Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 22.01.2021.

VESELJE – NEPRILIKA

Iiiiiiii……imamo pred sobom jedan neodlučni petak. Ovaj dan ne zna na koju će stranu – hoće li u dobro ili u loše, hoće li u veselje ili u frku, hoće li da nam u trenutku donese ooooodlična dešavanja ili će da nas saplete i iznervira…

A i mi u ovom danu talasamo. Pa se u jednom momentu smejemo i opušteni smo a u drugom nas nešto izbaci iz takta, protrese.

E, lako ćemo mi sa tim divnim dešavanjima i momentima – tu ćemo se snaći kao riba u vodi. Sa tim protresajućim trenucima treba umeti izaći na kraj. Ključ za njihovo rešavanje je u balansu i stabilnosti, ključ je u tome ne prihvatati stvari zdravo za gotovo, ključ je u tome ne dozvoliti da vas nečije reči ili informacije, postupci izbace iz ravnoteže.

A ta ravnoteža i potreba da sagledamo stvari iz lepše perspektive zaista postoji. I zašto biste onda dozvolili da neko ili nešto utiče na vas i kvari vam duševni mir?

Dakle, danas će tih osoba-kvariša duševnog mira biti. A biće i situacija koje će hteti da vas uzdrmaju. I ne moraju one biti baš užasno velike, neki put je dovoljno da vas saplete i sitna sitnica. Informacija koja možda i nije tačna. Reč izrečena sa čudnom intonacijom. Problem sa nekim dokumentom ili dogovorom. Zastoj ili kvar na nekom aparatiću. Sitna povreda. Bahatost kolege ili nadređenog. To što vas žiga u leđima, sitno ali konstantno i nervira vas. Griža savesti po nekom pitanju. Nestrpljivost.

A verujte mi – danas ćemo najlepše i najintenzivnije nervirati sami sebe. I to najpre brigom. A briga je čudno osećanje. Ona deluje po principu „mož da bude ali ne mora da znači“ – to vam je valjda jasno. Mož da bude problem. Ne mora da znači da će sve izaći na dobro. Mož da se sve iskomplikuje.Ne mora da znači da ćeš ovo rešiti……

Ne slušajte to što vam briga šapuće. Jer njen je jedini zadatak da vas poremeti. Pa nećemo valjda to dozvoliti??!! Nećemo?! E odlično, to sam htela da čujem od vas!Budite mi dobro, srećno!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3