Kaži mi, kaži...

Venera i Pluton – a šta je ono što TI voliš i mrziš?

Ah….Venerica – vladarka srca….planeta koja svojom pozicijom u našoj natalnoj karti pokazuje kako ćemo voleti, šta ćemo tražiti od ljubavi, da li će nam emotivna sreća dolaziti sama od sebe ili ćemo za nju morati da se borimo, padamo, ustajemo, nikad ne odustajemo…Ona vlada i uživanjima, maženjima, poljupcima – njene su usne koje mame, meke i tople. Njene su obline koje pozivaju na dodir. Njeno je grlo, mirisno i zamamno. Sve što je oblo na telu i u telu – Venerino je. Lepota je Venerina. Da, ona vlada i ljubavnim uživanjima ali i onim drugim – uživanjima u hrani, piću, materijalnom – o voli Venerica parice, baš voli. Jer što više novca imaš – svet uživanja je otvoreniji za tebe. Voli ona i da vlada, ali na fin način – jer ipak je to Venera jelte – nije Mars pa da maše oružjem i dere se iz petnih žila – zato Venera vlada diplomatski, šarmom, dogovorno – prava mala političarka. U svojim sedištima – u znaku Bika – više je okrenuta materijalnoj i hedonističkoj sferi, a u Vagi – braku, partnerstvu, dogovoru.

05-og novembra je Venera ušla u znak Jarca. Jarac je znak pozicije, karijere, statusa, Saturnov znak (a Saturn nam predstavlja vreme, zrelost) – pa tu nema ničeg brzinski, preko noći, odmah i sad i tako dalje. Venera u ovom znaku jednim laganim tempom „gradi“ poslovnu stabilnost, ljubavni odnos (ne otvara se i ne zagreva brzo i potrebno joj je mnogo vremena da da svoje poverenje), gradi korak po korak i stepenik po stepenik svoj put ka vrhu – bilo da je taj vrh pozicija ili je taj vrh ljubavno ispunjenje, ulazak u zajednicu, brak.

Od 25-og novembra Venera je u stiskavcu sa Plutonom koji se nalazi u znaku Jarca i ovaj će njihov zagrljaj potrajati skoro sve do Božića 2022-e godine. Imaćemo još jedan – od polovine februara pa do početka marta sledeće godine – s tim što će Venera od polovine februara do polovine marta biti u konjunkciji sa Marsom – u znaku Jarca i u znaku Vodolije – e to će tek biti čudo neviđeno….al da se mi vratimo na temu teksta….Pluton je suvladar znaka Škorpije i u sebi nosi svu isključivost, dramatičnost, posesivnost, strast, fanatičnost, dok nas smrt ne rastavi fazon, od raja do pakla i nazad varijantu, kao i onu – tanka je granica između ljubavi i mržnje/rata. Pluton uvećava, ali ne kao Jupiter – Pluton uvećava enormno – ide ne samo u visinu i širinu, on ide i u dubinu, ponire do neslućenih ponora duše – delujući na nju razarajuće ili oživljujuće. Jer Pluton, kao škorpionski suvladar – govori o životu, smrti, transformaciji, presecanju kao sekirom, odsecanju trulog tkiva jednim potezom, ali isto tako – o oživljavanju nečega za šta smo mislili da je odavno mrtvo.

Pa smo tako u vrlo čudnom periodu, zaista. Sve ono što se vezuje za simboliku Venere – samo uživanje u životu, ljubav, materijalno – biće pod jakim transformišućim uticajem Plutona. Osećaj žuljanja u sopstvenoj koži. Osećaj da se od sebe ne može pobeći. Osećaj pritiska na podsvest, dušu. Osećaji dubokih žudnji zbog kojih se noću prevrćete u krevetu. Osećaji opsesivnih ljubomora i isto tako opsesivnih potreba da nekog ili nešto učinite SVOJIM. Ili moj ili Božiji – taj fazon. To je MOJE. I uopšte nije važno da li je legalno po ljudskim ili Božijim zakonima – MOJE JE. Te pare, taj posao, ta osoba. Pa će u narednom periodu biti porasta ljubomore, seksualnog nasilja, progonitelja, psihopata, biće pojačana posesivnost i opsednutost partnerovom vernošću ali i mobinga u poslovnoj sferi. Neki će odnosi biti isečeni, neki oživljeni ponovo.

Kada pričamo o novcu baš – taj uvećavajući uticaj Plutona na Veneru doneće nekima ogromne količine novca na potpuno čudan, nepredvidiv način (neko će zaraditi i na tuđoj smrti) bilo da ih dobija legalno ili nelegalno, drugima će pak doneti velike gubitke. Transformišući uticaj Plutona mnoge će osobe iskoristiti da nešto promene kod sebe – na fizičkom planu – totalni zaokret (na primer iz plave u crnu boju posle deset godina iste boje i iste frizure), kozmetičke intervencije na usnama, grudima, pozadinskom delu (naravno, uvećavamo), doneće operativne zahvate koji se vezuju za matericu, jajnike, grudi, žlezde, uklanjanje cisti, polipa, mioma, tumora. Na psihološkom planu – burgijanje u mozgu i osećaj da nešto moramo promeniti jer više ovako ne može. Osećaj sputanosti u životu, nezadovoljstva, osećaj da se na živo umire, bes na sebe na druge na život, raščlanjivanje iznova i iznova odnosa, situacija, sebe. Šta JA želim? Šta me zaista raduje? Šta je ovde MOJE? Da li VREDI sve ovo? Da li vredi ovaj odnos, ovaj trud, ova muka, ovo ćutanje i čekanje? Da li vredi ? Pa sve ono što se dešava unutar nas može da izlazi napolje – kroz alergije, anksiozne napade, probleme sa spavanjem, stezanje preko pluća, bolove u kičmi i tako dalje i tako dalje….

Mnogo toga će do proleća biti drugačije. Mnoge će se dramske predstave okončati. Mnogi će glumci otići u zaborav, ovaj put zauvek. Mnogi će se odnosi iz korena promeniti – poslovni, emotivni, porodični, prijateljski ma koji god. Mi ćemo se promeniti – neko u fizičkom smislu, neko suštinski. Ali, više ništa neće biti isto.

Voli vas vasa Venera sa Plutonom……ovaj, sa papilotnom <3 <3 <3 

 

2 Komentara