Kaži mi, kaži...

KARTE DANA I PUN MESEC U JARCU – SREDA 13.07.2022.

UDOVAC – NEPRILIKA

Svako od nas u ovim danima koji su otpočeli još sa ulaskom Sunca u znak Raka (21-i jun) i mladim Mesecom u tom znaku (29-i jun) je ušao u fazu, najpre unutrašnjih ali i spoljašnjih lomova i nesigurnosti. Svako na svoj način i po pitanjima koja su njemu najvažnija.

Neko se lomi oko porodice i dešavanja vezanih za nju ili njene članove, neko oko poslovne i finansijske stabilnosti, neko emotivno ne može da se sastavi (bilo da je u pitanju emotivna prošlost, paralelni odnosi ili pak postojeća veza, brak).

Svako od nas bije neku svoju bitku koja ne mora biti vidljiva onima koji nas okružuju. Jer, postoji tendencija da ono što nas najdublje boli ili ono oko čega najviše strahujemo – uguravamo u sebe, u misli, u stomak (nije ni čudo što ovih dana toliko ljudi ima stomačnih problema) i ni malo ili samo delimično pokazujemo i otvaramo se drugima.

Kao što sam rekla u uvodu za nedeljni horoskop za ovu sedmicu – uznemirenje će postojati, ali postoji i rešenje i smirenje – jer dispozitor punog Meseca jeste retrogradni Saturn u dobrom kontaktu sa Venerom iz Blizanaca. Pa će se ta rešenja pronaći danas ili u narednom periodu, pa će se nemiri umiriti jer ćemo doneti odluke ili izneti zaključke koji su potrebni, pa će se povući potezi koji vode ka rešavanju, pa će se dobiti savet ili usmerenje koji nam je od značaja.

Vidite i sami kakve su karte za ovaj dan – Udovac, karta koja govori o zatvorenosti, preplavljenosti sentimentalnošću i prošlošću, karta koja govori o strahu, žaljenju i nakon nje karta Neprilika – karta nemira, besa, frustracije, dominacije. Pa tako za danas imamo dvostruku simboliku – emotivno raspadanje, kopanje po mislima, nemanje podrške i sigurnosti što proizvodi patnju, suze i brige….ili u drugom slučaju – proizvodi nervozu i bes koje itekako možemo usmeriti na one koji su oko nas.

U korenu svih naših postupaka i nepostupaka leže nemiri, s tim što će ih neko usmeriti protiv sebe i na sebe, a neko će ih prosuti na druge ljude.

Iako ovaj pun Mesec u znaku Jarca ima „dobar izlaz“ i rešenje, ipak je sama njegova osnovna simbolika vrlo dramatična i uznemirujuća za nas. Pokušajte da u bitnim relacijama ovih dana spustite loptu, da mozgom a ne emocijama sagledate situaciju, pokušajte da budete tolerantniji prema onima koji vas okružuju. Usmerite se na konstruktivne stvari, na obaveze, na posao, na traženje rešenja za situacije koje su vam važne. Pokušajte da ne mrcvarite sebe mislima koje vam žvaću srce i dušu i unose vam strahove. Mnogo toga što osećate i čega se bojite ovih dana je prenaduvano, preuveličano, prenaglašeno. Nemojte vi dodatno „pumpati“.

I naravno  – budite dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3