Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 08.10.2021.

SMRT – LJUBAV

Ne sećam se šta sam sanjala, ali sam se probudila sa pesmom u glavi i rečima – Nošen dahom sna, doleteo je crni golub na moj dlan….zašto, ko da zna, al to sam jutro dočekao umoran…..Ležala sam, dok je Đole (pokoj njegovoj velikoj pesničkoj duši) imao nastup u mojoj glavi, svesna da ta setna pesma oslikava moju zabrinutost za neke osobe koje su deo moje duše a koje u ovom trenutku nisu dobro….

A onda sam izašla sa mojom kucom u šetnju oko našeg brda – ona je počela da trči, a ja sam trčala sa njom. I što sam duže trčala, više sam se smejala i više se moje srce punilo optimizmom i dobrom energijom. Snagom da prihvatim stvari onakve kakve jesu ali i nadom i željom da poboljšam ono što je do mene.

E sad – nisam vam bez razloga napisala ovaj uvod. Nije to priča o meni, to je priča ovih karata koje su nam izašle.

Prva je Smrt – teskoba, blokiranost, težina, strah, ograničenje, presija. Druga je Ljubav – sve ono dobro i lepo i milo i slatko i drago i vera u život i optimizam i roze naočare i ideali i dečija radost koja postoji u svakom srcu i duši.

Ovaj dan donosi težinu. Ali ovaj dan donosi i radosti. Ovaj dan donosi blokade. Ali ovaj dan donosi i volju da se one prevaziđu, unutrašnju snagu i motiv. Ovaj dan donosi statičnost. Ali ovaj dan donosi i igru i radost. Svako će od nas dobiti deo i jednog i drugog kolača. Sami biramo na šta ćemo se fokusirati, čemu ćemo dozvoliti da bude u našim mislima, srcima, dušama.

To ne znači da treba zatvarati oči pred problemima i praviti se da oni ne postoje, ma nikako. Samo znači da se sa tim problemima treba uhvatiti u koštac, ne tonuti – već plivati, svom snagom.

Mesec je u znaku Škorpije danas i mutna je i duboka škorpionska reka, puna je virova i mraka – kada zagrli ledenim zagrljajem, teško je iz nje se iščupati. Ali ruka spasa postoji – neko ili nešto će vam danas tu ruku pružiti i vaše je da je prihvatite. Ruka spasa kroz prijatelje, kroz porodicu, kroz one koje volite, kroz povoljne okolnosti, kroz vašu unutrašnju snagu i želju da se pokrenete.

Generalno gledano – ovaj dan nas lupa tamo gde smo najosetljiviji. Nekom je bolna tačka poslovno finansijski segment, nekom su emocije, nekome su deca i članovi porodice, nekom je zdravlje….Donosi nam nelagodu, hladnoću, kišu i tamu.

Krećite se. Misaono, fizički, kroz komunikaciju i radost sa onima sa kojima se razumete.

Statičnost i povlačenje donosi teskobu. Kretanje bilo koje vrste donosi spadanje težine, volju, snagu i optimizam.

Zdravstveno – sem tog mentalno ne baš najboljeg stanja, svaka koščica, zglobić – žiga, bridi i bolucka. Pluća i grlo su osetljivi. E da, i ako izaberete baš baš da trčite – gledajte da se ne okliznete i ne povredite

Budite dobro, srećno!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3