Kaži mi, kaži...

Venera u tranzitu kroz znak Raka I njeni aspekti tokom avgusta 2020

Danas, u nekim ranim popodnevnim satima, Venera – planeta koja najpre ljubavlju vlada, ali voli da se ugurava I u sve ono što je vezano za finansije – prelazi iz znaka Blizanaca u kojem je bila zakucana mesecima u znak Raka. U njemu će boraviti do 6-og septembra ove godine.

U znaku Raka Venera donosi potrebu za emotivnom sigurnošću, želju da se emotivno skrasimo, da voljenom biću pružimo nežnost, zaštitu, bliskost. Takođe, naglašava našu težnju da imamo pored sebe osobu koja će nas umotati u romantiku, sentimentalnost, koja će nas čuvati kao malo vode na dlanu, u čijem zagrljaju ćemo se osećati bezbedno, koja će nam doneti harmoniju i ljubavni sklad.

Ovaj tranzit će pokrenuti jaka osećanja odgovornosti i brige za one koje volimo, za svoj dom i porodicu. Ukoliko su u porodičnom okruženju odnosi nestabilni, sada možemo funkcionisati dvojako – ili ćemo ulagati veliki trud da nešto promenimo na bolje i davati nesebično pažnju i ljubav….ili ćemo pak biti sentimentalni, sećati se sa tugom nekih lepih vremena sa partnerom, i patiti duboko iznutra što sada stvari nisu kakve su bile..

Venera u Raku probudiće potrebu da ugostimo, da sa ljubavlju pripremimo brdo hrane za one koje volimo. Više vremena ćemo provoditi kod kuće, težeći da uživamo u svim životnim zadovoljstvima, pa i hrani i piću, tako da je moguće da se neki kilogramčići nabace tokom ovog perioda. Takođe, pokrenuće želju da svoje kućno okruženje sredimo, ulepšamo, ukrasimo, da dom učinimo divnim mestom za život. Doduše, kod nekih će pokrenuti i potrebu za prinovama, a pošto je ova pozicija Venere vrlo plodna, može uskoro biti i nekih lepih vesti….

Nove emocije koje se bude su prepune očekivanja, maštaćemo i sanjarićemo da je „taj neko“ ko se pojavio baš prava osoba za nas….već ćemo videti sebe u toplom domu, punom ljubavi i zadovoljstva i pričom koja traje do kraja života. Nije nemoguće, da se razumemo, da avgustovske simpatije postanu velike ljubavi, ali….za svaki slučaj – nemojte trčati pred rudu….

Aspekti koje će Venera praviti su vrlo zanimljivi, ali se mora priznati – i prilično intenzivni.

U periodu od 14-og do 21-og avgusta Venera će biti u sekstilnom aspektu sa retrogradnim Uranom iz znaka Bika. Ovaj aspekt donosi i brze zarade i srećne okolnosti i po pitanju novca i po pitanju ljubavi, ali najpre donosi – ljubavne rizike (ne zaboravite – ko ne reskira, taj ne profitira), iznenadne ljubavne početke (itekako moguće preko društvenih mreža, prijatelja, izlazaka, članova porodice, kod nekih čak i preko poslovnog sektora) i potrebu za opuštencijom, avanturom. Ovo je aspekt koji razbija rutinu, koji nas čačka da uletimo u nešto novo, uzbudljivo, nešto što prosto vrca od varnica, od elektriciteta…Ovo su i nova prijateljstva, ali isto tako – i potpuno neočekivani povratak onih koji su nekada bili « naši », prema kojima još uvek osećamo dozu sentimentalnosti i želje da kontakt obnovimo. Odnosi koji počnu pod ovim aspektom moraju da sadrže veliku količinu slobode za oba partnera, inaće će nestati u treptaju oka a u svakom slučaju će biti drugačiji, razbijati stereotipe – jer u ljubavi ti stereotipi ne trebaju da postoje. Slobodna ljubav….povremeni susreti, najneobičnije ljubavne avanture i okolnosti, nagli počeci na neobičnim mestima i na neobičan način i tako dalje…i tako dalje….

Od 22-og avgusta pa sve do svog prelaska u znak Lava, Venera pravi seriju aspekata – opoziciju sa retrogradnim Jupiterom, retrogradnim Plutonom, retrogradnim Saturnom, trigonski aspekt sa retrogradnim Neptunom i kvadratni aspekt sa Marsom. Mašala !

Kažu da su opozicije rušioci odnosa. Ima u tome istine, to nije sporno. Ali sa druge strane – opozicije su stravično privlačne! Prosto rečeno – osoba preko puta vas ima tačno ono što je vama potrebno! Treba ti strast – evo je. Treba ti ljubav – evo je. Treba ti patnja – ma nikakav problem nije, evo je! Samo kaži šta ti treba, jer ova godina je pripremila raznovrsnu paletu karmičkih I sudbinskih dogodovština za tebe!

Opozicija Venere i retrogradnog Plutona. Moćno, vrlo moćno! Dubinsko, suštinsko ljubavno prožimanje, kao da pijete dušu jedno drugom! Ipak, energija koju je malo teže iskontrolisati! Mogu se javiti posesivnost i ljubomora, talasi jake sumnje prema partneru i potreba da ga kontrolišemo. I druga strana će isto reagovati, pa se sve može pretvoriti u sukob volja, pokušaj da isteramo svoje i da dominiramo. Strast jača, ali to više nije „normalna“ potreba, već se pretvara u pravu opsesiju, jaku seksualnu želju koju je maltene pa nemoguće držati pod kontrolom. One ljubavi koje počnu pod ovim tranzitom biće obeležene sukobima, intenzitetom, ljubomorom. U finansijskom segmentu – mogući su gubici i treba vrlo pažljivo baratati novčanim sredstvima. Zbog Plutonove retrogradnosti – vraćaju se oni koji imaju maksimalno intenzivan uticaj na nas. Oni zbog kojih nam kolena klecaju i telo trne. Oni moćni koji u trenu okreću naš život naglavačke !

 

 

Venera u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom. Preterivanje u svakom smislu te reči. Preteruje se u kupovini, u trošenju, preteruje se u luksuziranju, kupuje se roba kojoj je vrednost dooooooobro precenjena, ne umemo da sačuvamo niti jedan dinar u novčaniku. Preteruje se u zadovoljstvima – uživa se u slatkišima, u hrani, piću, a kilogrami se lepe kao šašavi….Preteruje se u osećanjima, puca nas euforija i ekstaza kojoj možda ni nema mesta u ovom periodu. Na tapetu su avanture, jer moralnost nekako ostaje „u drugom planu“.  Ljubav kao opijajući koktel od kojeg nam se vrti u glavi ! Brze zarade i još brži gubici !

 

Venera pravi trigon sa retrogradnim Neptunom – romantika nas puca, na očima ćemo imati ružičaste naočare i sve što se dešava oko nas videti mnogo lepše nego što zaista jeste. Leptirići, cvetići, srculenca pljušte na sve strane. Život je lep, ljubav je divna, sve će biti dobro. Osećaj da je osoba koju smo upoznali naša srodna duša, da nas je sama sudbina spojila, zanos, ekstaza, strast pomešana sa senzualnošću. Za početke letnjih ljubavi – dušu dalo….

 

 

Venera pravi opoziciju sa retrogradnim Saturnom – ups ! Razlike u godinama, udaljenost, sretanje onih koje su svi prethodni životi lepili i odlepljivali nebrojeno puta. Ljubavna distanca, emotivni pad, razočaranost, nemogućnost ostvarivanja ljubavnog sklada, u isto vreme želimo nekog i bežimo od njega. Oni koje volimo su daleko od nas. Potreba da budemo odgovorni u ljubavi, a nemamo snage za to. Ljubavni gubici i raskidi, hladnoća, ravnodušnost. Problemi u finansijskom sektoru. Tuga, tuga, tuga…..

 

 

Venera pravi kvadrat sa Marsom. Strast, ljubavne borbe, ljubavni sukobi, impulsivni raskidi veza. Volimo se i mrzimo – sve u istom trenutku. Svađe pa mirenje u krevetu….ili bilo kom drugom mestu koje je dovoljno čvrsto da izdrži svu silinu ovih pomirenja ! Volim te ! Mrzim te ! Idi ! Ostani ! Aspekt koji definitivno donosi određenu količinu agresije u emotivne odnose. One veze koje otpočnu u ovom periodu biće sve, samo ne mirne i tihe…..

Kako ćemo mi uklopiti sve ove dobre I ne lake aspekte – evo, nemam pojma. Svako će imati neku svoju priču, neki svoj osećaj, neki svoj način!

Kao što vidite, ova fina i meka i slađana Venerica umeće da nas itekako iznenadi i začini nam život tokom avgusta meseca. Nadam se da ćete izvući najbolje iz njenog tranzita….Sledi nam jedan ljubavno interesantan I poprilično lud period, reklo bi se……Srećno!

Voli vas vasa sekstilna, opoziciona, kvadratna i trigonska Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3