Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 17.11.2021.

TUGA – NEŠTO NOVCA

E cvrc baš. I sad vi meni objasnite – kako da ja iz ovakvih karata izvučem nešto pozitivno?

Inače, svoje učenike učim da i najnegativnija karta ima u sebi i pozitivnu simboliku, kao što i najpozitivnija karta vuče negativnosti sa sobom. Jer u životu ništa nije samo crno ili samo belo. Uvek je to neki miks, svetliji ili tamniji….

Na primer, pozitivna simbolika karte Tuga bi bila – eto lepe cure u finoj haljinici. A pozitivna simbolika karte Nešto novca bi bila – pošta. Dakle, ono što je pozitivno u ovom danu jeste da će lepe cure plaćati račune u pošti. I to bi otprilike bilo to. Doduše, te cure će biti malo tužne zato što im se ne vade pare iz džepa jer će u istom ostati samo sitniš….ali šta sad….

Šalim se, naravno. Jer u ovakvim danima kada strahovi i nesigurnosti igraju žestok stiskavac u našem mozgu – treba dotičnom dati i momenat predaha kroz smeh i opuštanje. Jer, ova je sreda samo nastavak svih ovih dana koji su iza nas – a oni uglavnom nose haotičnost, promene u trenutku, đa iznenađenja đa šokove, nervozu i kumulisanje energije – koju naravno možemo upotrebiti i konstruktivno i destruktivno.

Ovo vam je i ona varijanta – nema pisma, nema razglednice, nema ni najsitnije reči od strane drage vam osobe – a baš bi vam lepo leglo da vam golub pismonoša doleti…..

Oni koji danas prođu bez većih ili manjih potresa u sebi ili oko sebe- imaće pred sobom jedan neinspirativan, dosadan dan. Dan kada automatski otaljavate svoje obaveze a u mislima ste negde tri dimenzije i hiljadu kilometara daleko. Vreme će se vući i otezati, jednoličnost će pritiskati. Motiva bez. Inspiracije bez. Pokreta i dešavanja koja miluju dušu i srce bez. Samo – rmbaj Mile.

Predlog – prošetajte pozadinu negde. Najbolje u prirodi jer Nešto novca daje onu opciju – ako uđeš u tržni centar smorićeš se kad vidiš cene i skopčaš da možeš da kupiš samo sitnice. Uradite nešto, pa makar najsitnije za sebe. Dajte sebi malo oduška. Uživajte u nekom zadovoljstvu – bilo da je to malo razgibavanja, vežbice, čituckanje, pravljenje kolača i klopanje istih u slast….ma šta god…

Sve što će vas oraspoložiti, smanjiti pritisak na vas i olakšati vam duši – dobrodošlo je….

Budite mi dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3