Kaži mi, kaži...

KRATAK PLANETARNI IZVEŠTAJ UMESTO KARTI DANA 

Jupiter je sinoć prešao u znak Ovna i u ovom znaku će ostati do jeseni. Sa pozitivne strane – ovaj će tranzit pokazati da se budimo i pokrećemo, da preuzimamo inicijativu….sa negativne – doneće laku zapaljivost, impulsivnost, prenagljenost. Pravi uticaj Jupitera u Ovnu počećemo da osećamo jednim delom od 20-og maja, a mnogo većim – od 25-og kada vladar znaka Ovna, planeta Mars pređe u svoje sedište.

Mars u znaku Riba u konjunkciji je sa Neptunom – egzaktni kontakt ove dve planete biće u sledeći ponedeljak i utorak. Ovaj tranzit pokazuje manjak energije, neizvesnost, tajnovitost, ali i jaku intuiciju, kreativnost i nadahnuće.
Merkur je u znaku Blizanaca juce okrenuo unazad. No, to što je „okrenuo“ ne znači da je krenuo….tako da nas u narednih četiri ili pet dana takođe čeka nešto slično što smo osetili u danima koji su iza nas. Osnovna simbolika retrogradnosti Merkura u Blizancima je pokušaj sređivanja misli i informacija, ispravljanje grešaka. To u narednim danima neće biti jednostavan postupak, baš zbog te Merkurove sporosti. Jer, sve će se otezati i komplikovati.

Da se razumemo – Merkur u Blizancima je svoj na svome, dobro pozicionirana planeta pa čak i ova njegova retrogradnost u suštini govori da ćemo sve završiti i privesti kraju, samo ćemo imati začkoljice i prepreke koje će se svakako savladati. Pa tako ono na čemu ste se zabagovali možda neće biti završeno danas ili sutra – ali hoće kasnije ili tokom naredne sedmice.

U suštini, ostatak ove nedelje kao i ponedeljak 16-i maj kada se dešava totalno pomračenje Meseca u znaku Škorpije – pokazuju da smo energetski kao ošamućeni, opterećenih misli, sa mnogo situacija koje stoje ili se pokreću brzinom puža. Planovi deluju kao da ih je nemoguće ostvariti a komunikacija sa nama bitnim ljudima iz bilo kog životnog segmenta je ili usporila ili protkana nerazumevanjem. Prisutni će biti i zaboravnost ali i osećaj da nam je dosta toga od važnosti nedefinisano ili na čekanju.

Pokušajte da u ovim danima funkcionišete lagano. Žurba, tovarenje informacijama, dogovorima – može samo doneti veću konfuziju. Definitivno nije trenutak za pokretanje novog, kao što nije trenutak za bitne životne odluke. Možete da „pripremate“ teren, ali realizaciju ostavite za narednu sedmicu, a najbolje za period od 20-og ili još bolje – od 25-og maja. U dogovorima budite vrlo oprezni jer ovo su dani kada možete biti obmanuti. U emotivnim relacijama – mnogo je prećutkivanja, neizrečenog a postoji veliki potencijal za prevare. Za ulazak u nove emotivne priče – pa, nisam sigurna da bih vam to preporučila….

Budite dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3