Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 06.08.2021.

LJUBAVNICA – NEPRIJATELJ
Ljubavnica je meka, nežna i slatka karta. I sad, pomislili biste u svoj toj slatkoći da ona predstavlja osobe koje ne znaju šta hoće – ali to je mnogo daleko od istine. Ona govori o energiji i osobama koje itekako znaju šta žele i spremne su i da stignu do toga, ali na jedan fin i slatkorečiv način.
E pošto nam je ona izašla kao prva karta i obeležiće veći deo ovog dana, simbolika je sledeća – ljubaznošću, lepim rečima, manirima, finoćom – danas ćete uspeti mnogo brže da ostvarite ono što želite nego da se bijete, raspravljate, svađate, gurate. Danas osmeh i lepa reč otvaraju vrata. Ako ulazite u dogovore, pregovore ili pak vodite konverzaciju sa osobama koje su vam bliske i drage – funkcionišite sa više razumevanja, predusretljivosti, poštovanja i naravno – ušećerenosti – i verovatno ćete mnogo brže napraviti dogovor, rešiti ono što vam je bitno.
Karta Neprijatelj je britka i teška. Ona govori o snazi i odlučnosti – ako je iskoristimo na pravi način i razmislimo pre nego što povučemo potez. Pa tako danas imamo i volju i energiju da ostvarimo svoje ciljeve. Naravno, ima ona i svoju ružnu simboliku, a ona je pritajeni bes, nekorektni potezi, mračnjaštvo, osveta, udarac iz mraka.
Kada ove dve karte spojimo, imamo pozitivno i negativno tumačenje. Pozitivno bi bilo – odlučnošću i snagom koju ste lepo upakovali u šarene papiriće sa sve roze mašnicom odgore, ukrasili osmehom iza kojeg stoji britki mozak i duboko razmišljanje – nema prepreke pred vama koja neće pasti ili makar biti ozbiljno „načeta“. To vam je ona varijanta – čelična ruka u svilenoj rukavici.
Negativna simbolika bi bila – neko vam se može smeškati u lice a iza leđa vas ogovarati, tražiti način da vas nešto pređe i zezne. Ili – neko ko ima zadnje namere prema vama trudi se da vam se približi pod maskom prijateljstva.
Generalno gledano – dan će u svom prvom delu doneti dobar osećaj, pregršt nekih pogodnosti, možda čak pokrenuti i fina dešavanja na emotivnom planu, a svakako može pozitivno uticati na naš poslovni status i na budžet. Drugi deo dana već donosi pomalo pritiskajuću energiju, počinjemo da budemo nervozni, strahovi lagano pomaljaju glavu, mogu nam se dogoditi neke situacije koje nam baš i nisu prijatne, a čak ni u zdravstvenom smislu se nećemo osećati stopostotno potaman.
Dakle, uđosmo u petak – čudni petak, energetski podeljeni petak. Obema rukicama grabite te neke fine prilike, dešavanja i osećanja. A ako i kada naleti talas negative – potražite društvo bliskih i dragih ljudi – onih koji umeju da razveju mrak i strahove.
Srećno!!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3