Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 13.08.2021.

MISAO – DETE
A ovog lepog petka – obe karte koje su izašle da pokažu energiju i dešavanja koja će nas pratiti – su pod vladavinom planete Merkur.
On je na karti Misao pokazatelj čiste logike, čistog racia. Na karti Dete predstavljen je kao intuicija jer je drugi vladar ove karte Mesec, kao reči i postupci koje nam dolaze „iz stomaka“, bez obzira da li ih tražimo ili ne.
I kakav nam je onda ovo dan?
Prvo – za posao je dobar. Mozak nam lepo radi, umemo i možemo i da reagujemo na pravi način i da se pokrenemo u dobrom pravcu. Dobar je za dogovore, za potpisivanje ugovora, dobar je i za nove i za stare saradnje. Dobar je za papirološka pitanja. Ono što nas može malo sputavati i predstavljati nam prepreke jeste ako dozvolimo sebi da nam prejake emocije i emotivne oscilacije naprave dar mar u glavi. Što bi značilo – ne reagujte na prvu loptu u nekim situacijama, prvo razmislite. Nemojte da slušate šta vam uvređenost, nervoza ili bes govori – nego poslušajte svoj unutrašnji glas – intuicija je danas izuzetno jaka. Ukoliko baš danas razmišljate o pokretanju novog posla ili o nekim novinama u postojećem – dobar je momenat za tako nešto.
Iako danas može biti emotivnih oscilacija i brzih promena raspoloženja – opet ću reći da nam mozak tu može biti neprijatelj, kao i preterano analiziranje i razmišljanje o svakom partnerovom postupku i reči. Zar nije jednostavnije danas se prepustiti onome što se dešava – a može biti lepih situacija – a razmišljanje o tome „šta je pisac hteo da kaže“ ostaviti za neki drugi dan? Jer, ako krenemo sa analizom analizine analize – ode naš mentalni mir do vraga.
Potreba da izgovorimo ono što dugo prećutkujemo, ono što nas dugo pritiska, opterećuje, muči – biće izražena danas, bez obzira koji je životni segment u pitanju. To može biti i vrlo dobra, ali i prilično loša stvar. Dobra u smislu da oslobađanjem od tereta koji nosite – možda zaista i možete pokrenuti ili poboljšati situacije ili odnose. Loša u smislu što način na koji se to radi može biti neugodan – treba reći sve, ali postoje načini i „načini“.
Nova poznanstva ili emotivni odnosi započeti danas nosiće u sebi dosta emocija i povezanosti, ali će nas možda zeru previše mentalno okupirati.
Generalno gledano – prvi deo dana je za obaveze. Drugi deo dana je za potrebu da pronađemo duševni mir. Danas se preporučuje opuštanje, čitanje, meditacija, šetnje i blaga fizička aktivnost.
Budite dobro, srećno!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3