Kaži mi, kaži...

Karte dana – ponedeljak 16.03.2020.

GUBITAK – PORUKA

Prve stvari prvo – virus i sve oko njega. Da li je opasnost realna? Da, kao i kod bilo kog drugog virusa. Da li treba biti odgovoran i prema sebi i prema drugima? Naravno, to se ne dovodi u pitanje – kao što bi se bilo odgovorno i da je u pitanju sezonski grip ili na primer – male boginje. Da li su stvari prenaduvane? Itekako. Da li u pozadini stoji nešto što ne vidimo? E to tek itekako. No, time se nećemo baviti jer su to tajne umotane u tajne, pa obavijene tajnom i sve to još na tajni kvadrat. Koliko će trajati? Sudeći po kartama – još četiri do pet nedelja.

Sve ono što je loše vezano za ovu situaciju – znamo, ali sa druge strane – u svakom zlu ipak postoji nešto dobro – a ovde bi to bilo da smo u periodu kada više vremena trebamo da posvetimo sebi. Nekako smo na sebe zaboravili u svakodnevnom ludilu i konstantnoj žurbi – sada je momenat da se sebi vratimo. Da pričamo sa drugima i da ih čujemo, bolje nego do sada. Da razvijemo svoju kreativnost, da planiramo, da čitamo, da meditiramo, da pomažemo jedni drugima.

A karte za ovaj dan donose promenljivo raspoloženje i funkcionisanje. Karta Gubitak nije jednostavna – ipak ona donosi paletu teskobnih osećanja, a isto tako – govori i o tome da možemo biti nervozni ili neugodni u komunikaciji sa drugima ili pak da ta komunikacija neće funkcionisati iz nekog razloga savršeno. Opet, sa druge strane gledano – razgovori sa onima koje volimo će nam pomagati i činiti da se osećamo bolje. Dan nije dobar za neke konkretne dogovore u smislu posla, finansija jer je itekako moguće da ono što se dogovorimo neće moći da bude sprovedeno ili da će postojati momenat odlaganja, prolongiranja. Dakle, za ozbiljne priče ovo nije trenutak. Ali za one koje vam dižu raspoloženje – definitivno da.

Život ide dalje. I neće stati. Budite dobro, srećno vam bilo!!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3