Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 05.05.2021.

PORUKA – NADA

Poruka želi da kaže, da pokrene, da aktivira, da da i primi informaciju, da se izrazi jasno i glasno, želi da sve teče bez zastoja, da su misli čiste i brze, a postupci i odluke sprovedeni nakon što se situacija ili problem potpuno racionalno sagledao i izanalizirao sa svih strana.

A Nada? Nada želi da zanese, da u sve utisne svoj eterični, magloviti, nežni i zaneseni pečat. Želi da oseća, duboko i jako. Želi da snove i maštu pretvara u javu. Želi da se raduje čudima i da veruje u njih. Želi intuiciju, umetnost, duhovnost, kreativnost. Želi da kaže – nadaj se i ne zaboravi – ja umirem poslednja.

I eto nama blagog disbalansa u ovom danu. S jedne strane racio je izuzetno izražen, sa druge – isto je tako izuzetno izražen i taj emotivni i eterični deo u nama. Poruka je hladna i oštra. Nada je topla i meka.

U nekom psihološkom smislu danas možemo imati unutrašnji konflikt između emocija i racia. Lomiti se na koju ćemo stranu, jer su obe podjednako jake.

U praktičnom životu – dan u kojem se lako prave greške, dan u kojem se kasni ili zaboravlja dogovoreno. Dan u kojem možemo imati problema u saobraćaju. Dan u kojem je teško sporazumeti se i uskladiti se. Teško se usklađujemo sami sa sobom, a kamoli sa drugima.

Dan je dobar za nadahnuća i praktičnu primenu istih. Dobar je za ideje i njihovo sprovođenje. Dobar je da ono što osećamo bacimo na papir, da makar na taj način izbacimo iz sebe i verbalizujemo. U pojedinim slučajevima – dobar je i da ono što osećamo kažemo. Što se baš ovog poslednjeg tiče – za VAS je dobro da kažete ono što osećate, ne znači da će druga strana biti spremna da to prihvati.

Ove dve kontradiktorne energije danas se mogu lepo pomiriti. Treba dozvoliti idejama i intuiciji da vas vodi. Ne razmišljati kako će drugi gledati na to, kako će ocenjivati ili osuđivati. Danas treba biti svoj i isto tako – raditi stvari na svoj način.

Nije loš ovaj dan, može se kroz njega proći na jedan lagan i lepršav način, vođeni verom i nadom, najpre u sebe.

Budite dobro, srećno!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3