Kaži mi, kaži...

KARTE DANA I SVAŠTA NEŠTO JOŠ – SREDA 20.10.2021.

MISAO – BOLEST

I….eto mene opet….Još ošamućena od svega što se dešavalo, ali svesna da se snaga mora pronaći, izvući na površinu i da se mora krenuti dalje. Možda će mi trebati neko vreme da se iskre ponovo u meni probude i krenu da vrcaju na sve strane, da ponovo krenem da pišem i pričam lepršavo – ali polako – i do toga će se doći.
A na nebu pun Mesec u znaku Ovna – da ukaže da se bližimo kraju fazi koju smo započeli tokom aprila meseca, da ukaže da se već kod mnogih od nas sve trenutno tumba kroz partnerstva, poslovna i emotivna, da ukaže na duboki razdor u odnosima, na probleme u porodičnom segmentu, da ukaže da se u nama sada bore strahovi i moranja, da ukaže na duboku tenziju i nervozu koja ključa unutar nas. A gde su ključanja, tu i eksplozije može biti. Tu loncima mogu odleteti poklopci nebu pod oblake i može se izliti bes, impulsivnost. A gde je sve ovo, tu su naravno mogući i preseci i završeci.
A karte kažu da ovaj dan obeležavaju Misao i Bolest. Samo u jednoj rečenici – Što se bore misli moje? Pa tako ovaj dan nosi rastrojstvo, neusaglašenost, osećaj sudaranja sa zidovima, sa sopstvenim mislima. Krenuo bi, ali ne znaš gde. Ili ne znaš na koji način. Ili – imaš ideju ali okolnosti ti trenutno ne dozvoljavaju da se razmašeš, da napraviš pokret. Pritiska život, pritiskaju misli, pritiskaju sećanja, pritiskaju krupnice ili sitnice koje moraš na dnevnoj bazi obaviti, završiti.
U jednom trenutku ti je u glavi, srcu i mislima sve kristalno jasno i čisto – u drugom – dolazi do zbrke, osećanja i misli ti se prepliću i sapliću jedni preko drugih. Pa si čas besan, čas tužan.
Dan donosi velike oscilacije i u dešavanjima i unutar nas. Motivisanost i apatičnost se smenjuju. Pokret i zakočenost idu ruku pod ruku.
Ali, sve je to život. Bez obzira što nam se možda trenutno baš i ne dopadaju situacije u kojima smo, naše je da ih guramo. Jer, to jedino i možemo.
Zato ne odustajte ni u ovom danu ni inače ni od sebe ni od onoga što želite.
Jer, dokle god smo živi – nada uvek postoji.
Budite mi dobro. Srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3