Kaži mi, kaži...

Karte dana – utorak 17.03.2020.

PISMO – NADA 

Sa jedne strane gledano – ovo su super karte. Govore o dobroj komunikaciji sa drugima, o lepim kontaktima, o nekom optimističnom raspoloženju, o tome da u sebi nekako intuitivno osećamo (ili se možda samo nadamo) da će sve biti ok, da će problemi brzo proći i da mi nećemo previše biti dotaknuti njima. Danas se ljudi lepo, lako i brzo povezuju, postoji ona fina, humana osnova koja nas spaja. Prosto rečeno – ovo je dan međusobne podrške, pomaganja, saveta, dan kada osećamo da imamo svrhu i smisao. Sve se odvija u nekom mirnom tempu i ritmu – jedino se tokom ovog utorka može dogoditi da u nekim momentima pomalo budemo rasejani, zamišljeni ili nefokusirani. Ili pak da nas mašta i razmišljanje češće nego inače vode daleko, daleko. Danas mnogo planiramo, a koliko ćemo realizovati – to je već pitanje jer su karte previše vazdušaste, neuhvatljive.

Ono što nije dobro – karta Pismo je karta vazduha, proleća u punom cvatu, mirisa i sunca. Karta Nada je karta nevidljivog, neuhvatljivog, širenja. Naime, sa ovakvim kartama mi prosto imamo ogromnu želju da budemo što više napolju, da se švrćkamo po suncu i uživamo u prolećnim mirisima. Očas posla možemo smisliti sto razloga da negde odemo. A ovaj dan krije te neke male, neuhvatljive, nevidljive stvari i na žalost – ovaj je utorak dušu dao da se onaj virus čije ime nećemo pominjati lako širi.

Čudan smo mi soj, mi ljudi. Prvo kukamo – neka se preduzme nešto, što pre! A onda kada se to uradi, onda sledi ono čuveno – Ko si ti da mi zabraniš!? Eh….budite malo odgovorniji, iako je sunce i proleće – i prema sebi i prema drugima. Nije smak sveta i sve ovo se može izgurati mnogo brzo. A može i mnogo sporo. Sve zavisi samo od nas.

Dakle, dan nije dobar za mnogo švrćkanja ali jeste dobar da pokažemo da smo ljudi. Pomozite onima kojima je pomoć potrebna. Pomozite onima koje volite. Pomozite i sebi. Budite dobro, život nije stao ali prema tom istom životu pokažite malo odgovornosti. Današnja neodgovornost može već u narednim danima pokazati svoje ružno lice. Hajde da to izbegnemo….Srećno!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3