Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 05.08.2020.

LJUBAV – VERNOST

Eto ti sad….U sred svetske ekonomske krize i opšte fizičke i mentalne zablokiranosti, u sred priprema za napornu i tešku jesen koja nam dolazi – u prvi plan se danas istrćila karta Ljubav. Pa gde si ti pošla, nesrećo? Što se guraš gde ti mesto nije? I kako to misliš da je tebi uvek i svugde mesto, i to samo jedno – prvo?

No, sa Ljubavlju nema rasprave izgleda, rešila je da se progura i da dokaže svima da je njena prva i poslednja i da samo ona može spasiti ovaj svet. Kada kažem Ljubav – mislim na svaku vrstu tople, blage, ušuškane emocije. One prema kući, domu, porodici, zemlji, detetu, ljubimcu, osobi, čemu god. E zato mi danas jesmo emotivni. Jesmo nežni i osetljivi. Danas nam je posebno meka duša i osetljivo srce. Danas nas sve lako i duboko dotiče. Danas nam je posebno potrebno da imamo nešto, nekog – čemu se radujemo i što volimo. Čak ne moramo biti ni u fizičkom niti bilo kojem drugom kontaktu. Ljubav se danas oseća, zna, prepoznaje.

Ali……a znam da ste oduševljeni kad napišem nešto lepo, a posle toga stavim „ali“ – posle karte Ljubavi sledi karta Vernost. Da se razumemo – nije ona ni malo loša, strpljiva je i odana – ali čeka. Čeka sa stoičkom upornošću i nadom koja se ne može uništiti ni na koji način jer je karta Vernost jedna od sudbinskih, božanskih, anđeoskih karata. Dakle, ljubav jeste u vazduhu, u nama, u mislima – ali izgleda mi da ćemo je danas teško dodirnuti. U mislima da, u snovima da, u osećaju da, ali fizički – paaaaaa…..veliko je pitanje….

I kako bismo mogli sve ovo da prevedemo i da spustimo u realna dešavanja u ovom danu? Na primer – danas će biti čudno miran dan. Tih. Možemo imati inspiraciju što se tiče svakodnevnih obaveza i delanja, možemo imati kreativnost i polet, nije u tome problem ni malo. Danas teško da će biti nekih euforičnih momenata, ali za utehu – teško da će biti i nekih posebnih drama. Sve se danas svodi na osećanja koja su prenaglašena, na čula koja su pojačana. Funkcionalni smo, ali sve vreme možemo da se osećamo kao da smo ni na nebu ni na zemlji. U mislima daleko, zaneseni.

Zbog prirode ovih karata – obratite danas pažnju na stomačni deo i na pluća – moguće su prehlade, moguća su čudna krkljanja i nadimanja, moguća je neka poluuspavanost i to da nam je potrebno više energije nego inače da se pokrenemo.

Sreda – jedan mekan i vazdušast dan. Mekan kao zagrljaj, kao utočište i beg od realnosti. Vazdušast kao misli i osećanja koja danas lete ka onima koje volimo.

Budite dobro, sanjari. Srećni bili!!!!!

Voli vas vasa nedosanjana Venera sa papilotnom <3 <3 <3