Kaži mi, kaži...

Karte dana – utorak 26.05.2020.

LJUBAVNIK – BOLEST
Opa! Juče Ljubavnica, danas Ljubavnik! Kakve li se to ljubavne manđije 😀 motaju ovih dana, pitam se pitam? Jure se zaljubljeni po snovima, po mislima, traže se pogledom u gomili nepoznatih ljudi, srca se osećaju i dodiruju nevidljivim prstima.

Da se zna – Ljubavnik je vrlo aktivna karta, koja ima dovoljno snage i energije za sve. I sposobnost za akciju i motiv postoji – ali pošto je karta Bolest ona koja sledi, mogli bismo da kažemo da postoji i strah. E sad, hoćete li pustiti da vas taj isti strah koči ili ćete ga prevazići – to već ne zavisi od karata, već od vas lično.

I naravno, ovo nije samo i isključivo vezano za emotivni segment, ne. Pričamo o jednoj širokoj paleti raznoraznih situacija u kojima se danas može napraviti pomak i preokret….ukoliko pobedimo sebe i sopstvenu nesigurnost i preteranu opreznost koja nas sputava. U prevodu  – da li možete? Ma možete! A da li smete i hoćete? Eeeeeeeee…..to već nemam pojma 😀

Vidite, vrlo lako se ovaj dan može preokrenuti u onu varijantu „bol bolujem, nikom ne kazujem“. Vrlo lako kompletna ta energija koja postoji u nama može, umesto da bude ispoljena kroz akciju, biti uvučena unutar sebe i doneti osećaj tromosti, statičnosti, lenjosti, povlačenje u našu malu kao fora sigurnu ljušturicu u kojoj se osećamo bezbedno.

Još jedna stvar – naše sadašnje akcije mogu ometati prošla iskustva. Vraćaćemo se mislima unatrag i govoriti sami sebi – pa da, opekao sam se onda….ne pada mi na pamet da mi se to dogodi ponovo. Prošlost jeste učitelj, ali ako se pretvori u prepreku koja vas sapliće – onda nešto ne radite kako treba. Iz prošlosti treba učiti, ali joj ne dozvoliti da nam sivim senkama boji sadašnjost i budućnost.

Dan izuzetno pogoduje onima koji moraju da završe neku vrlo odgovornu i tešku obavezu, pogotovo ako je dugo odlažu. Takođe, pogoduje svim akcijama u kojima prevazilazimo sopstvene strahove i ograničenja. Pogoduje relaksaciji, odmoru, meditaciji – onim momentima u kojima unutar sebe pronalazimo koren problema koji nas trenutno koči. I naravno – pronalazimo i rešenje.

Dakle, i akcija i rešenja u ovom danu postoje. Tu su. Potražite ih, a potražite i tu snagu u sebi, jer postoji – i to veća nego što mislite!Srećni bili!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3