, intenzivnije, dramatičnije i drastičnije nego bilo koje drugo. Opozicija Meseca sa retrogradnom Venerom i kvadrat sa Marsom (dve planete koje vladaju muško – ženskim odnosima) prvenstveno govori o tome da će emotivni odnosi biti prvi na udaru, i to onom najjačem. Još nekih nedelju dana unazad je krenuo da se „priprema teren“ – tenzija raste i sve one veze i vezice kao i brakovi koji već duže vreme (sigurno šest meseci unazad) vuku određene probleme i održavaju se na jedvite jade – sada imaju poslednji, završni ispit. Ostati ili otići – i ne, nemojte da mislite da ako je vaša veza pregurala današnji dan da to znači da će sada doći do mira. Još naredne tri nedelje će nositi podmukle udarce koji će testirati vaš odnos. Pa ko pregura – pregurao je! A ko ne pregura – sledi mu prvo oporavak, pa onda nešto potpuno novo jer je ovo staro dotrajalo i izgubilo smisao.

Vrlo slična situacija važi i za poslovne ili bilo koje druge relacije. Aspekti potrebe za promenama su prenaglašeni i preteći će samo oni odnosi koji se budu iz korena promenili. Ako bilo koja vaša relacija nije dobra i osećate se loše u njoj, sada važi samo ono – ili odlazi, ili menjaj drastično! Neko će to moći a neko ne – iz prostog razloga zato što neke priče više ne trebaju da postoje i ne postoji ništa što vi možete uraditi po tom pitanju.

Današnji dan donosi vrlo velike oscilacije raspoloženja, ali sigurna sam da ste te oscilacije itekako osetili i juče i prekjuče….Ono „mesto“ koje vas konkretno zadnja dva dana najviše „boli“ – u tom segmentu ide promena. I u tom segmentu treba menjati stvari iz korena. Kako, na koji način? Ubeđena sam da mnogo vas tačno zna šta treba uraditi, samo da se i dalje lomite i pokušavate svim silama da održite postojeće stanje. Ili se ne usuđujete da iskoračite iz zone komfora, strahujući od toga šta bi vam taj iskorak doneo….No, neki put iskoračimo sami, a neki put nas situacije šutnu i lansiraju….kome treba promena da dođe, taj neće uspeti da je izbegne….

No, ovo će pomračenje u svakom slučaju najintenzivnije osetiti osobe koje imaju bilo koju ličnu planetu ili podznak od desetog do dvadesetog stepena Strelca, Riba, Blizanaca i Device. A otprilike će se uticaj osetiti ovako….

OVAN ZNAK I PODZNAK – problemi u komunikaciji u partnerskim odnosima. Tajne izlaze na videlo. Velike promene u statusu i u poslovnom segmentu. Vaš oporavak i dizanje sledi već od jula na dalje.

BIK ZNAK I PODZNAK – teskoba po pitanju finansija, dugovanja. Potreba da se naprave velike promene u ovom segmentu. Odnosi sa prijateljima su na ispitu. Partnerske relacije zahtevaju korigovanje, ali mogu da se dovedu u red. Posle kratkog pada sledi brz oporavak.

BLIZANCI ZNAK I PODZNAK – veći problemi, bilo u emotivnim bilo u poslovnim partnerstvima. Velika šansa da sve dotrajale i davno isprane konekcije puknu. Neizvesnost po pitanju posla i naglašena teskoba u ovom segmentu sve do jula meseca.

RAK ZNAK I PODZNAK – poslovni, ali i zdravstveni segment je na udaru. Menjajte nešto – sada to možete. Teskobu koju nosite unutar sebe po bilo kom pitanju možete regulisati time što ćete biti iskreni prvo prema sebi, a onda i prema drugima.

LAV ZNAK I PODZNAK – postojeće emotivne veze (ne brakovi) su na velikom testu i ukoliko ne dođe do stopostotne promene – kraj je blizu. Nešto novo vas čeka i to već od jula pa na dalje.

DEVICA ZNAK I PODZNAK – neizvesnost u porodičnom, emotivnom i poslovnom segmentu. Rešenja su bliže nego što mislite, ali vi morate biti pokretač i inicijator za promene.

VAGA ZNAK I PODZNAK – komunikacijski problemi sa partnerom, sa bližom okolinom, rodbinom, na kolegijalnom nivou. Zatrpavate se obavezama i možete napraviti veće greške i propuste. Neizvesnost po pitanju ostvarivanja planiranog. Stvari će biti jasnije od drugog dela godine.

ŠKORPIJA ZNAK I PODZNAK – tenzija oko svega što se vezuje za finansije – mogući su i veći problemi koji nisu nerešivi, samo ih vi u ovom trenutku doživljavate kao dramatične. Takođe, sve po pitanju ljubavi je trenutno neizvesno i nestabilno. Nemate čvrsto tlo pod nogama. Čekajte jul.

STRELAC ZNAK I PODZNAK – veliko spremanje vašeg života. Sve je na dnevnom redu – partnerstva poslovna i emotivna, bračni i porodični odnosi, vaše finansije – sve ide pod aspekt promena. Koliko god sada bilo naporno – naredni period će vam doneti zadovoljstvo postignutim.

JARAC ZNAK I PODZNAK – nesigurnost da li radite stvari kako treba, pogotovo što umesto rezultata dobijate samo nove i nove prepreke. Mentalna opterećenost postoji – ali imate dovoljno snage da ovo izgurate. Poslovni segment donosi komplikacije, a moguće je da se ovo prelije i na zdravlje.

VODOLIJA ZNAK I PODZNAK – nedefinisane ljubavne situacije, moguća je i tenzija u prijateljskim odnosima. Konstantno imate osećaj da vam za dlaku izmiču rešenja i mir. Strah za finansijsku sigurnost je bezrazložan. Pokrećete se u svim segmentima mnogo jače od jula.

RIBE ZNAK I PODZNAK – karijera, odnosi sa roditeljima i u kući. Slede vam velike statusne promene, ali ne na lakši način. Svojom agresijom i pogrešnim potezima ne doprinosite mirnom rešavanju situacije. Tlo će početi da se smiruje od jula.

Voli vas vaša pomračena Venera sa papilotnom 😀 😀 😀