Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – 06.05.2021.

LJUBAV – OFICIR

A u ovom danu ljubav izlazi u prvi plan. Nije odavno, jel da? A raznih ljubavi ima – prema partneru, simpatiji, detetu, članovima porodice, prijateljima, kućnim ljubimcima, poslu (verovali ili ne zaista ima ljudi koji VOLE svoj posao), prema prirodi, suncu, životu…..

Bila mala ili velika, nezrela, sjajna i vatrena ili duboka, mirna i tiha kao okean – ljubav je smisao života. I šta bi ovaj život bio bez osećaja pripadanja, povezanosti, ustreptalosti? Šta bi ovaj život bio bez spokoja u duši koji ta ista ljubav donosi? Da, znam – reći ćete da ljubav donosi i suze i bol i nedostajanje i neispunjenost i tugu i svašta još nešto što ubada i ranjava to isto srce – ali svesni ste – jedan minut ljubavne sreće dovoljan je da izbriše sto godina suza. I zato treba voleti, jer ljubav oplemenjuje nas i čisti nam dušu.

A pred nama je period za ljubav. Ne samo ovaj dan – već celokupan maj i jedan dobar deo juna meseca. Ali možda će baš danas zvezde, planete, komete i karte vama lično otvoriti vrata srca. Ili će ih makar otškrinuti, pripremajući vas za ono što dolazi da vas ušuška i zagrli.

A danas možemo imati neki lagani bol u duši – osećaj da nešto fali i nedostaje, osećaj da smo nepotpuni, da neki zračak sunca nikako da probije kroz oblake. Možemo se osećati pomalo mutno, zamišljeno, a u onim najtežim slučajevima – blokirano, sputano.

No, ove karte govore da snaga u nama postoji. I to velika. Možda ni sami ne shvatamo koliko je vere, volje i želje u nama da se borimo za ono što volimo. Da istrajemo. Nedaće dođu i prođu, problemi prelete preko nas pre ili kasnije – a srce koje voli najjači je borac. A ako kažete da nemate koga da volite – to nije tačno. Uvek imamo sebe, a čini mi se da ponekad zaboravljamo baš to – da smo sebi prva, najveća i jedina prava ljubav.

Zato danas volite sebe – priuštite sebi ono što vam je potrebno, što želite. Priuštite sebi ono što će vam ispuniti dušu. I uopšte nije važno šta je to – da li ćete sebi priuštiti trenutak mira i spokoja, da li ćete priuštiti šetnju, čitanje, odmaranje, da li ćete priuštiti susrete sa dragim ljudima, da li nešto stopedeseto – nebitno je. Samo neka vaša duša i srce sijaju danas.

Lep je dan. Đurđevdan. Dan da aždaje koje nas napadaju spolja ili iznutra pobedimo. Dan koji slavi pobedu sila svetla nad silama mraka. U zdravlju, radosti i veselju ga proslavili. Srećno!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3