Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 10.03.2022.

ISTINA – NADA
Živimo u svetu u kojem često nije ni malo lako odrediti šta je istina a šta laž. Šta više, moglo bi se reći da je laž sveprisutna a da istina tu i tamo uspeva da probije put i pokaže se. Naš način života je prepun laži, naši odnosi su prepuni laži, lažemo druge, lažemo sebe.
I onda tako dođe dan kao što je ovaj, kada neke istine pokušavaju da izbiju – koliko će biti uspešne u tome, pitanje je – ali suština je da ćete danas dobiti neki pokazatelj, neki signal, neku reč, informaciju – koja će vam dati uvid da stvari nisu onakve kakvima se predstavljaju. Koliko ćete biti spremni da to prihvatite, to je već druga stvar. Jer – koliko je ovaj dan dobar za neka otkrivanja, isto toliko ta laž, manipulacija, zaluđivanje, iluzija – nasrće na nas, pokušavajući da nas uvuče.
U svakom slučaju, danas nekoga možete uhvatiti u laži. Šta ćete sa tim i da li ćete uopšte odreagovati, ili ćete pustiti da vas ta osoba ubedi u svoje „istine“ – e to već ne znam.
Dakle, ono što danas dođe do nas kao „stopostotno tačno“ treba proveravati, jer postoji šansa da nije. Danas ne treba automatski verovati obećanjima, jer može da se dogodi da su prazna ili preuveličana.
No, s druge strane – imamo i pozitivniju simboliku ovih karata – porast kreativnosti, ideja, nadahnuća, intuicije, porast velikodušnosti, saosećanja, brižnosti, vere, nade. Relaksiraćemo se i opuštati kroz šetnje, blagu fizičku aktivnost, meditaciju, kroz aktivnosti koje volimo i koje nam prijaju.
Dan nije dobar za započinjanje novih stvari,odnosa – jer koliko god da mislimo „to je to!“, izvesno je da nemamo sve informacije, sve pokazatelje i da očekujemo previše.
Ovaj dan može doneti pojačana maštanja i sanjarenja na javi a manjak fokusiranosti,  što može proizvesti greške. Proveravajte i druge i sebe.
Budite dobro, srećno!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3