Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 26.11.2020.

BOLEST – UDOVICA
Pa, baš i nisam nešto ekstatična povodom karata koje su izašle za ovaj dan. Obema kartama vlada kombinacija Meseca i Saturna a kada su duša i sigurnost spojene sa odgovornošću i blokadom – to baš i ne obećava lepršavost i euforične momente…..

Ovaj dan je „stisnut“ dan. Steže, pritiska, drobi, okovalo pa ne pušta. Karte traže čekanje i strpljenje, predanost, okrenutost realnosti, suočavanje sa okolnostima u kojima smo. Traže da doobro pogledamo u sebe i u ono čime smo okruženi, da sagledamo sa svih strana i da kažemo „Ok, situacija je takva i takva….hajd sad da sednem i da razmislim šta mogu da uradim povodom toga“.

Bes i histerija ovde ne igraju nikakvu ulogu – ne daju nam odgovore, samo nas vraćaju korak unazad i troše nam energiju. Takođe, samosažaljenje i jadanje nad sopstvenom sudbinom malo je verovatno da će popraviti i rešiti bilo šta. Karte savetuju da zatvorimo srce, da se ne vodimo onim što bismo voleli nego onim što MOŽEMO i MORAMO uraditi. Vraćanje u prošlost danas je potrebno samo ako imamo nameru da izvučemo nešto iz svojih iskustava i primenimo – u drugim situacijama to vraćanje u prošlost nas samo može zarozati i uvesti u fazu zvanu „o kako je nekad bilo divno, a sad je bezveze….“

Ovo je dan za suštu odgovornost, posvećenost, istrajnost i trud. I samo to će dati rezultate. Ne mogu da kažem da ćemo laka srca ulaziti u sve ovo, to je kao da radite a usput vučete džak od 50 kila na leđima….teško je danas biti efikasan i posvećen jer smo opterećeni, ali na žalost – okolnosti ne možemo da promenimo.

Dan mentalnih i fizičkih briga, obojen težinom i nezadovoljstvom, dan koji može naše energetske snage iscediti baš, baš. Ali isto tako dan u kojem shvatamo šta moramo uraditi. Čemu i kome moramo biti posvećeni. Najpre sebi, da se razumemo…..a onda svemu ostalom što traži odgovornost i trud od nas.

Ovo je dan kada će se mnogo toga „prelomiti“. U nama, oko nas. I u početnoj fazi to nam može doneti nezadovoljstvo, brigu i tugu. I znam da ne volite kad kažem – na žalost, to je neophodno. Ali jeste tako. Lagano hodamo ka pomračenju Meseca koje je u ponedeljak. Lagano se neke stvari gase i to treba naučiti prihvatiti. Gasi se jedno, pali se nešto drugo. Tako život funkcioniše…..

Budite dobro, sa mirom u duši – svesni šta se od vas očekuje koliko god vam se to ne dopadalo. Srećno!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3