Kaži mi, kaži...

Karte dana – četvrtak 25.06.2020.

NEPRIJATELJ – DETE

Neprijatelj je prilično neprijatna karta koja deluje iz mraka – nosi jednu kompleksnu i tešku energiju koja ume i da davi i da ubada…..E sad, kad kažemo da deluje „iz mraka“ to ne znači da će vas neko sa prvim sumrakom zaskočiti ili neprijatno iznenaditi, ne.

Obično taj mrak predstavlja našu sopstvenu podsvest, sve ono što potiskujemo ili se pravimo da ne postoji, ne želimo da primećujemo. Pa tako danas može da se dogodi da, koliko god možda okolnosti oko nas i ne bile loše i opterećujuće, to opterećenje postoji u nama, iznutra. Danas nam naše sopstvene misli i razmišljanja mogu biti neprijatelj. Ne trebaju nama drugi neprijatelji – boriti se sam sa sobom je nekada najveći izazov….

Karta Dete je potpuno nežna, blaga, mila – ona predstavlja sve ono što volimo, što želimo da zaštitimo ili ono u čemu nam je potrebno da osetimo sigurnost. Predstavlja naše emocije, one koje volimo, predstavlja članove naše porodice, najbliskije i najmilije prijatelje, predstavlja svaki novi početak u koji zakoračujemo čista srca.

Kada ih povežemo, vidimo da danas unutar nas postoji disbalans. Možda trenutno ništa ne ugrožava niti nas, niti naše pozicije, niti našu sigurnost, niti one koje volimo. Ipak, u nama postoji strah, postoji preispitivanje poteza koje smo napravili, postoji kajanje – koliko god zatvarali oči, nešto nas iznutra bode i davi.

Takođe – danas osećamo posebno naglašenu potrebu da zaštitimo ono što je NAŠE ili da uzmemo ono što nam po svim ljudskim i nebeskim zakonima  pripada. Međutim, zbog prirode karte Neprijatelj koja predstavlja istovremeno i vruće i hladno i akciju i kočnicu – postajemo neodlučni i nikako da zaista napravimo neki istinski potez. Krenemo pa stanemo. Hoćemo pa nećemo.

Nedoumice, dvoumice i troumice po raznoraznim pitanjima (svakom nešto drugačije) obeležiće ovaj dan. Isto tako – ovaj četvrtak može doneti gomilanje negativne energije i potencijalno izbijanje iste kroz nesuglasice, rasprave, nervozu. Ukoliko je moguće – izbegnite. Ukoliko nije – pa, šta da se radi i to se dešava….

Generalno gledano – karte za ovaj dan pokazuju da u nama raste unutrašnji pritisak. Mudrost je i zadatak svakoga od nas da taj pritisak usmeri tamo gde treba, na pravu stranu…..

Budite dobro, srećni bili!!!!!

Voli vas vaša (evo od jutros sam u direktnom hodu 😀 ) Venera sa papilotnom <3 <3 <3