Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PONEDELJAK 24.01.2022.

KUĆA – VENČANJE
Iiiii……opa! Dve vrlo važne karte, sa jakom karmičko sudbinskom notom, dve izuzetno spore karte – pa se samim tim njihovo tumačenje ne vezuje samo za ovaj dan, niti za ovu nedelju – već na period od minimum dva naredna meseca.
Kuća predstavlja nas kao osobe (jer to je dom naše duše), ali predstavlja i našu stabilnost, sigurnost, porodicu, korene, intimu.
Venčanje je karta koja govori o sudbinskim trenucima u životu. Onim koji su zapisani u naš DNK davno pre našeg rođenja i koji se ne mogu izbeći. Čitam i slušam o tome kako imamo slobodnu volju, kako možemo promeniti sebe, svoj život, svoje putovanje kroz njega i tako dalje i tako dalje….
I slažem se i ne slažem sa tim. Sa moje tačke gledišta – sudbinske „tačke“ ne možemo menjati. Ono oko njih možemo i tu leži naša slobodna volja. Na primer – Ako su tačka A i tačka B sudbinske i njih ne možemo izbeći – naš PUT od tačke A do tačke B je samo naš. Da li ćemo izabrati da stignemo direktno ili usput vrludati – naše je. Da li ćemo ići pešaka ili avionom – naše je. Da li ćemo ići vedrog oka i sa optimizmom ili uz kuknjavu – naše je. Ali ćemo u svakom slučaju od tačke A stići do tačke B i ne možemo je izbeći ni na koji način.
Te „tačke“ – to su sudbinski, prelomni momenti u našem životu. I neki put mogu biti OGROMNI – dobijanje deteta, gubitak osobe koju volimo (bilo kroz njenu smrt ili odlazak od nas), venčanje ili ulazak u iznimno značajan odnos i tako dalje…..a neki put su te sudbinske tačke maltene pa neprimetne – želeli smo da na raskrsnici skrenemo na desnu stranu, ali iz nekog razloga skrećemo levo ili – dobili smo neku informaciju koja u prvom momentu deluje beznačajno ili – upoznali smo nekog onako usputno….previše je primera, milion i jedan za te slučajnosti koje slučajnosti nisu.
No. Verovali ili ne verovali u sudbinu, mislili ili ne mislili da imate kontrolu nad sobom, svojim životom i dešavanjima i osobama u njemu – svejedno je. Poenta je da smo, sudeći po ovim kartama zakoračili u period u kojem se mnogo toga dešava, rešava, završava i počinje. Period koji donosi i odnosi. Zbog dugotrajne simbolike karata – šta god da je u pitanju baš kod vas, to vas prati prilično dugo. Isto tako – što se pokrene, dugotrajno je. Ne mogu vam čak ni okvirno reći šta bi to moglo da bude jer sto ljudi – sto sudbina.
Kod nekog će sve ići lagano i lepršavo, kod nekog – uz težinu, pritisak, nervozu. Različiti smo, pa ćemo različito i reagovati na dešavanja i na drugačije načine se nositi sa njima. Ali evidentno je da su značajna vremena ispred nas.
A ovaj dan Olga? Ne reče ništa o njemu?! Tja – dan kao dan, biće u njemu i lakoće i težine. Ništa posebno različit u odnosu na prethodne. Jedini njegov značaj je u tome što je obeležen kao početak perioda koji će promeniti mnogo toga.
Budite vi meni dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 
E da, jednu stvar sam zaboravila da napomenem – može da se desi da se naš način funkcionisanja, naš način na koji osećamo i ono što osećamo, naš način razmišljanja i delanja, naše reakcije –  PROMENI u narednom periodu.