Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 10.02.2021.

SMRT – ISTINA

Đe je ba zapelo? A očigledno jeste čim nam se karta Smrt nakekečila kao prva u otvaranju. Ona, zadužena za prošlost, strahove i težinu, zadužena za to da nas drži u mestu, u začaranom krugu, da nam ne da da se iščupamo i krenemo dalje. A da li je to baš tako? Pa ne bih rekla.

Ne drži nas ništa, držimo mi sami sebe. Sami smo sebe zatvorili u ćelije satkane od sećanja, od strahova, od unutrašnjih blokada, od bolova, od besova. I niko nas odatle neće izvaditi ukoliko ne shvatimo da smo sopstveni zatočenici.

Karta Smrt predstavlja zatvor duše, karta Istina njeno oslobođenje. Kad budemo iskreni sami prema sebi, pa onda i prema drugima – oslobodićemo se. I naravno, uopšte nije bitno da li je u pitanju ovaj ili onaj životni segment, ova ili ona situacija. Bitna je suština. Nešto nas steže i koči, a mi mu to dozvoljavamo.

Kada pogledamo istini u oči, koliko god ona bila bolna – nastavićemo dalje.

Generalno gledano – ovaj dan nudi opcije da budemo zakočeni, nesigurni, smoreni…..a nudi i opcije da prodišemo, da se radujemo, da živimo! Pošto ništa u životu nije crno i belo, verovatno će svako od nas dobiti po malo i od jednog i od drugog. Na nekim situacijama i sa nekim osobama ćemo se smoriti, sa drugim situacijama i osobama – oživeti.

Takođe – ovo je dan u kojem će neka prošlost iskrsnuti ispred vas. Da li će to biti osoba ili situacija, dešavanje – nije ni važno. Neki podsetnik, bilo koje vrste. Jak je ovaj dan, da znate. Nije lak, ali jak jeste. Dan u kojem možemo završiti nešto što nas opterećuje, dan u kojem možemo staviti tačku.

Samo jedna napomena, da znate – dobro razmislite da li stavljate tačku na ono što vas istinski opterećuje i koči ili stavljate tačku na nešto u pokušaju da pobegnete od sebe. Da bi vaše odluke bile prave, opet se moramo vratiti na početak – pogledajte Istini u oči (pogledajte u sebe, zaista) i znaćete da li ste na pravom putu.

Srećno!!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3