Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 16.-22.08.2021.

OVAN

Hrana

U ovim letnjim danima na vašem stolu ne bi trebala da bude previše kalorična i teška hrana, jer ćete se zbog ovakvog načina ishrane osećati teško I statično. Unosite dosta tečnosti, češće konzumirajte salate i imajte više laganih obroka tokom dana.

Ljubav

Dragi zauzeti Ovnovi, vaš fokus u ovoj nedelji je na poslu, obavezama, zdravlju i majstorisanju. Primećujete da ljubavi na ovoj listi nema, nemate vremena da se time bakćete a ni da se nešto mnogo petljate oko partnera. No, zato je vaše drago biće tu da vas ljupko podseća na sebe, da donosi balans u vašem odnosu, da se pravi da ne primećuje da ste nervozni za sve pare i da se potrudi da sve funkcioniše korektno. Za slobodne i ova nedelja ali i period na dalje mogu biti interesantno vreme i za nove i za stare „učesnike“ u ljubavnom saobraćaju. Dešavanja će biti, a to je trenutno najbitnije.

Posao

Nećete moći da mimoiđete nervozu, užurbanost i napetost u poslovnom sektoru. No, isto tako – ovaj segment vam donosi velike akcije i neki tip borbe i za trenutne pozicije, ali i za osvajanje novih „tržišta“. Dosta vas u ovom periodu može pokrenuti nešto novo vezano za postojeći posao, ali i otvoriti prostor za nove načine zarade. Ideje koje dobijate sada treba realizovati, ne čekajte mnogo jer je povoljno vreme da se stvari pokrenu „sad i odmah“. Vrlo povoljno za sve koji se bave uslugama i trgovinom.

Novac

Neke povoljnosti vam se otvaraju na polju finansija.

Zdravlje

Više obratite pažnju na ovaj sektor. Menjajte navike. Moguće su povrede i problemi sa stomakom.

 

BIK

Hrana

Možda ne možete drastično smanjiti kilograme, ali možete otpočeti sa zdravijim načinom ishrane. Izbegavajte brzu hranu, a svoju ishranu bazirajte na povrću, ribi, pilećem i ćurećem mesu. Od voća – lubenice, svih vrsta, oblika, boja i dezena….

Ljubav

Partner će vas podsticati i motivisati, vi ćete podsticati i motivisati njega. Nekad će to „podsticanje i motivisanje“ ići fino i glatko, a nekad će sevnuti po koja varnica – ali kratkotrajno, čisto da začini dešavanja. Vas će poslovni segment početi da okupira više nego inače, ali ćete ipak uspevati da pronađete dovoljno prostora i vremena za drago vam biće. Vezano za porodicu i one koji su u braku – može biti nervoze tokom ove nedelje, naročito u drugoj njenoj polovini. Slobodni Bikovi – prilično zanimljiva dešavanja, neočekivana, inspirativna – više osoba se može pokrenuti prema vama.

Posao

Pred kraj ove sedmice pun Mesec se dešava u vašem polju karijere i nadređenih – pa svakako očekujte neku pojačanu energiju i tenziju koja može rasti kako dani budu odmicali. No, obzirom da ste vi u ovom periodu prikazani kao prilagodljivi, kao itekako sposobni da okrenete i najneprijatnije situacije u svoju korist – ne verujem da možete snositi neke ozbiljnije posledice ili imati veće, nerešive probleme. Pre bih rekla da nadređeni mogu biti naporni i previše zahtevati od vas – ali to se i inače dešava vrlo često.

Novac

Biće nešto jačih troškova, ali je generalno gledano situacija trenutno korektna.

Zdravlje

Odličan je period da menjate navike i poboljšavate svoju zdravstvenu situaciju.

 

BLIZANCI

Hrana

Od povrća bi vam tokom ove sedmice najviše prijale šargarepe, tikvice, patlidžan, a u manjoj meri možete konzumirati i krompir i mahune. Povremeno će vam oči biti gladne, naročito kada su u pitanju slatkiši, ali gledajte da ih konzumirate u manjim količinama.

Ljubav

Konjukcija vašeg vladara Merkura sa Marsom koja se dešava u polju porodice, stabilnosti – baš i nije savršen aspekt ukoliko želite mir i harmoniju. Da se razumemo, ovaj aspekt vrlo pokreće i donosi jaku energiju – ali tu energiju treba usmeriti na pravu stranu, u suprotnom će samo doneti nervozu, nerazumevanje i napete odnose i u domu i sa partnerom. Slobodni Blizanci od ove nedelje dobijaju planetu Veneru u svom polju ljubavi i zabave. Za vas je ovo izvrstan period i da se povežete i spojite sa novim osobama, ali i da eventualno dođe do obnove komunikacije i odnosa sa nekim iz prošlosti.

Posao

Dobar period za jačanje postojećih privatnih poslova, ali ukoliko ste planirali tek da aktivirate nešto lično vaše – odličan je trenutak da se bacite na posao. Generalno gledano, Blizanci će se ovih dana baviti kućom – da li ćete obavljati posao od kuće ili ćete nositi posao kući i raditi privatno – sve dolazi u obzir. U svakom slučaju, ova nedelja vam je od velikog značaja jer aspekti pod kojima ste govore o velikoj borbenosti vezanoj za ono što vam je od važnosti u poslovnom segmentu. Borite se, uspećete.

Novac

Ova sedmica vuče pojačane troškove ali i mogućnosti za otvaranje novih načina zarade.

Zdravlje

Pored pojačane nervoze, postoji mogućnost i sitnijih povreda i tegoba sa stomakom.

 

RAK

Hrana

Nešto usporeniji metabolizam, pa je potrebno izbegavati kalorične namirnice, slatkiše, tešku hranu i puno začina. Prijaće vam povrće na svaki način – bilo kroz salate ili variva, a možete da se opustite i kada je riba u pitanju. Suhomesnate i mlečne proizvode svedite na minimum.

Ljubav

Od ove nedelje počeće da se slažu kockice koje su nedostajale u vašim partnerstvima. Prvo ćete mozgom i mislima shvatiti, dobijaćete signale koje ćete umeti da protumačite i pročitate, stizaće informacije – baš one koje su vam trebale da sve dođe na svoje mesto. A onda će i srce krenuti da prati sve ovo. I znaćete tačno šta vam je potrebno a šta nije. Neki od vas ući će u period popravljanja i ispravljanja grešaka. Drugi će biti spremni da donesu odluku o prekidu. Slobodni Rakovi – u ovoj vas nedelji čeka iznenađenje. Ili ćete vi pak iznenaditi osobu koja vas zanima. U svakom slučaju – priče su spremne da počnu.

Posao

Borba, intelektualna i fizička – obeležiće dane koji su pred nama. Borba za pozicije, borba za uspeh, borba za promene, borba da pokrenete ono što želite. Potreba za uspehom će vas gurati, a imaćete i pomagače – one koji vas vole i cene. Neke će se situacije same od sebe bez vašeg učešća pokrenuti – nisu to slučajnosti niti sreća – jednostavno – vaši potezi iz prethodnog perioda su ovo omogućili. U ovoj ste nedelji vrlo aktivni i nemojte žaliti truda i umora. Sve vas vodi dalje, ka uspehu i stabilnosti.

Novac

Ne treba se zaletati u investicije i troškove – više vodite računa o novcu u ovoj sedmici.

Zdravlje

Iako ćete se prilično dobro osećati, stres je pojačan. Vodite računa o ishrani a moguće su i alergije.

 

LAV

Hrana

Svesni ste i osećate potrebu da segment ishrane „sredite” – i kroz zdravije životne navike, ali i kroz laganiju ishranu, sa akcentom na salatama, manje masnim mlečnim proizvodima, „posnijem“ mesu. Povrće neka bude nezaobilazan deo svakog obroka.

Ljubav

Opozicija Sunca iz vašeg znaka sa Jupiterom, kao i pun Mesec koji se krajem ove sedmice dešava u polju partnerstava – kod nekih od vas govore o kulminaciji nestabilnog i problematičnog perioda sa voljenom osobom. Baš u ovom trenutku ne bi valjalo donositi bitne odluke, pogotovo što će period na dalje doneti postepeno smanjivanje tenzije. Kod drugih – mogu pasti velike reči i velika obećanja – od toga otpišite odmah 70 posto i nemojte imati prevelika očekivanja. Slobodni Lavovi – kreću interesantna, prilično brza dešavanja sa nekim. Ovo može biti nova osoba, ali i „stari“ poznanik, pa čak i neko od bivših partnera.

Posao

Ogromantne ideje, veliki planovi i nerealna očekivanja i od sebe i od drugih – neće funkcionisati u ovoj nedelji. Takve situacije će se slavno završiti i pre nego što su počele. Nemate otvorena vrata za tako nešto – sada će „raditi“ samo praktičnost, sada će u poslu biti potreban mozak – ali onaj racionalan koji realno sagledava stanje. Sada će funkcionisati fokusiranost i organizacija, mnogo malih uspeha koji mogu da vas guraju dalje. Neke pomake hoćete napraviti i to je dobro – ulazite u period poboljšanja.

Novac

Nešto bolja finansijska situacija u ovoj nedelji ne sme vam doneti opuštanje.

Zdravlje

Izražena nervoza, naročito u drugom delu nedelje.

 

DEVICA

Hrana

Za Device je vreme da prave veliko spremanje kada je ishrana u pitanju. Znači – prirodno, zdravo, žitarice, povrće, voće, riba, orašasti plodovi, med…Zaobilazite brzu hranu, grickalice, čipseve, peciva, a malo smanjite doživljaj i kad su slatkiši u pitanju.

Ljubav

Znate kako kažu da je najcrnja i najtamnija noć baš pred zoru? E vi ste baš u takvoj „pred zoru“ nedelji. Ono što se dešava u vašoj glavi (ili eventualno u tajnom odnosu u kojem ste) posebno će vas okupirati i mučiti, posebno će vam donositi nemir i mentalno-emotivnu nestabilnost. A u realnosti, kad izađemo iz vaše glave – sve izgleda da je u redu. Ništa strašno se ne događa, situacija sa partnerom fukcioniše. Nemojte je svojom nervozom i svojim razbuktalim mislima pokvariti. Slobodne Device – vrlo interesantni susreti i kontakti – vi ćete se pokrenuti, ali će se pokrenuti i drugi prema vama. Može biti zanimljivo.

Posao

Pun Mesec u polju poslovne svakodnevice i odnosa sa kolegama, kao i vaših obaveza – govori o porastu tenzije na radnom mestu, ali i kod vas. Konstantno ćete imati utisak da vam vreme beži iz ruku, jurićete i žuriti i biti nervozni – što čak može rezultovati kratkotrajnim poremećajem odnosa sa onima sa kojima sarađujete. Takođe, porast obaveza vam sa jedne strane prija, dok sa druge izaziva kod vas opterećenje i brigu. Ne reagujte na prvu loptu na ono za šta budete smatrali da je nekorektno od strane kolega.

Novac

Ušli ste u period poboljšanja i lakšeg funkcionisanja u finansijskom segmentu.

Zdravlje

Nervoza može doneti problem sa stomakom, ali postoji i sklonost ka povredama.

 

VAGA

Hrana

Trenutno se osećate vrlo dobro u svojoj koži, raspoloženi ste i nije vam teško da vodite više računa u ishrani. Ovo bi mogli da nazovemo „voćnom nedeljom“, jer će vam baš ova grupa namirnica najviše prijati. Svo sezonsko voće, sveže, kroz voćne salate, sokove, ili u kombinaciji sa jogurtom.

Ljubav

Ulazak vaše vladarke Venere u vaš znak odmah u ponedeljak – pozitivno deluje i na vas ali i na partnerstvo u kojem ste. Iako će vaše polje podsvesti i tajni još dobrih mesec dana ostati nakrcano planetama – donoseći vam s vremena na vreme nedoumice u vezi partnerstva u kojem ste (a nekima i ulazak u tajnu vezu) ipak ste ušli u period kada ćete se osećati bolje i stabilnije a i atmosfera u vašoj vezi bi trebala da se popravlja. Slobodne Vage – pun Mesec u polju ljubavi, kao i dobar aspekt vaše vladarke sa retro Saturnom – ukazuje na vrlo verovatan susret i potrebu za obnovom odnosa sa nekim iz prošlosti.

Posao

Vage su dobile još jedno oružje koje će im itekako koristiti u poslovnom segmentu – sebe. Mozak će vam i dalje raditi perfektno, ali od ovog perioda svaki će vaš potez biti vrlo proračunat i unapred definisan, upakovan u šarmantnost, taktičnost. Umećete da pronađete prave reči i da povučete prave poteze, sve vreme imajući na pameti svoju dobrobit i poslovnu budućnost. Obnovićete neke poslovne priče, nešto će se igrom slučaja otvoriti samo od sebe. Pred vama je dobra nedelja ali i dobar poslovni period. Bez žurbe

Novac

Novac će dolaziti i vi ćete uglavnom uspevati da ga upotrebite na pravi način.

Zdravlje

Sem nervoze i povremene nesanice – dobro ste.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Mleko i mlečne proizvode tokom ove sedmice maknite sa spiska kupovine, ili ih makar uzimajte u minimalnim količinama. Meso umereno, ali najbolje kao bareno ili grilovano, sa što manje masti. Povrće i voće – bez ikakvih ograničenja, naročito povrće.

Ljubav

Iako ste i u ovoj nedelji prilično okupirani poslom i obavezama, što može uticati na odnos sa partnerom – naročito kod onih koji su u braku ili žive sa voljenom osobom – ipak je ovo odličan period da sa dragim vam bićem dođete do rešenja za mnoga pitanja. Da sada možete doći do stabilnosti – pa, delimično – ali se možete pokrenuti ka njoj i raščistiti dosta toga što vas je mučilo i okupiralo u odnosu. Slobodne Škorpije – spletom čudnih okolnosti i potpuno neočekivno za vas – može u ovoj nedelji doći do vrlo lepog poznanstva ili pak pokretanja ka vama osobe koja vam već neko vreme privlači pažnju.

Posao

Prilično interesantna sedmica kada je poslovni segment u pitanju. Ono što nije baš toliko dobro – obratite pažnju na odnos sa nadređenima. Takođe – ne tripujte se sa nekim ogromnim poslovima i isto tako ogromnim očekivanjima od istih. Ono što jeste dobro – vaši potezi donose rezultate i situacija se pokreće – ne možda onom brzinom i u onoj meri kako biste vi voleli – ali taman dovoljno da idete napred i samo napred. Mogućnosti za jake nove kontakte i poslovne saradnje su pred vama.

Novac

Talas priliva naravno ide zajedno i u korak sa talasom troškova.

Zdravlje

Uglavnom sitnije tegobe, ali to ne znači da ih treba zanemarivati.

 

STRELAC

Hrana

Iz nedelje u nedelju ponavljam upozorenja i savete za Strelčeve kada je ishrana u pitanju, jer je evidentno da vi nešto radite pogrešno. Makar pokušajte da funkcionišete na nekim osnovama – manje masno, manje začina, redovni obroci….

Ljubav

Kod Strelčeva u vezama je jedna onako fina papazjanija koja ni u ovoj nedelji ne pokazuje nameru da se raščisti i stabilizuje. Pun Mesec je u vašem polju komunikacije, pokreta – pa ćete vi biti u nekom svom ludilu i neće vas držati mesto, a i umećete da preterate kada su neke izjave i postupci u pitanju. Partner je sa druge strane nervozan za sve pare – i ova dva u kombinaciji – svakako ne daju mnogo prostora za mir. Najbolje bi bilo da ovaj period iskoristite da samo cunjate i lutate….i što manje pričate. Slobodni – neko će pokušati da obnovi kontakt sa vama. I verovatno je da će uspeti u tome.

Posao

Nedelja izuzetno brzih dešavanja u poslovnom segmentu. E sad, vi zaista volite kada ste aktivni i kada se ne smirujete – ali mislim da će ovaj period čak i vama pomalo teško sesti na stomak. Na poslu je nervoza, milion i jedna obaveza, na poslu su napete kolege i još napetiji šefovi, sve mora da se završi koliko odmah i ne postoji prostor za greške. Naravno da u takvoj atmosferi neće biti lako funkcionisati, ali ako je za utehu – uspećete vi itekako fino da se snađete i obavite sve što se očekuje od vas.

Novac

Ulazite u period povoljnijih finansijskih prilika. No, u ovoj nedelji će biti dosta odliva novca.

Zdravlje

Nervoza, oscilacije pritiska, kod starijih problemi sa cirkulacijom i glavoboljama. Oprez u saobraćaju.

 

JARAC

Hrana

Sem mlečnih proizvoda koje biste trebali da smanjite tokom ove nedelje, nema nekih konkretnijih preporuka po pitanju ishrane. Jedino biste mogli da se potrudite da se dovoljno hidrirate vodom, voćnim sokovima, posebno limunadom.

Ljubav

Ovo bi mogla da bude prilično korektna sedmica u vašim partnerstvima. Ok, ima neke sitnije problematike koja se vezuje za lične poslovne obaveze (koje i vas i partnera mogu činiti nervoznim ili vam oduzimati vreme) ili za zajedničke finansije – ali ovo se da prevazići i rešiti. Bitno je da vas dvoje težite razumevanju i skladu a važno je i to što će vam oboma prijati da budete u pokretu i uvedete neke promene u svakodnevicu koje će vam prijati. Slobodni Jarčevi – za vas se nastavlja period interesantnih dešavanja sa suprotnim polom. Uglavnom su u pitanju noviteti, ali čak i prošlost može pomoliti glavu.

Posao

Mnogo povoljnosti se otvara pred vama. Ulazak Venere u vaše polje karijere i odnosa sa nadređenima otvara period kada ćete itekako umeti da povučete prave poteze i kada dolazi do realizacije projekata ili poslova koje dugo očekujete. Takođe, moguće je napredovanje u narednom periodu. S druge strane, dobri aspekti kroz zemljane znake daju vam praktičnost, racionalnost, organizovanost i fokusiranost na ono što je bitno, pokreću vas i „nameštaju“ vam dogovore, ljude i poslove koji vrede.

Novac

Ne preterujte sa troškovima u ovoj sedmici.

Zdravlje

Potrebno vam je više opuštanja. Šetajte, budite blago fizički aktivni, odmarajte.

 

VODOLIJA

Hrana

Primetićete da imate manje probleme sa stomakom uvek posle konzumiranja mlečnih proizvoda, pogotovo sireva. Iz tog razloga, umanjite njihov unos, ili makar svedite samo na jogurt, kefir i kiselo mleko.

Ljubav

Pun Mesec koji imamo krajem ove nedelje u vašem znaku u konjukciji sa Jupiterom nasuprot Suncu u partnerskom polju – označava da je blizu završetak nepovoljnog perioda u vašim emotivnim relacijama. E sad, da li ćete vi izabrati da vas ovi dani i dešavanja „napumpaju“ na takav način da ćete varničiti na sve strane (ako vi budete varničili, varničiće i partner i to je onda odličan preduslov za džumbus) ili ćete pak izabrati da oko sebe širite pozitivu i dobru energiju (što će prihvatiti i partner i onda imamo preduslov za vrlo lepa dešavanja) – to već vi vidite. Možete i na jednu i na drugu stranu, pa birajte. Slobodne Vodolije – Venera počinje lagano da miluje vaš znak od ponedeljka. Prve šanse za poboljšanja u emotivnom sektoru krenuće da se javljaju koliko odmah. Biće noviteta, ali biće i povratnika.

Posao

Čudna nedelja. Kada se posao zahukta – nećete moći da se odbranite od zahteva saradnika i klijenata. Kada posao zakoči – vrtećete prstićima i dosađivati se za sve pare. Ono što je važno jeste da od ove nedelje ulazite u fazu kada će zahuktavanja biti sve više i više, a kočenja sve manje i manje. Šta više – mogli bismo da kažemo da ćete 90 posto ove nedelje provesti u trčećem fazonu. Ako radite za drugog – kreću vam promene koje će vam odgovarati na duži rok i pored toga što će u početku doneti nervozu. Ako ste privatnik – od ove sedmice se dešavaju velike, pozitivne promene kod vas.

Novac

Mogu vas zapljusnuti fine količine novca u ovoj nedelji.

Zdravlje

Dobro ste, mada ćete se i mentalno i fizički trošiti dosta u ovom periodu.

 

RIBE

Hrana

Vaš segment ishrane već neko vreme ne funkcioniše kako treba i mnogi od vas su primetili da su se ugojili ili da imaju problem sa varenjem. U ovoj nedelji ćete osetiti jaku potrebu da otpočnete sa nekim režimom dijete ili da uvedete zdrave navike po pitanju ishrane.

Ljubav

Ovo bismo mogli da nazovemo „ili – ili“ nedeljom. Ili ćete partner i vi napraviti ozbiljan raskol u odnosu, možda i slavno pući. Ili ćete uspeti da sednete, popričate i usaglasite se po nekim pitanjima koja prave problem u odnosu. Posebnu pažnju neka obrate one Ribe koje su u tajnim vezama ili koje sumnjaju da partner nije iskren prema njima, da nešto krije. Ako dozvolite da sve ide stihijski – ovo bi mogla biti neugodna nedelja jer ste i voljena osoba i vi strašno nervozni. Slobodne Ribe – ako ste u nekoj interesantnoj komunikaciji – pustite da se ona razvija. Ako ne – mogućnost za nova poznanstva stoji.

Posao

Ni po pitanju posla ova nedelja neće doneti lagano funkcionisanje. Porast broja obaveza, pritisak na vas da morate sve sad i odmah, moguće nerazumevanje sa autoritetima i kolegama, saradnicima – sve će se nakrcati odjednom. No, sa druge strane gledano – ova nedelja vam donosi neočekivane nove prilike, ponude, donosi informacije koje pokreću mnogo toga na bolje. Neke Ribe baš u ovoj nedelji mogu potpisati povoljan ugovor, započeti nov posao ili ugovoriti saradnju koja će biti isplativa i trajna.

Novac

Nešto bolji prilivi tokom ovog perioda.

Zdravlje

Jaka nervoza, problemi sa spavanjem. Kod starijih – pritisak, cirkulacija, meteoropatske tegobe.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3