Kaži mi, kaži...

Potpuno pomračenje Meseca u znaku Strelca 26.05.2021.

Pomračenja Meseca i Sunca u svojoj suštini predstavljaju veliko kosmičko „dugme“ koje isključi jednu a uključi drugu životnu fazu. Donese mrak i spuštanje zavese na jedan deo našeg života, a onda nam otvori novu pozornicu na kojoj ćemo nastaviti sa igrom. Skretničari naših života, koji nam ucrtaju novu trasu a ona stara ostane kao da nikada nije ni postojala. Pošto smo mi bića koja teže da zadrže postojeće stanje, pomalo inertni u svemu – uglavnom svaku naznaku promene doživljavamo kao smak sveta – zato pomračenja u svom početnom dejstvu doživljavamo kao neprijatna, bolna, opterećujuća.

Uvek mnogo dublje i intenzivnije doživljavamo pomračenja Meseca, zato što ovo nebesko telo predstavlja ono najtananije, najemotivnije u nama, onaj naš deo kojem je najviše potrebna sigurnost i spokoj – našu dušu. Takođe, predstavlja sve naše strahove, ali i ono gde tražimo sigurnost – u emotivnom odnosu, u porodici, prijateljima, materijalnoj stabilnosti, poslu….

Promene koje pomračenje najavljuje uglavnom dolaze naglo, u nekom kratkom periodu nakon punog Meseca – neko bude izbačen iz ravnoteže i „primoran“ da se okrene na drugu stranu, nekome se odjednom otvore neočekivano povoljne situacije. Takođe, ciljevi koje sebi postavite u ovom periodu – imaju ogromnu šansu za uspeh – jedino je bitno da oni budu u okvirima legalnosti i morala – Božijih i ljudskih zakona. Naravno, sve ovo važi u zavisnosti od ličnih natalnih karata, ali i od toga na koji način pomračenje deluje na nju – da li aktivira bitne lične planete i tačke i kakvim aspektima.

Generalno gledano – snažnije i dugotrajnije efekte pomračenja će više osetiti osobe koje imaju znak, podznak ili Mesec u znacima Strelca, Riba, Blizanaca i Device. Dispozitor punog Meseca i pomračenja je Jupiter u znaku Riba pa se neke od promena mogu vezivati za inostranstvo, obrazovanje, duhovnost i životnu filozofiju, tajne, pomoć i podršku od uticajnih i moćnih ljudi.

U trenutku pomračenja Mesec i Sunce su u kvadratnom aspektu sa Jupiterom – iako benefik i u znaku kojim vlada, on će u efekte pomračenja ubaciti i promenljivost, velike oscilacije i preterivanje. Moguće je da već danima unazad imate probleme sa spavanjem, sa nemirima koji se ničim izazvano bude, sa osećajem teskobe u duši i ogromnom željom da se nešto pod hitno promeni, da se nešto dogodi što bi prekinulo taj osećaj sputanosti koji preovladava. Tenzija može rasti kako se pomračenje približava, a naš osećaj osetljivosti, ranjivosti i ogromne oscilacije raspoloženja se dodatno pojačavati.

Pun Mesec već sam po sebi donosi eskalacije, a uz pomračenje – možemo prisustvovati pravom uraganu emocija. I tuđih i svojih. Da se razumemo – ovo su sve normalni procesi prilikom velikih promena. Gledajte na to sa vedrije strane – da raščišćavamo neke situacije u svom životu, da od nas otpada sve ono što nam je nepotrebno i što je ispunilo svoju svrhu. Te promene možete prigrliti, svesne da su dobre po vas a možete pokušavati i da pobegnete od njih – sve je to u okviru ljudskih ponašanja. No, to što zatvarate oči pred promenama i bežite od njih ne znači da će one nestati – pojaviće se same od sebe, nepozvane i u trenutku kada ih najmanje očekujete.

To što vas ovih dana najviše boli, segment koji vas najviše opterećuje i oduzima vam san i mir – mesto je promena. Tu ovo pomračenje utiče na vas i donosi zaokret od 180 stepeni. Postoji jedna lepa izreka – jedino konstantno u Univerzumu je promena. Neki put su promene lepe, neki put baš i ne. Ali dolaze i treba ih prihvatiti, uskladiti se sa njima a ne boriti se protiv njih.

Budite dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3