Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 11.03.2021.

ČEŽNJA – NOVAC

Pa ko to danas nama čezne za paricama, m? Šalim se, šalim – karta Novac zamislite ne predstavlja samo puste pare, ma taman posla. Karta Novac predstavlja sve ono što mi smatramo vrednim, trajnim, značajnim. Predstavlja sve ono što nam daje sigurnost i stabilnost, predstavlja sve ono u čemu se osećamo zaštićeno i spokojno. Verovali ili ne – predstavlja čak i hranu.

Karta Čežnja, kao što joj i ime kaže – čezne, želi, žudi, očekuje, iščekuje ma i najmanju naznakicu da će njene težnje, čežnje, želje i žudnje biti ostvarene. Karta Čežnja gori iznutra. Spolja deluje hladno, nezainteresovano, sve u fazonu „tja, svejedno mi je“ – ali to nije istinski tako. Lomi se iznutra, krši i uzdiše. Ne dozvoljava tim unutrašnjim vatrama da izađu jer zna – ako ih pusti, raspaliće požar koji će posle biti teško, možda i nemoguće zaustaviti.

A kad kombinaciju ovih karata dobijemo u dnevnom otvaranju, šta to može da znači, šta to može da donese?

Prvo, itekako je moguće da imamo osećaj da sve ono što želimo i što nam je bitno – ne možemo da dosegnemo. Tu nam je, na dohvat ruke – ali ipak predaleko da bismo spustili prstiće na to i ćapili. Stabilnost nam izmiče – i nije ni malo važno po kojim pitanjima i u kojim životnim segmentima, suština je apsolutno ista.

Drugo – možda imamo sigurnost po nekim pitanjima i u vezi nekih osoba, ali to nam u ovom trenutku i nije toliko važno. Nije nam bitno ono što imamo, mori nas ono što NEMAMO. Okrećemo glavu od onoga što je poznato i što je tu i bludimo pogledom u daljine, tražeći NEŠTO što nam nedostaje.

Treće (a ovo je trenutno predstavljeno tom Venerom u Ribama na nebu, spaljenom, ali i dalje egzaltiranom) što bismo mogli da svedemo u jednu rečenicu – „Šta zna želja šta je nemoguće?!“ Jer, dokle god je želja jaka – ipak postoji šansa da je ostvarimo.

Generalno gledano – danas jeste dan da se posvetimo svojim obavezama, i pored toga što će nam deo misli bluditi tamo negde, daleko. Kao da danas funkcionišemo na dva koloseka – jedan koji je stabilan, odmeren, racionalan – i drugi koji je obojen mislima koje vrludaju i nose nas gde one hoće.

Danas ta neka lošija raspoloženja ne zatrpavajte hranom. Zatrpajte se u obaveze – tako ćete možda i videti neku vajdu. Ili naravno – potražite društvo onih koji vam donose stabilnost i mir, onih koji su vaše čvrsto tlo i sigurnost.

Budite dobro, srećno!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3