Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 09.11.2021.

MISAO – NEPRIJATELJ
Um i reči su danas najjače oružje. Oštri i precizni, kao skalpel u rukama veštog hirurga – jednim potezom će prodreti kroz slojeve, ući u suštinu i na svetlost dana izneti istinu, ono što jeste.
Pa tako danas i mi – imamo sposobnost, moć i energiju da mnogo toga pokrenemo, otkrijemo, saznamo, rešimo. Intuicija je izražena, misli je prate u korak a reči se slažu baš onako kako treba. U pozitivnom kontekstu – ovo je baš pravi dan za akciju, za pokret – i o toj akciji i o pokretu se dobro razmislilo, spoznalo šta i kako – i onda nije čudo ni što će delovanje biti – direkt u metu.
No, naravno – sve ovo ima i svoju negativnu konotaciju. Jer ako su misli i reči danas oružje i to vrlo snažno oružje – zamislite koliko komplikacija može izaći ako druge „gađamo“ svojim frustracijama, nervozom, strahovima, kompleksima, impulsivnošću, svadljivošću. Ili pak ako doživljavamo od strane onih sa kojima smo u kontaktu bilo kog tipa – baš takve vidove ponašanja.
Karta Neprijatelj je vrlo čudna. Ona je u isto vreme hladna kao led i vrela kao vulkan. Govori o kontroli – ne kontroli spoljašnjih dešavanja, okolnosti – već o našoj, ličnoj kontroli i usmerenju. Ona govori o našoj sposobnosti kako ćemo i na koju stranu usmeriti svoju energiju, govori o našim reakcijama na podsticaje koji dolaze iz okruženja i od drugih osoba – da li ćemo biti odmereni, uzdržati se, ne dozvoliti da nas neke stvari i osobe izbace iz takta…..ili ćemo pak eksplodirati, sasuti u lice reči koje su oooooo vrlo nezgodne i oštre, reči koje mogu da iseku, polome, prelome.
Da li ćemo situaciju dići u vazduh ili ćemo se skloniti u fazonu – beži bre budalo, idi drami mami svojoj a mene ostavi na miru. Ili na primer – okeeeeej…..sve se poremetilo, iskomplikovalo, Marfijev zakon veselo skakuće po mom mozgu – sad ću da pohisterišem…..ili ček – možda je bolje da sednem i da prvo razmislim šta mogu uraditi, šta mogu ispraviti i rešiti….
Nadam se da smo se razumeli. Dan je samo još jedan u nizu stežućih, pritiskajućih, nervirajućih, promenljivih, impulsivnih, preokrećućih…..Energija gruva na sve strane a sa ovolikom količinom energije teško je izboriti se, pogotovo ako se „borimo“ nervozom.
Ovaj dan takođe, zbog karte Misao koja je izašla kao prva – daje šansu da se ta energija usmeri na pravu stranu. Da se snažno i promišljeno pokrenu neke situacije. Neće to biti jednostavno pokretanje niti vrata širom otvorena da se razumemo. Ali pomak može da se napravi.
Zato danas – polako i uključi mozak a isključi taster za histeriju i bes. Dani su ludi, ne moramo i mi biti u skladu sa njima, zar ne?
Budite mi dobro, srećno!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3