Kaži mi, kaži...

Karte dana – utorak 02.06.2020.

VERNOST – BOLEST 
Pred nama je prvi u nizu napornih dana. Da, znam – reći ćete „Ček bre, a šta je ovo što je iza nas – leptirići i cvetići??“ Daleko od toga da nam je prethodni period doneo mirišljave i lepršave momente, i da hoćemo ne možemo da se lažemo da težina stoji iznad naših glava i srca već oho-ho dugo….

Pa što su onda ovi dani u koje ulazimo, počevši od danas – baš toliko naporni?Zato što posebno snažno pritiskaju. Zato što stežu. Zato što taj teret koji smo do sada nosili odjednom počinje da bude toliko opterećujuć, toliko nas guši da je to prosto neizdrživo. Da li ovo znači da će se danas dogoditi nešto posebno loše ili teško? Ma jok.

Redovni problemi, redovne prepreke, redovna otežanja, ali isto tako i redovna rešavanja. Danas su realno gledano na našem putu sitni kamenčići koji nas u početnoj fazi nažuljaju, ali ih lako sklonimo sa puta. Bilo koje otežanje ili prepreka koja se pojavi – da je neki drugi dan, drugi period u pitanju – ma rešili bismo to očas posla i momentalno zaboravili, nastavili dalje poletno i bez opterećenja. No, danas i ovih dana – poenta je u tome da smo MI, najpre mentalno a onda i fizički istrošeni i svaki taj kamenčić doživljavamo kao Mont Everest.

Čak i da sve uradimo iz prvog pokušaja i bez ikakve posebne težine – umorićemo se. Mozak će nam se umoriti, duša i srce – jer svaku prepreku i zastoj sada osećamo posebno bolno a to nam može doneti brigu, zarozanost, tugu. Opterećujemo se mislima, razmišljanjima, kalkulisanjima koja nam ne daju odgovore. Da li su ti naši strahovi, za šta god da se vezuju – zaista realni? Pa, šta da vam kažem – negde jesu, negde nisu. No, čak i tamo gde jesu jednim delom realni – zbog prirode ovih karata – sigurno je da smo ih preuveličali, napumpali. Ali teško nam je da objasnimo sami sebi, da se smirimo.

Jasno vam je – danas sve ide na mišiće. Čak i da smo mi u super raspoloženju, voljni i spremni da budemo efikasni u bilo kojoj sferi – kočiće nas ljudi, okolnosti, situacije. Ovo je dan koji umara. Umara mentalno, umara fizički. Sve što moramo da obavimo zahtevaće od nas ulaganje ogromne količine energije, što će svakako dovesti do toga da u kasnijim popodnevnim i večernjim satima budemo kao isceđena krpa.

A ima li nečeg Olga za šta je ovaj dan dobar? Naravno da ima. Dobar je da budemo pažljivi i prema sebi i prema drugima. Da zagrlimo, utešimo, zaštitimo. Dobar je da se umirimo, odmorimo. Dobar je za meditaciju, za relaksaciju. Dobar je za druženje i porodicu. Dobar je za prošlost (ako želite baš da po istoj čačkate). Dobar je za obavljanje teških i zahtevnih obaveza, naročito onih koje nas dugo čekaju a mi nikako da obratimo pažnju na njih. Dobar je i da se vidite sa nekim ljudima (pogotovo sa onima jedva čekanim), a iskreno rečeno – dobar je i za krevetske aktivnosti, a pri tom – ne mislim baš samo na spavanje 😀

Zdravstveno – obratite pažnju na celokupan stomačni deo jer je jako osetljiv.

Budite dobro. Čak i u danima koji nose težinu može se pronaći i snaga i energija i volja i motiv. Nemojte klonuti i prepustiti se letargiji. Preokrenite ovaj utorak, napravite od njega dan kojeg ćete se sa smeškom sećati. Srećni bili!!!!

Voli vas vasa pospana Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3