Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 16.07.2021.

VENČANJE – NEŠTO NOVCA
Danas je svaka vrsta odnosa u prvom planu. To pokazuje karta Venčanje, koja govori o udruživanju dve ili više strana zarad zajedničkog interesa bilo koje vrste, a govori i trenutna pozicija Meseca u znaku Vage na nebu.
Naravno, karta Venčanje govori i o balansu, našem ličnom, unutrašnjem ili u okolnostima i situacijama u kojima se nalazimo.
Dakle, danas ćemo težiti tome da se uklopimo, želećemo da „sarađujemo“ sa onima koji su oko nas, bili to prijatelji, poslovni partneri ili pak osobe ka kojima nas srce vuče.
I to je skroz ok. No, ne treba smetnuti sa uma da nakon karte Venčanje sledi karta Nešto novca koja govori „malo ili ni malo“, koja ume da požuri kad ne treba ili uspori kada je brzina važna, koja govori o kritizerstvu, tenziji, napetosti, koja talasa stomak i svakodnevicu, koja ume da unese nervozu i koja nikad ne dolazi sa punim rukama i punim srcem, već daje na kašičicu.
No, nekad je i to „na kašičicu“ više nego dovoljno. Daću vam primer – ako ste bez novca a otvori vam se mogućnost da zaradite neke sitne parice – vi nećete tim novcem rešiti svoje probleme, ali ćete dobiti mali podsticaj da nastavite da se trudite, zar ne? Ili – ako nemate nikakvu komunikaciju sa osobom do koje vam je stalo – čak i jedna poruka biće više nego dovoljna da vam makar na trenutak srce vrati na mesto, jel da? Tako da to „na kašičicu“ ne treba automatski odbacivati u fazonu „brate, šta je ovo – meni treba više!“
Živimo u takvom svetu da moramo napraviti mnogo malih, sitnih koraka da bismo stigli do cilja. I bolje je da danas bude čak i taj jedan koračić….nego da ga nema uopšte.
Dakle – dan teško da će ispuniti naša očekivanja. A rekla bih da su ona prilično velika. Ali će nam ipak dati podsticaj, sitan ali bitan. Ono o čemu treba voditi računa jeste komunikacija sa onima sa kojima pokušavate da „sarađujete“ na bilo koji način – gde je Nešto novca, tu može biti nesporazuma, praznih priča, tu može biti pametovanja, tu može biti besmislenih razgovora – znate ono – o svemu se priča, samo ne o onome što je istinski važno. U krajnjem slučaju, ova kombinacija karata ume da donese tišinu baš u onom odnosu, relaciji ili saradnji gde nam je najbitnije da razgovaramo. Može da donese muk i ćutanje iza kojih stoji milion neizgovorenih reči. Pa eto tako može da se dogodi da iako očekujete poziv od saradnika ili dogovor sa prijateljem ili poruku od osobe koja vam je važna – dobijete samo ćutanje i tišinu.
Pošto je karta Venčanje sudbinsko karmička, i ovaj dan ima tu konotaciju – ono što treba baš sada da se pokrene, pokrenuće se. Ono što ne treba, što mu još nije vreme – ostaće na čekanju. Do nekog novog dana.
Budite dobro, srećno!!!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3