Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČEVRTAK 23.09.2021.

 

KUĆA – PISMO
Pozitivna simbolika karte Kuća je – ja te štitim, moji te zidovi čuvaju od svih nedaća i osoba koje bi ti na bilo koji način mogle naškoditi, uvuci se u mene i ušuškaj jer ja ti dajem sigurnost i mir.
Negativna simbolika karte Kuća je – zatvoren si, blokiran si. Imaš osećaj da konstantno udaraš u zidove u pokušajima da rešiš situacije koje su ti od važnosti. Čekaš, jer ne možeš ništa drugo.
Kuća inače predstavlja i naše fizičko telo. Ono je dom i zaklon našoj besmrtnoj duši, ali je u isto vreme i ograničenje i zatvor….znate kako kažu – Iz ove kože se ne može? Zato Kuća nosi i sudbinsku i karmičku simboliku -dato ti je ovo telo i ovaj život sa razlogom, sa svrhom. Ne da bi bio kažnjen, već da bi savladao i naučio lekcije, da bi tvoja duša napredovala.
A karta Pismo govori o dobrom glasu, o informaciji, o talasu pozitivne energije, govori i o porukama koje primamo na nesvesnom nivou – kroz san ili kroz šapat intuicije. Pa je tako moguće da ovih dana imate vrlo neobične i čudne snove, da imate onaj osećaj „već viđeno“ ili da vaša intuicija radi neuobičajeno jako.
Na nekom realnom i praktičnom nivou ovaj će dan doneti jak osećaj da smo zatvoreni u nekim situacijama. Naši pokušaji da ih rešimo ili da iz njih izađemo ili su slabi ili ne daju one efekte koje očekujemo. Mali pomaci dolaze, ali su oni nedovoljni da možemo da se opustimo.
Takođe, možemo postati vrlo teški. Naročito teški na rečima. Ili se zatvoriti u ćutanje ili dumati teške misli ili pak biti „teškaški“ raspoloženi u komunikaciji. Isto tako – danas nas čekaju zahtevni razgovori, muke oko papirologije i dokumentacije, dozvola, ugovora.
Ovo je dan kada će vam situacija ili osoba reći – TI MORAŠ da uradiš to i to. Ili – TI MORAŠ da se ponašaš tako i tako. A vaš odgovor, naravno može biti – ništa ja ne moram. I baš neću. To je ono što sam malopre rekla da nam komunikacija, bar ne ona opuštena  – nije jača strana danas. A od MORAŠ – NEĆU, lako dođemo do rasprave.
Naravno, situacija može ići i drugačije – da vas očekuju zahtevni razgovori i komplikovana pitanja sa partnerom, poslovnim saradnikom, članom porodice. Kompromise nikad nije lako postići ako su inat i tvrdoglavost uključeni. Da sa ovim kartama postoji šansa za balans – postoji. Ali ne treba juriti, biti impulsivan.
Na karti Pismo je golubica, simbol mira. Zato danas reči mogu doneti mir i dogovor.
Vidite i sami da nam ovo i nisu baš laki dani. Čak i da se sve oko nas odvija kako treba, taj osećaj blokiranosti iznutra i nezadovoljstva postoji. Ne treba potencirati na njemu niti treba našim ponašanjima dodatno uzburkavati stvari. Jer ovih dana lako puca sve. Treba potražiti mir. Mir u onim delima, stvarima i osobama koje nam donose lakoću. Treba šetati, treba čitati, treba pričati neke lake i lepe priče sa onima koje volimo, treba meditirati – šta god vam prija.
Budite dobro, srećno!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3