Kaži mi, kaži...

Karte dana – četvrtak 09.04.2020.

NEPRILIKA – IZNENADNA SREĆA

Sećate se da smo u nedeljnom pregledu pisali da je ovo totalno neurotična nedelja, sa velikim oscilacijama i pritiscima? E, slobodno bismo mogli da kažemo da je ovog četvrtka taj unutrašnji pritisak najjači i najintenzivniji i da postoji opcija da izbije na bilo koji način. Nervozu koju osećamo možemo okrenuti ka unutra, pa su danas naglašene oscilacije krvnog pritiska, nemir i problemi sa stomakom, anksioznost. A možemo je okrenuti i ka spolja pa slatko sav bes i frustriranost koju osećamo izručiti na osobu koja je preko puta nas.

Zbog jake razdražljivosti mogući su konflikti, bilo da nam je osoba na koju ćemo istovariti svu unutrašnju nervozu zaista kriva ili ne. Ovo je dan kada poklopac sa naše duše koja je trenutno kao ekspres lonac može odleteti nebu pod oblake. Da, pričali smo ovih dana da je potrebno raščišćavanje, to svakako stoji. Ali postoje načini i načini. Možemo zgaziti nekoga kao buldožerom, a možemo mu i lupiti vaspitno-popravne packe. Bilo bi divno ukoliko biste uspeli da sačuvate zrno razuma, hladnokrvnost i kontrolu u napetim situacijama, a jedan od izlaza jeste kroz pokret i fizičku i misaonu aktivnost.

Dakle, kad osetite da napetost u vama raste i da ju je preteško kontrolisati – da ne biste sebi napravili problem (ono što smo pisali gore – anksioznost, nervoza, oscilacije pritiska)  ili doveli do jake tenzije u nekom odnosu – zaposlite mozak i telo nekom žestokom psiho – fizičkom aktivnošću. Trči, radi, vežbaj, spremaj. Ako čitaš ili gledaš film – nemoj nešto lagano, već se uhvati za neku akciju, neke psihološke trilere, neke krimiće,nek se u filmu ili u knjizi svi poubijaju i isposvađaju – nek se ova energija troši na posredne načine, a ne direktno, kroz nas. Spremaj najkomplikovanije moguće jelo i svađaj se sa tikvicama, šerpama i šporetom. Usput – potrudi se da umesto šargarepe ne isečeš prst ili da vrelo ulje ne prsne na tebe – skoncentriši se na ono što radiš! Svađaj se sa onima koji na TV-u prosipaju kile i kile mudrosti na tebe – bolje sa njima, nego sa onima koje voliš ili koji su ti bitni.

Ukoliko ste poslovno angažovani, danas će nervoze biti. Danas će biti kratkih rokova i onoga „to nam treba za juče“. Danas će biti otežanja i pritisaka. Sve u svemu, ovaj dan nas stišće. Čak i da se ništa ne dešava posebno i spektakularno OKO nas, dešavaće se U NAMA. Osećaj da MORAMO da se oslobodimo nagomilanih osećanja, frustracija i pritisaka će biti izuzetno jak.

Opet ponavljam – nađite izduvni ventil, ispustite tu energiju iz sebe. Ne držite je unutra i ne gomilajte. Ako može konstruktivno i pod kontrolom – super! Ako ne može tako – pa, šta da se radi – onda lupite žestoku packu, ali samo osobama koje su to itekako zaslužile. A onda neka se one snalaze kako znaju i umeju sa tim što ste istovarili na njih.

Budite dobro i aktivno! Srećno danas!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3