Kaži mi, kaži...

Karte dana – sreda 08.04.2020.

LOPOV – ISTINA

Ukoliko osećate od jutros (a neki srećnici i od noćas) da vam je glava kao vangla u kojoj se misli sudaraju i odzvanjaju i od kojih vas mozak boli, ne brinite – niste prolupali, samo vas je spičio pun Mesec. Što se karti dana tiče – Lopov nam ne da ništa jasno – stoji na prvom mestu u otvaranju i govori da smo još uvek kao guske u magli koje nit imaju pojma gde lete niti znaju šta se oko njih dešava.

Pričali smo ranije da pre bilo kog razjašnjenja i dobijanja pravih odgovora po bilo kom pitanju moramo proći kroz period u kojem će izgledati kao da se sve oko nas raspada, a mi ćemo se mentalno razložiti i nećemo znati kako da se sastavimo. E ovaj pun Mesec govori da smo sada tačno tu – na vrhuncu faze zvane „Bog te mazo, šta je ovo“ i da je ono što nam sledi u narednih par nedelja ubrzavanje, čišćenje, sečenje, otpuštanje tereta.

Evo, daću vam primer kako da doživite ovu situaciju. Zamislite da je vaš život, sve ono što vam je bitno i važno, sve ono što se oko vas dešava i od čega zavisi vaš duševni i svaki drugi mir – slagalica. E neko je tu vašu kutiju slagalica dobro prodrmao i istresao na sto. Pa ti sad slaži kako znaš i umeš. U ovom trenutku te slagalice izgledaju kao da nemaju nikakvog smisla – ne uspevate nikakav red da pronađete, a kamoli da dobijete iole smislenu sliku. No, od ovog momenta počinjemo da naziremo red u neredu. Doduše, shvatićete da imate viškove, da imate komade slagalice koji se nikako i nigde ne mogu uklopiti i oni moraju da budu odbačeni. To su neki delovi vašeg života, neke vaše lične karakteristike, neke situacije ili neke osobe za koje više nema mesta. Jednostavno, moraju otići. Svi mi sada pravimo neke nove mozaike našeg života. I oni će u narednih par nedelja dobiti svoj smisao, dobiti jasnoću i ukazati nam na pravi put.

Znam da nije popularno reći – nije svako zlo za zlo…..ali to je jednostavno tako. Svako od nas je morao da dobije žestoku pljusku od koje je seo na guzicu. Je li poslednja? Nije. Od ovog dana moraćemo lepo da protresemo i provetrimo naše živote i sve situacije, odnose u kojima smo. Neki momenti mogu biti neprijatni, ali to su suočavanja, naša sopstvena – sa iluzijama koje smo gajili, sa stvarima i osobama koje smo negovali i čvrsto ih se držali iako smo negde iznutra dobro znali da to nije to, da nas ne ispunjava i da nam je potrebno da se pomerimo. U danima smo velikog resetovanja sopstvenih života. Neka od tih resetovanja će ići lakše, neka će ići poprilično teško.

A šta bi  sa kartama dana, Olga? Mani filozofiranje i reci šta ovo znači? Pa, drage i dragi moji – ova kombinacija karata znači da kroz maglu kreće da se probija svetlo. Slabašno je to svetlašce, samo da znate – karta Istina u ovoj poziciji je još nežna, nestabilna – shvatite je kao neko unutrašnje šaputanje, kao glasić intuicije koja pokušava da nadglasa sve ono što Lopov nosi – milion bezveznih informacija, milion laži, milion iluzija, milion džigi-bau situacija koje nas plaše, milion samozavaravanja i milion bežanja od samih sebe.

Dakle, od ovog dana će se taj glasić čuti sve jače i jače. I ne, ne mora da znači da će baš uvek biti prijatno, da znate. I nikako ne mora da znači da će automatski sve doći na svoje mesto. Trebaće vremena. I biće potrebno raščistiti ruševine i napraviti nove temelje. Putokazi kreću od danas. Pratite ih. Negde duboko unutar sebe znate za sve – i šta valja i šta ne valja. Sada je samo potrebno da se sa time suočite i prihvatite.

Veliko prolećno spremanje može da počne. Totalna generalka. Da se ne lažemo – Lopov još uvek ima žestoku prednost, ali Istina mu je iza leđa i počinje da jača. Kako ona bude jačala, tako ćemo jačati i mi. Današnje iluzije i strahovi biće nešto sa čime ćemo se izboriti. Danas lepo sednite i preispitajte sebe. A onda ćemo polako u narednim nedeljama da rešavamo sve i da stvari postavimo na svoje mesto.

Budite dobro i srećno vam bilo!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3