Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 16.03.2023.

SREĆA – LJUBOMORA
Tako je lako iz dobrog raspoloženja zakoračiti u nespokoj. Tako je lako iz osmeha preći u mrštenje. Tako je lako iz sigurnosti i spokoja ući u nesigurnost, nemir. Tako je lako iz dobrog odnosa sa nekim i razgovora koji ima normalan tok uleteti u raspravu, sukob, britke reči. Tako je lako iz mira u duši naglavačke upasti u strahove, opsesivnost, ljubomoru, teške misli.
Ovaj dan nosi i jedne i druge energije u sebi. Gde je karta Sreća, tu je osećaj ispunjenosti, blagi osmeh u uglu usana, tu je osećaj stabilnosti i optimizma, tu su dobre poslovne konekcije i potezi, tu su zagrljaji i uživanja. No, umešala nam se i energija karte Ljubomora – koja donosi težinu u duši i kamen u srcu, koja donosi da nam se u misli uvlače brige i nemiri, koja donosi pritisak na nas, koja nam u trenutku prodrma tlo pod nogama.
Pa će tako danas biti situacija koje nam ne dozvoljavaju da isplanirano ostvarimo, da mirno funkcionišemo, situacija koje nas zabrinjavaju ili momenata u kojima tenzija izleti iz nas u treptaju oka. Moguće su sve vrste nepredviđenih situacija – od onih najbenignijih kao što je na primer kvar u kući ili na automobilu, kao što je iznenadni trošak ili opomena da nešto nismo platili, kao što su kašnjenja, pa do onih koje nam nije tako lako da ishendlujemo – kao što su loše vesti, nečija gromka kritika ili napad na nas, kao što je iznenadno saznanje koje nam urušava samopouzdanje, kao što su jaki talasi ljubomore i nesigurnosti, kao što su loša dešavanja u kojima u prvom trenutku ne umemo da se snađemo i ostajemo zaleđeni.
Mi ne možemo pobeći od situacija koje nam idu u susret, a koje nam donose teskobu ili tenziju. Ono što možemo jeste da ne reagujemo u trenutku, da pokušamo da se umirimo i razmislimo – pa tek onda da delamo. Ono što možemo jeste da danas stavimo akcenat na ono što nas raduje i što nam donosi mir. Ono što možemo jeste da danas prošetamo, budemo u dodiru sa prirodom, sa životinjama ili sa osobama koje deluju na nas kao melem na ranu. Ono što možemo jeste da damo ono najlepše što nosimo u sebi i da funkcionišemo kroz ljubaznost, lepu reč, radost, dobru energiju.
Dan stavlja pred nas raznorazna iskušenja. Naša volja da ne dozvolimo nemirima da nas savladaju pomoći će nam da ih prevaziđemo.
Budite dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3