Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 10.03.2021.

LJUBAV – LJUBAVNICA

Ah, ah, oh, ah! I da mi je samo znati – gde se i kako se uguraše Ljubav i Ljubavnica u ove dane koji traže da se misli čistom i bistrom glavom, da se dogovara, priča, sarađuje?

I kako se to utrpaše u dnevno otvaranje baš sada kada je Venera spaljena od strane Sunca i hita ka Neptunu – da se totalno zanese, da ne vidi gde je levo, da tripuje srodne duše, blizanačke plamenove (šta god to za Boga miloga značilo), da trepće, uzdiše i voli dok ne presvisne?

Pa, možda baš zato. Možda baš iz tog razloga što je ljubav ta osnovna esencija života bez koje se ne može. Možda zato što je prava i onda kada to nije. Ne slušajte vi mene dok upozoravam – nemojte, nisu ovo dobri aspekti, previše je mutno, previše je čudno, premalo je realnosti. Ne slušajte dok mračim – Na*ebačeš! I ti češ na*ebati! Svi čete na*ebati! 😀 😀 😀

Suština je – kada ljubav svojom nežnom ručicom uhvati kormilo našeg broda, ma niko više ne sluša kapetana (to mu dođe mozak i racio, da znate)! A sudeći po kartama, ljubav je ipak rešila da izbije u prvi plan. Pa dobro, neka onda upravlja brodom, makar se taj isti brod olupao o stene uskoro i slavno potonuo. Ako ništa drugo – makar će vožnja biti nezaboravna!

Suština ovog dana je – šta god radili, čime god se bavili, kakve god probleme ili obaveze imali – iz pozadine naših misli, iz onih najskrivenijih kutaka našeg srca, iz onih delića duše koje smo čvrsto zatvorili i stavili katanac – emocije počinju da izlaze. I opet sudeći po kartama – teško da će ih bilo šta zaustaviti. Šta ćete sa tim istim emocijama – evo, pojma nemam.

Borite se kako znate i umete. Jer od danas počinju da vladaju osećanja, počinje da se javlja nedostajanje, leptirići u stomaku kreću u napad, javlja se blagi bol u grudima (a nije srčani udar).

Da se malo prizemljimo – zbog ovako vazdušastih i eteričnih karata danas treba biti obazriv u svim dogovorima, pregovorima, sastancima i tako dalje – zato što verovatno ne vidimo baš na pravi način namere druge strane i dogovor može biti u prvom trenutku dobar, a da tek kasnije shvatimo da smo nešto omašili, propustili, zeznuli se. Zato – otvorite četvore oči i pokušajte da vas ne ponese euforija, pokušajte da svedete očekivanja na iole realnu meru.

Ako ste se već zatreskali – pa, prepustite se – izgleda da vam ništa drugo nije ni preostalo. Ako vas boli srdašce za nekim – danas ćete verovatno proći kao bos po trnju jer tu osobu nećete moći da isterate iz glave. Ako nigde niko ne postoji ko bi mogao očarati vaše srculence – pa, sa ovim kartama je moguće da će se pojaviti. Blago vama.

Eto, baš sam bila optimistična danas. Bravo za mene! Srećnooooooo!!!!!!

Voli vas vasa zanesena Venera sa papilotnom <3 <3 <3