Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 09.12.2021.

VERNOST – LJUBAV

Osećate li spokoj i mir u duši, sigurnost i stabilnost – kao što bi trebala da pokaže karta Vernost?

Osećate li mentalno, emotivno, duševno zadovoljstvo, inspiraciju, motiv i radovanje – kao što bi trebala da pokaže karta Ljubav?

Ne?

A zašto? Đe je ba zapelo?

Kakve divne karte, a osećaj u nama ne baš tako spokojan i idiličan….Pa evo, sad ćemo da pokušamo da objasnimo.

Jeste, karta Vernost je divna, ali ona ima i simboliku prošlosti. Pošto je izašla kao prva, možemo da kažemo – kako god da se osećate ovih dana i danas – to ima svoj koren minimum šest nedelja unazad, maksimum dve i po godine. Jer, prošlost nam je izgradila sadašnji trenutak. A u sadašnjem trenutku – čekamo, kao pas na ovoj slici i nadamo se da će se nešto promeniti. Nadamo se čudu, iznenadnim srećnim okolnostima koje menjaju sve, nadamo se preokretu sudbine. Radimo li nešto zaista? I pri tom ne mislim na standardne dnevne obaveze, jedne te iste dane koje znamo napamet, presipanje iz šupljeg u prazno. Aktivnosti koje u nama stvaraju onaj osećaj da smo kao nešto završili, obavili, sredili – ali kada ostanemo sami sa sobom – ako nema osećaja ispunjenosti, zadovoljstva, svrhe, poleta – onda ste drage moje i dragi moji – samo vrteli jednu te istu priču u krug. Kao hrčak u svom malenom točku koji putuje, putuje, putuje…..umara se, a ne stiže nigde.

A karta Ljubav? Pa nije valjda Olga da ćeš uspeti da nam „pokvariš“ i ovu kartu? Neću da je kvarim, ali ako obratite pažnju na kartu, videćete da mali gologuzi Amor sa svojim strelicama i srčićima izlazi iz velike, crne rupe koja predstavlja nesvesno, prošlost, intuiciju, prošle živote….I opet imamo simboliku „prošlost“ jel da?

Pa hajmo onda da to saberemo – psihološki gledano – ovi dani bi trebali da nas „poguraju“ u pravcu razmišljanja, preispitivanja – neka od njih će doći sama od sebe, druga će doći kroz raznorazne okolnosti i dešavanja koja nam nisu prijatna i koja nas zarozavaju – a to može da bude sve i svašta – loša poslovno materijalna situacija, nezadovoljstvo emotivnim, porodičnim životom, sečenje ušiju da bi se dupe zakrpilo, stagnacija, nemogućnost da vidimo šta to tačno treba uraditi da bismo promenili ili pokrenuli situacije koje su nam bitne, loši odnosi sa ljudima oko nas, osobe koje nas stiskaju, pritiskaju….pa čak i snovi koji nas ovih dana posebno mogu mučiti i prikazivati nam stvari koje nas plaše ili onespokojavaju.

Osećate se zablokirano? Ništa neće doneti to što ćete besniti, plakati, optuživati druge za svoju situaciju, ništa neće doneti zavlačenje u sopstvenu ljušturu i čekanje čuda – ono što je zaista važno jeste da svako od nas dobro razmisli zašto je tu gde jeste, koji su ga potezi doveli dotle, svako od nas treba da se suoči sa sopstvenim greškama i da ih prizna sebi. I da se pomiri sa njima – ono što se može ispraviti – u redu, ono što ne može – to je to. Nad prosutim mlekom više ne vredi plakati.

A onda ćemo se vratiti u danas, ovde, tu gde jesmo. Da vidimo gde ćemo sa ovog mesta.

Ovaj dan zaista može doneti osećaj učmalosti i letargije. Potencijalni događaji nas neće nešto spektakularno „dizati“, pre nas mogu uvesti u nervozu, osetljivost stomaka, disajnih puteva, probleme sa žučnom kesom, probleme sa kožom. Ako vam ovih dana iskaču bubuljice i svrbi vas koža – ne osećate se dobro u istoj.

U ovom četvrtku – uradite nešto za sebe. Budite sa ljudima koje volite, sa onima sa kojima se osećate spokojno. Odmorite se, opustite se. Meditirajte. Ovaj dan neće doneti spektakularne promene. Ali može doneti da shvatimo neke stvari, da razmislimo o tome šta možemo ispraviti, da pripremimo sebe za period koji je pred nama u kojem će se od nas tražiti povlačenje konkretnih poteza koji će doneti promene.

Budite mi dobro, srećno!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3