Kaži mi, kaži...

Karte dana – petak 12.06.2020.

SMRT – UDOVICA

Ooooo, izem ti karte! Lepo ja ovih dana izbegavam da pišem – malo zbog toga što mi je pritisak u podrumu i što lelujam, malo zato što znam da šta god napisala i koliko god pokušavala da vam dam elan i volju i optimizam – ostaje suština, a ona je da su ovi dani razvučeni, teški i nejasni.

Onima koji love u mutnom sada je super, ali nama koji pokušavamo da nešto razjasnimo, raščistimo, da iole organizujemo sebe i svoj život – ne donose ništa normalno i podsticajno ili nam daju kratkotrajne bljeskove energije (najpre razdražljivosti i besa – daj šta daš samo da se malo mrdne!).

Oni koji varaju sada uživaju, oni koji kradu, lažu, petljaju, muljaju – njima je sve potaman. Doduše, uživaju i oni koji su umetnici, kreativci, koji se okreću ka duhovnosti, veri, meditaciji. U suštini – neopipljivo sada vlada, a ono što je realno, prizemno, racionalno, praktično – e to ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep. U snovima, mislima i mašti ćemo se doticati sa onima koje volimo i svaka će nam situacija biti jasna – ali kada se nađemo u realnosti – nećemo znati šta je istina a šta naše zavaravanje.

E sad, da me pitate da li će vam danas biti nešto jasnije, ja bih vam svakako odgovorila – naravno! Biće vam jasno da vam ništa nije jasno. Koji god potez da ste povukli u prethodnim danima ili danas – suočavate se sa tim da ništa niste rešili do kraja. Možda ste u trenutku dok ste nešto radili mislili da je to baš prava stvar…..ali sada već niste više sigurni u to. Interesantno je da ste verovatno mislili da ćete rezultate ili olakšanje dobiti odmah, ali cvrc – ništa od toga. Rezultati vaših poteza doći će tek u dužem vremenskom periodu koji je ispred nas. Nekom za kajanje, nekom za radovanje.

Generalno, karte danas govore o čekanju. Na šta? Na šta god hoćete i u vezi bilo čega. Al nije to čekanje lako, smorno je i razvučeno. Obe karte su Saturnove i dal da vam opet kažem – sudbinsko karmička godina, isti takav period, isti takvi dani – za pojedine važi – strpi se i čekaj jer ti ništa drugo ni ne preostaje.

Ono što je interesantno jeste da sa druge strane – NEKI od vas tačno znaju šta je potrebno da urade – ali to trenutno ne mogu. Iz ko zna kog razloga – iz straha, iz nesigurnosti, zbog razmišljanja da će se možda kasnije pokajati….Za te osobe važi – pa ako ne možeš da uradiš i da zakoračiš u nepoznato, a ti onda ćuti i trpi.

Dakle, neki trpe zato što ne vide put pa moraju da sačekaju da im se stvari razbistre, a drugi ga vide ali ne smeju da zakorače njime. Poenta je ista – trpljenje. Trpe misli, trpi glava, trpi srce, trpi telo, trpi duša.

Petak – trpni dan. Muljav. Preosetljiv. Da ne biste dibidus uvenuli – pokušajte ili da se bacite na zahtevne obaveze ili pak skupljajte snagu za dane koji će tek doći. Za one koji će doneti čistije, jasnije situacije, za one koji će doneti više hrabrosti i usmerenja a manje magle i težine. Za dane  u kojima nećemo morati da čekamo.

Budite dobro, srećni bili!!!!!

Voli vas vasa trpeljiva Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3