Kaži mi, kaži...

Karte dana – ponedeljak 30.03.2020.

TUGA – ČEŽNJA

E kad mi izađu ovako krdžave karte dana, lepo mi dođe iz kože da iskočim! Priznajem i da sam pokušala da „prevarim“ karte pa sam par puta radila otvaranje, ali svaki put je izašla vrlo, vrlo slična simbolika. Očigledno je da su okolnosti oko nas takve kakve su, presirajuće  ograničavajuće i da ni moja dobra volja da iskopam nešto pozitivno i podsticajno – trenutno ne pali.

Dakle, obe karte su Saturnove. A gde je Saturn, tu je čekanje, tu je restrikcija, tu je kočenje, tu je težina, tu je vreme – ali vreme koje sporo curi, vreme u kojem se minut pretvara u dan, a dan u godinu.

Ove karte govore i o fizičkom ograničenju, ali i o psihološkom pritisku na nas. Što se fizičkog ograničenja tiče, očigledno je da ne možemo baš da landramo okolo naokolo i ono što nam ostaje jesu aktivnosti kod kuće – dakle, spremaj, čisti, slaži, preslaži, briši, mesi, kopaj po dvorištu ako ga imaš a ako nemaš sadi cveće na terasi, mrdaj guzom u ritmu neke dobre mjuze, vežbaj – radi šta god samo budi aktivan! Aktivnost skida osećaj pritiska, neaktivnost dodaje!

Što se tog psihološkog pritiska tiče – leleeee pošandrcaćemo svi….Nije velika mudrost samo pročitati imena karata – tuga i čežnja i uglavnom će vam sve biti jasno. Danas imamo tendenciju da se žestoko zarozamo, a oko čega – e to je već individualno. Prisutno je veliko nedostajanje, a svakome od nas nedostaje sve i svašta. Nekome smeh, ali onaj opušteni, pravi, iz srca. Nekome pogled na drago biće. Nekome zagrljaj i osećaj da srce one druge osobe kuca pored vašeg, u istom ritmu – da li je ta druga osoba prijatelj, član porodice, neko koga volite – potpuno je svejedno. Nekome nedostaje osećaj sigurnosti, nekome osećaj mira, stabilnosti, harmonije….i tako dalje i tako dalje….

Ovaj dan nije lagan ali može se sa njim izboriti, koliko god to povremeno izgledalo kao pretežak zadatak. Distancirajte se od loših vesti, od neproverenih a vrištećih apokaliptičnih informacija. Ne silujte svoj mozak kojekakvim budalaštinama. Ono što vam je danas potrebno jeste da budete što više u pokretu i da sebi olakšavate slušanjem muzike, pričom sa onima koji vam donose osmeh na lice, kreativnošću, pisanjem, čitanjem dobrih knjiga, meditacijom.

Pitajte se međusobno za zdravlje, za to da li nekome možete pomoći i olakšati mu dan – vi ćete se osećati bolje zbog toga, svrsishodnije. Ako vam neko nedostaje – a brate dragi – batalite taj ego i recite toj osobi da vam fali. Ako vam ta osoba ne odgovori na onaj način na koji biste želeli ili ne odgovori uopšte – ma ko je šiša, vi svoju dušu olakšajte a ona neka gleda šta će sa svojom.

Poenta je u tome da danas trebamo da skidamo teret sa duše, ne trebamo da ga čuvamo i grčevito se držimo za njega. Skinite svoje breme, ali i pomozite drugoj osobi da nosi svoje! Budite dobro!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3