Kaži mi, kaži...

Karte dana – sreda 27.05.2020.

VESELJE – SMRT
E ovaj nam dan donosi prepreke. A sudeći po karti Smrt, koja te iste prepreke predstavlja – nisu one male, zeznute su poprilično. No, možemo to da gledamo i na drugačiji način – karta Veselje je pomalo lakomislena, šašava, misli samo na ovaj, sadašnji trenutak. Karta Smrt tu dođe kao neko ko preti prstom i govori – e pa ne može to tako, moraš da razmisliš, ne smeš to da radiš, uvedi se u red!

Kao što ove dve karte nose totalno suprotnu energiju, istu ćemo mi nositi u sebi tokom ove srede. Jedan deo nas bi da se zeza, opusti, uživa – a drugi deo pokušava da stvari sagleda na ozbiljniji, razumski način. Jedan deo nas je nepromišljen i lakomislen, a drugi – postavlja kočnicu i ne dozvoljava da to izađe u prvi plan.

Ako vam danas nešto ne ide, ne funkcioniše – batalite. Postoji razlog što vam se nešto ne dozvoljava a najverovatnije je taj da ćete se tim postupcima zeznuti, načiniti sebi štetu ili povući potez koji će vam se pre ili kasnije obiti o glavu. Ukoliko danas suviše olako doživljavate neke stvari, vrlo lako može da se dogodi da dobijete kritiku ili „zabranu“.

Ovo baš i nije neki dan da otpočinjete sa novitetima – ljubavnim, poslovnim, kojim god bilo. Noviteti će biti opterećeni preprekama, karmom, ograničenjima. I ovog dana funkcioniše najbolje ono što je tekuće, što je staro ili što je potrebno završiti, privesti kraju. Karta Smrt traži da prvo završimo sa repovima…..pa tek onda možemo da razmišljamo o nečem novom…

U bilo kom vidu odnosa danas se možemo suočiti sa preprekama, nezadovoljstvom, ograničenjima, blokadama. Čak i ako mi na najlepši mogući način krenemo ka nekoj osobi, ne postoji garancija da će nam na isti način uzvratiti. Šta više – vrlo je verovatno da će nas „stopirati“ ili ako ništa drugo – odložiti, kontakt. A može i da nas iskulira za sve pare. Ili pak da nam uputi reči koje nam se ič ne dopadaju, koje će nas momentalno ohladiti i zarozati.

A za šta je tačno ovaj dan dobar? Recimo – dobar je da uložite kreativnu energiju u nešto što vam je posebno teško, zahtevno. Rezultate ćete dobiti. Dobar je da sami sebi kažete – ok, sad nije trenutak – sačekaću kada bude pravo vreme, moje vreme, mojih pet minuta. Dobar je da sami sebe uvedete u red – bilo po pitanju troškova, ishrane, odnosa, obaveza.

Dakle, dan donosi potrebu za bezbrižnošću, ali i shvatanje da bezbrižnost i lakomislenost moraju da se ipak primire i konstruktivno usmere. Ono što radite danas – radite za svoju budućnost, ne za ovaj trenutak. Zato se manite prolaznih i nebitnih stavki, trenutnih uživanja. Radite na onome što je istinski važno.

Budite dobro, srećni bili!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3