Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 09.02.2021.

ČEŽNJA – NESREĆA

Gde ćete unazad? Zašto uporno okrećete glavu ka prošlosti? Zašto čeznete za nečim što je bilo i prošlo? Možda zato što vas sadašnjost i budućnost plaše, donose vam nelagodu? Možda zato što se ne osećate spremno da iskoračite u nepoznato? Ili je druga stvar u pitanju – možda sa tom prošlošću još uvek niste završili i nadate joj se? Ili je zaista potrebno da izanaliziramo ono što smo radili i u čemu smo bili, da bismo nešto naučili i promenili?

No, dosta pitanja. Hajmo malo da dajemo odgovore. Danas imamo višestruku, totalno različitu simboliku karata koje su izašle.

Prva je – nemogućnost da sa nekim prošlim obrascima ponašanja, prošlim dešavanjima, ljudima – završimo. Motaju nam se po glavi, po mislima, čine da funkcionišemo onako kako znamo da nije dobro po nas. A teško se odmičemo, otržemo. Skloni smo da delamo po principu „bolje sa đavolom kojeg znaš“ i okrećemo leđa promenama koje nam kuckaju po ramenu.

Druga je (i naravno, mnogo bolja) ta da shvatamo koje smo propuste i greške pravili u prošlim danima, malo smo nezadovoljni zbog prilika koje izgledaju kao da su propuštene, ali smo naučili važnu lekciju i pravimo preseke. Na tu stranu – više ne! Sa tim osobama – ma daleko im lepa kuća! Tako funkcionisati – ma više nikada!

Treća je – prošlost se sprema da nas zaskoči. Možda mislimo na nju, a možda i ne. Ali ona jeste tu, diše nam za vratom i samo se čeka trenutak kada će doći do spajanja. Naravno, tu sada imamo prijateljske i emotivne priče koje smo kao završili, kontakte koji su kao izgubljeni i prekinuti.Ipak, izgleda da ta prošlost ima još nešto da nam kaže, da nije završila sa nama, kao ni mi sa njom. Ne mora se sve vrteti oko emocija i druženja – ta prošlost mogu biti i naši prošli propusti, greške, situacije iz kojih mislimo da smo se izvukli ili smo ih zatrpali i zaboravili – tako da danas ali i u narednim danima nemojte da se iznenadite ukoliko vas podsete na sebe. Pa nije bitno da li je u pitanju dug ili račun koji ste „zaboravili“ ili je u pitanju greška na poslu ili nešto stodvadesetipeto….

No, hajmo malo generalno da pogledamo ovaj dan – a reklo bi se da je itekako čudan. Malo smorenosti, malo brige, malo nestrpljivosti, malo haotičnosti, malo nezadovoljstva, malo brzih i hitrih dešavanja, malo iznenađenja – ma ima od svega po malo, za svakog po nešto!

Opet generalno gledano – situacije će se, kako dan bude odmicao ubrzavati i terati vas da budete jako fokusirani i organizovani, što će jel da – biti malo teže postići. Dan koji vas u jednom momentu zakoči, u drugom lansira. Pa se ti sad snalazi kako znaš i umeš!

Srećno!!!!

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3