Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 17.-23.07.2023.

 

OVAN

Hrana

Stomak će vam biti osetljiv u narednom periodu – brzu hranu biste trebali da zaobilazite, a malo smanjite i mlečne i mesne proizvode. Dobro proveravajte rok trajanja namirnica.

Ljubav

Tajne ili sumnje da postoji „treća osoba“ mogu dovesti do ozbiljnijih razmimoilaženja između partnera i vas. Vatre tog tipa treba gasiti, a ne raspirivati – ne uplićite se u prepirke jer će ih biti teško zaustaviti, a pobednik neće postojati. Takođe, tačka saplitanja sada može biti i manjak zajedničkog vremena ili dešavanja u porodičnom sektoru. Potrudite se da ovih dana bolje čujete i razumete jedno drugo. Slobodni Ovnovi – zainteresovanost za nekog postoji, ali postoji i oklevanje i nesigurnost da li ta osoba želi isto što i vi. U drugom delu sedmice bi se mogao napraviti i korak napred.

Posao

Tempo obaveza se od ulaska u ovu nedelju znatno pojačava. Pritisak iz radnog okruženja, pritisak od strane nadređenih, a uz to gomila detalja i sitnica koje izgleda niko drugi ne ume da obavi kako treba, a vi na to trošite svoje dragoceno vreme. Vi biste odjednom na sto strana, a to definitivno neće funkcionisati, pa nije nemoguće da vam se potkradu i greške ili kašnjenja. Zastoj u finansijama je primetan – možda zbog smanjenog dotoka novca, a možda i zbog prevelikih troškova.

Zdravlje

Moguć je problem sa stomakom. Pojačana nervoza.

 

BIK

Hrana

Ovo je period koji je odličan za dijete ili početak novog režima ishrane. Posebno će vam prijati voće – naročito lubenice, kupine, maline, borovnice, kajsije.

Ljubav

Koktel osećanja i dešavanja je ono što vas očekuje u vašim emotivnim partnerstvima. Te oscilacije sada idu „na dušu“ i partneru i vama, pošto oboje povremeno imate šarena raspoloženja i čas vam je teško da se uklopite, a čas se razumete samo jednim pogledom. Ukoliko ste u braku ili živite zajedno – vama će posebno naporno padati to da se zaista čujete i razumete, a moguće je da polovinom nedelje bude i po koja žučnija „razmena mišljenja“. Slobodni Bikovi – nije neki božanstven trenutak da se uđe u ljubavnu priču, ali je više nego dobar da se flertuje, putuje, upoznaju novi i zanimljivi ljudi.

Posao

Promenljiva komunikacija sa saradnicima, a pogotovo sa šefovima, dosta napetosti u radnom okruženju, neke obaveze na kojima kao da ste se zaglavili i treba vam dosta vremena da ih rešite – sve vas to očekuje u svakodnevnom poslovnom funkcionisanju. No, sa druge strane stoje zanimljiva nova dešavanja, neke promene koje vam idu na ruku, informacije koje se posle početne nervoze koju donesu brzo pokažu kao povoljne za vas. Troškovi se najviše vezuju za kuću i ukućane.

Zdravlje

Mogućnost povreda, osetljiv stomačni deo i grlo.

 

BLIZANCI

Hrana

Obroci moraju biti zdravi I izbalansirani sa većim udelom povrća a manje mesnih prerađevina. Svaka vrsta preterivanja dovodiće do problema sa varenjem, naročito u prvoj polovini ove sedmice.

Ljubav

Moguće je da se i partner i vi istinski trudite jedno oko drugog i pokušavate da unesete dašak lepe energije u vaš odnos ovih dana. No, i pored tog truda – kao da neke stvari ne štimaju. Jer, svako malo druga strana ili vi ste nervozni, lako odbrusite jedno drugom i lako se nadurite. Partner je u nešto zahtevnijoj poziciji od vas, pa pokušajte da vi ipak budete spremniji na kompromis. Ako ništa drugo vodite se onim – pametniji popušta. Slobodni – više nego interesantna dešavanja. Neke prilike vam se mogu otvoriti očas posla – kroz putovanja, preko prijatelja, izlazaka, pa čak i društvenih mreža.

Posao

Nešto vezano za posao vam unosi nervozu. Da li je to kolega koji vas iritira ponašanjima, da li je to zahtevnost nadređenih ili to što su gluvi na neka pitanja koja vi postavljate, da li je to povećana količina obaveza koja se nekako baš preko vas prevaljuje….ili je u pitanju nešto deseto – u svakom slučaju, povremeno ćete se osećati baš opterećeno. Informacije koje ste iščekivali stižu, ali neće biti baš u skladu sa vašim planovima. Očekujte nepredviđeni trošak početkom nedelje. Vi lično sada ne budite rasipni.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, osetljivost disajnih puteva.

 

RAK

Hrana

Pošto u ovu sedmicu ulazite sa mladim Mesecom u polju ličnosti – ovo bi bio odličan momenat da napravite promene u ishrani ili da otpočnete sa dijetom, jer će rezultati biti brzo vidljivi.

Ljubav

Bio odnos sa partnerom odličan ili prosečan – u ovoj nedelji ćete često imati osećaj usamljenosti. Možda partner nije tu, možda je prezauzet i posvećuje vam premalo vremena, a možda se jednostavno uopšte ne razumete u ovim danima. Moguće je i da ste vi preosetljivi i da vam sto i jedna sitnica kvari sreću ovih dana. Pokušajte da razgovarate sa osobom koju volite, ali gledajte da se ti razgovori ne pretvore u monologe koji se sastoje od salve prebacivanja i kritikovanja. Slobodni Rakovi – organizujte sebi vreme jer sada možete na sto strana – i na kraća putovanja i u druženja i u dobru zabavu.

Posao

Ukoliko ste otperjali na godišnji odmor budite ubeđeni da ćete sa posla dobiti makar par poziva u fazonu „gde je onaj dokument, gde si ostavio to i to, možeš li da mi pomogneš da rešim ovu situaciju“ i tako dalje i tako dalje. Zamislite kako je tek onim Rakovima koji nisu uspeli da pobegnu – njima u ovoj nedelji kao da se sve odjednom natovarilo na vrat. Biće obaveza ali i saradnika koje ćete „rešavati“ očas posla, ali biće i onih zbog kojih ćete se preznojiti od muke i žurbe da ih što pre skinete sa vrata.

Zdravlje

Oprez u saobraćaju, ne izigravajte vozača formule. Meteoropatske tegobe, osetljivi disajni putevi i stomak.

 

LAV

Hrana

Nemojte tovariti želudac bez preke potrebe, dovoljno vam je da meso povremeno bude na vašem stolu, više se usmerite na povrće. Prijaće vam voće – posebno smokve, lubenice, borovnice.

Ljubav

Ne gubite vreme na probleme i nerviranje. Niko nije savršen i ni jedan odnos nije bajka – ako budete primećivali samo ono što vam smeta, propustićete da istinski uživate u svemu onom lepom i dobrom što se dešava. Venera je kod vas (dobro, malo je zaglavljena i usporena ali šta sad) da vam ukaže da je ljubav tu, Merkur je takođe tu da možete sve te vatrene emocije koje nosite da iskažete i pokažete. Slobodni Lavovi – period pred vama je odličan, ali samo ako se opustite i prepustite se dešavanjima. A njih svakako ima, kao što ima i novih osoba koje žele da budu u vašoj blizini. Ne mislite na prošlost.

Posao

Dobijate priliku da kažete šta imate, da preduzmete inicijativu – na neki način dolazite u fokus u ovim danima. Iskoristite šanse koje dobijate pametno, bez obzira što su one skopčane istovremeno sa pojačanom količinom i rada ali i odgovornosti. Neke smernice ili čak kritike koje dolaze od strane šefova ili saradnika nemojte odmah shvatati kao atak na sebe. Nemojte biti nesigurni i sumnjati u ono što radite. Finansijska situacija je dosta zategnuta, ne opterećujte je dodatno neplaniranim troškarenjem.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, problemi sa spavanjem, anksioznost.

 

DEVICA

Hrana

Nemojte jesti kada ste uznemireni, impulsivno I bez mere. To će vam samo donositi probleme sa varenjem i osećaj težine u stomaku. Potrebno vam je više povrća, žitarica, a naročito voća.

Ljubav

Zahtevna nedelja za one parove kod kojih postoji sumnja u vernost i iskrenost druge osobe, kao i za one koji su u ovim danima upali u ciklus nestrpljivosti, nervoze i lakog pokretanja rasprava. Generalno gledano – partner i vi trenutno razmišljate i funkcionišete na različite načine i biće potrebno mnogo obostranog strpljenja i spremnosti da se prilagodite da bi se ovaj period prevazišao i da ne bi ostavio posledice na vaš odnos. Potrudite se da pronađete zajednički jezik. Slobodni – postoji osoba koja vas privlači, ali vi nikako da odlučite šta će prevagnuti – želje ili vaše blokade i strahovi.

Posao

Vrlo značajan i uspešan, ali istovremeno i dosta zahtevan poslovni period je pred vama. Budite sigurni da ćete se susresti sa preprekama i poteškoćama u svemu što budete radili ili planirali, ali to ne znači da nećete ostvariti zacrtano i biti zadovoljni sobom. Čak i ako neke situacije idu sporije ili otežano u početnoj fazi – i njima ćete naći rešenje. Bićete mnogo aktivniji nego inače jer su se vaše ambicije probudile i želećete da se dokažete. Zastoj u finansijskom sektoru će se prevazići krajem nedelje.

Zdravlje

Nervoza, osetljiv stomak, povrede, aktiviranje hroničnih tegoba sa zglobovima i kičmom.

 

VAGA

Hrana

Bolje ćete se organizovati I više voditi računa o ishrani. Na dobrom ste putu da steknete neke zdrave navike. Drugi deo nedelje može doneti “slatka” iskušenja – probajte da ih iskulirate.

Ljubav

Ulazite u fazu kada se dosta toga u vašim emotivnim partnerstvima usporava, čak počinje da vas opterećuje. Pojedine Vage izlaz iz sopstvenih loših osećanja i nezadovoljstva mogu potražiti kroz flertovanje ili čak ulazak u tajnu vezu (koja bi bila dosta komplikovana po vas pa vam se nikako ne preporučuju takvi potezi). U svakom slučaju – nervoza vam neće biti od pomoći, budite malo strpljivi i uskoro će se bolja energija u odnosu pokrenuti. Slobodni – delujete kao da ste potpuno nezainteresovani za emotivni život, ili pak postoji osoba koja vam se dopada, ali joj to ni na koji način ne pokazujete.

Posao

Odnosi sa kolegama, saradnicima, nadređenima – biće u fokusu tokom ove nedelje. Ni za jedan od njih ne možemo da kažemo da će ići lagano i bez komplikacija – no, vaše je da se potrudite da čujete i da vas čuju. Bez razumevanja, komunikacija će uglavnom biti zbrda – zdola i čak u nekim trenucima na ivici rasprava. Posle početnih teškoća i ograničenja – ipak će se otvoriti modeli funkcionisanja i dogovora koji će dati rezultate. Opterećenost stanjem finansija – svesni ste da ste potrošili više nego što ste smeli.

Zdravlje

Pojačana nervoza. Aktiviranje hroničnih tegoba.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Smanjite količinu začina, izbegavajte ulje i mast i pripremajte hranu na pari, kuvanu, blanširanu. Takođe, meso koristite u manjim količinama. Umerenost je sada ključ za to da se dobro osećate.

Ljubav

Vaša očekivanja i od partnera i od odnosa su prevelika u ovom trenutku. Ono što ste vi i kako ste vi zamislili – jednostavno neće ići tako i potpuno je nepotrebno oko toga se nervirati ili prebacivati voljenoj osobi. Takođe, vaše sumnje će biti dosta pojačane – razmislite da li imate iole realan razlog za tako nešto ili trenutno samo projektujete sopstvene strahove i nesigurnosti. Više kulirajte, više uživajte – a manje tražite razloge za nezadovoljstvo. Slobodne Škorpije – neko je odlučan u nameri da vas osvoji, ali vi vrlo uspešno „vrdate“ i razvlačite situaciju. Možda vam se ta osoba ne sviđa dovoljno ili vam nešto smeta kod nje. A možda vam je potrebno vreme da sve procesuirate i sažvaćete.

Posao

U ovoj nedelji kao da svi vezani za posao govore različitim jezicima. Ni sa kim ne možete da se dogovorite „na prvu loptu“, stalno se potkradaju nerazumevanja koja u nekim situacijama čak mogu ići i do granica rasprava. Imate problem da organizujete funkcionisanje na dnevnoj bazi i obaveze, jer se jednostavno ne da da u ovim danima funkcionišete lagano. Možda ste previše preuzeli na sebe, a možda je i obim obaveza sada otišao nebu pod oblake. Snalazite se, kalkulišite, završavajte prvo najbitnije.

Zdravlje

Hronične tegobe, problemi sa varenjem, sklonost povredama.

 

STRELAC

Hrana

Ne možete jesti « na preskok », onda kada se setite, i uzimati prvo što vam dođe pod ruku. Potrebno je da vodite više računa o sebi i promenite svoj odnos prema ishrani.

Ljubav

Ni u ovoj nedelji nema „zlatne sredine“ u vašim emotivnim relacijama. Šaltate od dobrog raspoloženja i vrlo interesantnih dešavanja sa partnerom – do nervoze, nerazumevanja i teranja inata jedno drugom. Pokušajte da u ovoj nedelji funkcionišete po principu „ na jedno uvo ušlo, na drugo izašlo“ – u prevodu – ne hvatajte se za svaku partnerovu reč. Umesto toga – potencirajte na pokretu, dešavanjima, uživajte u nekim lepim momentima, kojih će svakako biti. Slobodni – komunikacija sa nekim se baš zahuktala, ali nikako da dođe do konkretnih dešavanja. Ne žurite, ubrzo će se stvari zaista pokrenuti.

Posao

Verovatno je da će skoro pa svaka, iole vama bitna situacija vezana za posao ili za saradnike – u ovoj nedelji u svojoj početnoj fazi zapinjati. Šta će tačno biti problem – (da li se niste dobro razumeli, da li su se u međuvremenu okolnosti promenile, da li je zabagovalo po nekim papirološkim pitanjima, da li su u pitanju greške ili manjak vremena) – šta god da je, rešiće se – samo će vam biti potrebno nešto više živaca, truda i strpljenja. Novac sporo pristiže, ali zato izuzetno brzo odlazi.

Zdravlje

Problemi sa stomakom, aktiviranje hroničnih tegoba.

 

JARAC

Hrana

Potrebno je da što pre menjate navike po pitanju ishrane. Ukoliko ste u prethodnom periodu bili na nekom zdravijem režimu, pa prestali – sada je trenutak da se vratite.

Ljubav

Vreme je da i partner i vi započnete sa promenama u odnosu. Da spoznate, razgovarate i rešite one stavke i pitanja koja smetaju, da se kod oboje neki načini ponašanja promene. Jer, sada je to moguće i neće biti toliko teško za izvesti kao što to na prvi pogled deluje. Takođe, ovo je dobar trenutak da jedno drugom priuštite opuštanje, odmaranje, putovanje. Da se oboje resetujete i resetujete i vaš odnos. Slobodni Jarčevi – da ima dešavanja, ima. Da ste u jednoj opuštenijoj i boljoj fazi, ma jeste. Postoje šanse za nove ljubavne početke. Samo ne dozvolite da vas prošla negativna iskustva sputavaju i koče.

Posao

U onim dogovorima ili komunikaciji koja vam je od najveće važnosti – biće prepreka i saplitanja tokom ove sedmice. Možete doći u kontakt sa osobama koje će biti nervozne, previše žuriti ili insistirati na svojim stavovima. Sagledajte praktično i racionalno celu situaciju i vidite šta možete uraditi (a možete) da bi se pronašlo rešenje i pravi put. Generalno gledano – u ovom periodu će biti dosta napetosti i zahtevnosti za vas na dnevnoj bazi, ali ćete se uspešno izvlačiti iz toga.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, aktivacija hroničnih problema – naročito sa stomakom, zglobovima, kičmom.

 

VODOLIJA

Hrana

Period kada je potrebno da više obratite pažnju na to kako se hranite. Ne dozvolite da manjak vremena i žurba utiču na vašu ishranu. Neophodna je raznolikost, od svega po malo.

Ljubav

Malo ćete se razumeti, pa malo ne baš. Mnogo ćete se voleti, a onda ćete klackati na granici rasprave jer nekom od vas dvoje nešto neće biti po volji. Mnogo ćete i uživati, ali ćete uspevati da i u tom uživanju nađete pa i onu najmanju sitnicu koja će vam pokvariti sreću. Niste u jednostavnom periodu, već u onom u kojem je potrebno uklapanje…i mnogo manje tvrdoglavosti. Neki od vas mogu biti zabrinuti zato što je partner u vrlo izazovnim životnim situacijama. Slobodne Vodolije – neko vas intrigira, izaziva, provocira – to vam ujedno i prija ali vas i iritira. Možda zbog toga što se ništa konkretno ne dešava.

Posao

Odnos sa kolegama, saradnicima, šefovima – biće povremeno zategnut i naporan po vas. Jer, koliko god se trudili – nećete se baš razumeti najbolje. Najveći problem je da jedni druge saslušate do kraja, a ne da automatski zaključujete (uglavnom pogrešno). To da ste preuzeli previše na sebe sada je i vama evidentno – jer neke se stavke gomilaju i stvaraju vam presiju. Ukoliko želite da pokrenete nešto novo – dobro razmislite kako ćete se organizovati. Novac dolazi stabilno, ali su troškovi totalno poludeli.

Zdravlje

Ishrana je slaba stavka trenutno. Takođe – problemi hroničnim bolesnicima.

 

RIBE

Hrana

Ribe će morati da promene nešto u svom dosadašnjem odnosu prema hrani. I vama je jasno da neke stvari moraju da se koriguju.

Ljubav

Mnogo je više stvari koje vas razdvajaju i koje unose nemire – pogotovo ukoliko ste u odnosu u kojem je već neko izvesno vreme unazad situacija dosta kompleksna. Zajednička tačka i rešenja se mogu pronaći, ali ćete oboje morati da popustite po nekim pitanjima. Oni odnosi u kojima su emocije stabilne i jake – prevazići će povremene zategnutosti bez većih problema. U svakom slučaju – što više razgovarajte i trudite se da čujete jedno drugo. Slobodne Ribe – komunikacija sa osobom koja vam se dopada je promenljiva, ali se ipak ide napred. Samo je potrebno nešto više strpljenja i vremena da se stvari dese.

Posao

Vaša organizacija baš i nije spektakularna ovih dana, a svakako neće biti od pomoći što će svi zahtevati nešto od vas, podsticati vas, požurivati. Dosta će vas iscrpeti sve ono što se vezuje i za obaveze ali i za kontakte sa saradnicima i kolegama. Postoji nerazumevanje i to da se čas čujete, a čas i ne baš. No, čak i u ovakvom zahtevnom periodu ima baš svetlih tačaka – a to je potencijalna nova poslovna ponuda i šansa za vas. Planirali ili ne planirali – u ovoj ćete sedmici opustošiti svoj novčanik.

Zdravlje

Hronični umor. Mogućnost povreda. Pojačana nervoza

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3