Kaži mi, kaži...

Subota, 17.07.2021.

U danima kao što je ovaj, kada je tranzitni Mesec u znaku Vage – težimo balansu, stabilnosti, težimo nekim lepim i opuštenim trenucima. Mesec kao pokazatelj kvaliteta duše naše i kao pokazatelj dešavanja i osećanja na dnevnoj bazi – u ovom slučaju „grabi“ ka udruživanju i spajanju sa onima koje volimo, sa kojima se razumemo, kojima dajemo i od kojih dobijamo podršku. Sličan se sličnom raduje fazon.

No, kao što sam napisala sinoć u priči – isti taj Mesec je u vrlo zahtevnim aspektima sa Suncem i sa Plutonom – a i Sunce i Pluton su međusobno u komplikovanom odnosu trenutno. Ovi aspekti na žalost, izbacuju na svetlost dana sve ono što smo potisnuli, pokušali da zaboravimo, sve ono od čega smo okrenuli glavu i pred čim smo zatvorili oči. Sunce i Pluton udruženi „cepkaju“ tu istu dušu, podsećajući je na bolove i traume koji nisu istinski zacelili.
Da se razumemo, ni Sunce ni Pluton nisu svesna bića,nevaljali planetarni bogovi  koji eto baš danas hoće da vas maltretiraju, ma jok. Ove pozicije planeta samo POKAZUJU šta se dešava unutar nas – a za to što se dešava naravno da postoji razlog. Pa se danas može javiti bol, pa i bes zbog gubitka – bes na sebe, na život, na druge ljude, bili oni iz nekog razloga krivi ili ne. U suštini, ovo je dan kada se bol i nemoć i tuga lako mogu okrenuti u vrlo intenzivna osećanja – u ljubomoru, u agresivnost, u potrebu da na nekome iskalimo ono što nas iznutra jede.
Danas, što više pokušavamo da kontrolišemo sebe – sve nestabilnije se osećamo. Izbacite iz sebe to što čvrsto držite unutra, danas je duši potrebno olakšanje. Izbacite kroz razgovor sa onima koje volite i kojima verujete, kroz otvaranje, kroz plakanje – sami pronađite način, samo nemojte bežati i folirati i sebe i druge, glumiti ludilo. Dajte sebi priliku za mir, harmoniju i balans.
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3