Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 10.11.2021.

LJUBOMORA – VERNOST

I u mesečnom i u nedeljnom horoskopu smo najavljivali koliko će komplikovana i teška biti ova sedmica kojoj smo sad na sredini.

Na površinu škorpionski element (koji je danas označen kartom Ljubomora) izbacuje sve zatrpano, skriveno, gurnuto pod tepih, živo sahranjeno, sve ono od čega se pobeglo ili što smo ostavili da rešavamo „kad nekad“ samo ne tad kad je trebalo. I sada se preko svega toga saplićemo.

Sve ovo što se dešava sada, šta god bilo u pitanju – ima svoje korene u prošlosti, tamo nekad negde je napravljen problem i sada se sa tim problemom suočavamo.

Danas nas prošlost udara u lice. Prošlost u smislu poteza koje smo povukli ili nismo, prošlost u smislu prisećanja, kajanja, razmišljanja, suočavanja. Misli su umorne, telo je umorno, duša i srce su umorni. Umorni od borbe, od strahova, od čekanja, zatrpani besovima koji se gomilaju.

Danas će nas sa svih strana bombardovati informacije i dešavanja. I neće biti lako izaći na kraj sa svim tim.

No, koliko god zvučalo čudno – baš u ovakvim vremenima – stvari se istinski rešavaju. Jer, tada imamo najviše unutrašnje snage, najviše borbenosti, najviše volje. Onda kada smo suočeni sa zidom u varijanti – nemaš dalje gde da bežiš – tek onda smo u stanju da se okrenemo i pogledamo probleme u oči, da ih „prepoznamo“ i da samim tim shvatimo – šta je potrebno uraditi.

Da, stoji da će to ići uz lom i kršenje – ali će krenuti i ići dalje. Jer, baš u ovakvim danima pronađe se ta ogromna unutrašnja snaga ali se pronađe i model ponašanja koji je pravi.

Nije ovaj dan lagan, ni malo. Svakom njegov problem, koji god bio – problem sa poslom, odnosima sa kolegama i šefovima, problem sa finansijama, problem sa zdravljem, problem sa decom, problem u emotivnim pričama, problem u samoći i čekanju, a na sve to verovatno i problemi sa papirima, u saobraćaju i tako dalje i tako dalje…..slobodno nastavite niz, ništa pogrešiti nećete šta god da kažete ili pomislite….

Ne trošite svoju snagu danas na bes. Ne trošite je na bezvezne, impulsivne poteze i afektivna ponašanja. Ne trošite je da pravite dramu sebi i drugima. Usmerite se na sebe, organizujte se onoliko koliko možete (ali budite spremni na iznenađenja i preokrete, promene u planovima), posvetite se onome što vam je važno.

Ako danas nešto koči – otkočiće nekog drugog dana. Ako danas nešto ne može – doći će vreme da može. Ako ste danas tužni iz bilo kog razloga – doći će dani i u kojima ćete se radovati.
Jer ova energija koja je na nebu, a koja je prikazana i u teškoj, ali sudbinskoj simbolici ovih karata – tu je da bi raščistila mnogo toga. A čišćenje nikada nije prijatan proces….

Budite mi dobro, bolje, najbolje!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3