Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 06.08.2020.

MISAO – VESELJE

Kažu karte – dan je dobar da mislite i smislite. Šta? Otkud ja znam šta, valjda ono što je vama bitno. Na primer – da smislite šta ćete da radite, da napravite organizaciju posla (doduša – to što smislite teško da će da funkcioniše savršeno, ali šta sad…..).

Ovo su fine karte ukoliko se bavite kreativnim aktivnostima. Ukoliko su vam potrebne ideje – e one stvarno hoće vrcati na sve strane. Ukoliko je potrebno da se bavite administrativnim poslovima, da se petljate sa papirčinama, dozvolama, ugovorima, računima – sve će to ići relativno dobro. U stvari, ovo su karte koje kažu da danas „radimo“ glavom, da nam je mozak maksimalno aktiviran. Naravno, pri tom najviše mislim na vodeću kartu – Misao.

Pa šta je onda to što nije dobro ovde? Nije dobro to što je očigledno da ćemo imati distrakcije. Karta Veselje je ludoglava, radi ono što ona hoće a uglavnom hoće da ne mora da misli baš mnogo. I kako se sad to uklapa kad jedna karta hoće organizaciju, red, razmišljanje i hladnu glavu…..a druga hoće da ne mora da razmišlja, da se opusti, da pusti sebi na volju i da uživa?

Na primer – dobijemo to da nam misli lutaju. Taman se skoncentrišemo i krenemo kako treba, a onda nas nešto odvuče na drugu stranu. Zanesemo se u razgovor, čujemo pesmu na radiju koja nas lansira u prošlost ili u snove, zagledamo se u jednu tačku i nemamo pojma više ni gde smo stali ni šta smo ono planirali da uradimo.

Ili – odemo negde i shvatimo da smo zaboravili papir ili ključ ili pare ili legitimaciju – u stvari – zaboravili smo ono što nam je najpotrebnije da bismo završili posao ili obavezu.

Shvatate poentu. Koliko god mi hteli da budemo organizovani, praktični, racionalni – nešto nam krade pažnju, misli, nešto kao da se trudi da nas raštrka i saplete. Ovo su nam i karte bežanja od realnosti. Kada sami sebi kažete „Ma misliću o tome sutra, ne mogu time da se zamaram i opterećujem“.

Naravno, jasno vam je da nam se danas i neke osobe uvlače u mali mozak. Mi pokušavamo da okrenemo leđa, ali one uporno kuckaju, dišu nam za vrat, prosto – osećamo da su tu i ne možemo im ništa. Zabijemo glavu u posao, ali u prvom pogodnom momentu, kada nam koncentracija trunčicu padne – eto njih opet kako nam se guraju u misli i zaposedaju ih.

Šta da vam kažem osim da nam danas treba mnogo, mnogo organizacije, fokusiranosti, živaca, strpljenja – iako generalno gledano ovo nije loša kombinacija karata i govori o uspehu u onome što započnemo i radimo – ipak će nas ovaj četvrtak najpre mentalno iscediti.

Budite dobro. Koristite ovaj dan za kreativnost i inspiraciju. Za uživanje u malim stvarima. Za neke lepe i nove početke. A to što je glava povremeno u oblacima – pa dobro, izborićemo se nekako. Srećni bili!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3