Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PONEDELJAK 18.07.2022.

VERNOST – NEISKRENOST
Primetili ste da ovih dana, nedelja – kao da smo na svojevrsnim raskrsnicama – neko manjoj, neko većoj, neko unutrašnjoj a neko kroz spoljašnje okolnosti. Ostati, otići, prekinuti, nastaviti, podvući crtu, pokušati još jednom, prekinuti sa poslom ili ne, pokušati nešto novo ili sačekati, kupiti ili ne kupiti, prodati ili ne prodati, uzeti kredit i pozajmicu ili ne….milion dilema raznoraznih a odgovori koje sebi dajemo su kontradiktorni. Jer, u jednom danu mislimo ovako, u drugom onako. Čist, jasan i pravi odgovor bi trebao da donese mir u duši i smirenje nemira u stomaku, zar ne? A koliko ste odgovora vi sebi dali ovih dana, osetili na trenutak kao smirenje…..da bi već par sati ili dan kasnije ušli u fazu preispitivanja…..i onda idemo Jovo nanovo….u začarani krug nedoumica i opet na tu raskrsnicu na kojoj izgleda da nikakav putokaz ne postoji.
Obratite pažnju na karte koje su izašle za ovaj ponedeljak i samim tim – izašle su i da obeleže celu nedelju koja je pred nama. Vernost – koja je sigurnost, stabilnost, trajnost, pripadanje, bliskost, ono što je moje, ljubav, porodica, stabilan posao i finansije. I na drugoj strani Neiskrenost – nemir, anksioznost, laž, otrov, konflikt, tajne, laži, obmane, trovanje rečima i informacijama, prevara, iluzija.
Obe energije izuzetno jake i obe nas razvlače, svaka na svoju stranu. A mi tu negde u sredini stojimo, čas se ljuljuškajući u optimizmu, čas u pesimizmu. Čas govoreći sebi – ma biće sve dobro….a čas strahujući da ništa neće.
Svako od nas će se na različite načine boriti sa ovom razvučenošću i nemirima – neko kroz odgovornost i obaveze prema poslu, porodici, neko kroz prijatelje, neko kroz duhovnost, neko će potražiti mir u čitanju, pisanju, fizičkoj aktivnosti, boravku u prirodi. I treba tako, treba skidati terete sa sebe, bistriti misli, olakšavati duši.
A ovaj dan pokazuje da će nešto iz prikrajka ili otvoreno – udariti na nas. To mogu da budu informacija, reč ili postupak koji donose nervozu ili izazivaju rasprave. To može da bude neka forma pritiska na nas – od kolege, saradnika, šefa, člana porodice, prijatelja, emotivnog partnera. Ljudi sa kojima ste u kontaktu vas mogu opteretiti svojim pričama. A možda će, baš iz vaše duše, sećanja, prošlosti – izaći nešto što će vam doneti tugu, strah, nesigurnost, preispitivanje.
U svakom slučaju, kao što sam to napisala u uvodu nedeljnog horoskopa – nije lagana sedmica pred nama, ni malo. I najpre je duši opterećujuća. Zato treba svaki momenat koji donosi radost prigrliti čvrsto, najčvršće – i kroz njega potražiti rasterećenje.
Budite vi meni dobro, važi? Srećno!!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3